Ε1251: Συνεπέστατος Σύριζα

Ε1251: Συνεπέστατος Σύριζα

Υπάρχουν δύο αμετάβλητα στην κοινοβουλευτική πολιτική της υπεροχότερης χώρας μας. Το ένα είναι η συνέπεια παραλογισμού και σχιζοφρένειας στον Σύριζα και το άλλο η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη που παραμένει απαραβίαστη.

Ο μέγας άτσιπας τσαρλατάνος ερχόταν τρίτος στις προτιμήσεις του λαού το περασμένο φθινόπωρο, παρότι σε κάθε περίσταση τον καπηλεύεται ως «δικό του». Πρώτος ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο «κανένας-από-τους-δύο» και μετά ο Τσίπρας. Αυτό δεν τον εμπόδισε να ζητήσει από τον πρωθυπουργό «να προκηρύξει εκλογές αν τολμά»! Και παρά τη συντριπτική του ήττα το 2019 που έδωσε (πάντα με το καλπονοθευτικό σύστημα) άνετη πλειοψηφία 158 εδρών στον νικητή αντίπαλό του, φωνάζει για εκλογές όποτε μιλάει για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Ήθελε εκλογές σύντομα μετά την ήττα του, διότι, έλεγε, ήταν εύκολη η νίκη του Μητσοτάκη. Μετά, τον Απρίλη του 2020, τις ήθελε διότι «η Ελλάδα θα ήταν πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη» χάρη στον Μητσοτάκη…

Εκεί όμως που ο εξουσιολάγνος Αλέξης μας έδειξε την ακλόνητη σταθερότητά του στη σχιζοφρένεια, είναι οι αδιάλλακτες δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη (πάλι) όπου μας παρουσίασε τη δική του θέαση του κυβερνητικού έργου που είναι αδιάφορο προς την κοινωνία και τη δική του πρόθεση, το επιτακτικό καθήκον του να κάνει μία «Νέα Αρχή», να φύγει από την «πεπατημένη του χθες» (που περπατά υποθέτω ο Μητσοτάκης) αφήνοντας «παλιά εργαλεία» για έναν «δρόμο ριζικά διαφορετικό» με ολοκαίνουρια εργαλεία και μια «προοδευτική κυβέρνηση» να ανατρέψει τη νεοδημοκρατική «νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική κατεύθυνση»

Τα καινούρια εργαλεία;

Θα καταργήσει μόλις εκλεγεί ως ανατρεπτικός σωτήρας μια σειρά νόμων και μέτρων – ακριβώς όπως υποσχόταν το 2015 πως θα καταργούσε τα μνημόνια. Θα εξοβέλιζε τον Μητσοτάκη (τον οποίο ανέφερε πάνω από 25 φορές στην ομιλία του στην Έκθεση Θεσσαλονίκης 2021) και την πολιτική του «που καταστρέφει ανθρώπους και παραγωγικές δυνάμεις» μα διευρύνει αδυσώπητα «τις κοινωνικές ανισότητες».

Τα καινούρια εργαλεία – απλά είναι γυαλισμένα παμπάλαια εργαλεία υποσχέσεων κατάργησης μέτρων, ύβρεων με «όχι» σε κάθε προσφορά συναίνεσης και προστασίας συντεχνιών!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *