E1414: Μεγάλος Αδελφός

E1414: Μεγάλος Αδελφός

1. Ο Μεγάλος Αδελφός, που έχει ευρύτατη μα συχνά άβλεπτη επίβλεψη όλων των τεκταινομένων στην επικράτεια, έχει μεγάλη και αδιάκοπη παράδοση στην αγία Ρωσία. Στον 19ο αιώνα, π.χ., ήταν η Μυστική Αστυνομία του Τσάρου η οποία όμως ήταν πολύ μαλακιά και ανίκανη καθώς κυνηγούσε μόνο τους λιγοστούς τρομοκράτες, επαναστάτες και αναρχικούς. Μετά, στον 20ο αιώνα, αυτοί όλοι, αναρχικοί, επαναστάτες και τρομοκράτες συνενώθηκαν για κάποιο διάστημα στους Μπολσεβίκους του Λένιν και αφού αποκύησαν την τρομερή κυριολεκτικά Τσεκά ως νέα Μυστική και Φανερή Αστυνομία (προστάτιδα του νέου καθεστώτος ή, ακριβέστερα, του όποιου Ηγέτη του κομμουνιστικού κράτους) άρχισαν να κυνηγούν με πάθος τους πρώην κυνηγούς και συμπαθούντες, και τους αντιφρονούντες προς τα (ουτοπικά) αγαθά του κομμουνισμού. Η απέραντη ΕΣΣΔ γέμισε με γκουλάγκ όπου φυλακίζονταν τα εκατομμύρια των αντιφρονούντων ή υποπτευόμενων αντιφρονούντων όπως και διάφορες μειονότητες (Πολωνοί, Ουκρανοί κλπ.). Να σημειωθεί πως μεγάλο ποσοστό φυλακισμένων ήταν διαφωνούντες από το ίδιο το ΚΚΣΕ.

2. Στα τελευταία χρόνια του Σοβιετικού καθεστώτος ο Μεγάλος Αδελφός ονομαζόταν Κα-Γκε-Μπε και, σε μια προσπάθεια εκδημοκράτισης, αυτός έγινε ηπιότερος και τα γκουλάγκ λιγόστεψαν. Αυτό κράτησε δυο δεκαετίες 1990-2010 περίπου.

Όταν ο Β. Πούτιν εχρίσθη ξανά πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας που είχε καταποντίσει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς, ο νέος Μεγάλος Αδελφός αφυπνίστηκε με την ονομασία FSB και άρχισε να συμπεριφέρεται με αυξανόμενο ζήλο σχετικά με την προστασία του νέου Ηγέτη που έβαλε ως στόχο του την αναγέννηση της Ρωσικής (ή, ορθότερα, της Μοσχοβίτικης) Αυτοκρατορίας. Εκείνη τη χρονιά, το έτος 2012 του καλού μας Κυρίου Ιησού Χριστού, θεσπίστηκαν μέτρα που δεν απαγόρευαν εκφράσεις και συζητήσεις, μα θέματα όπως η μαζική εκτέλεση των ελίτ Πολωνών το 1940 στο Κατίν (κυρίως, μα και σε 2-3 άλλα μέρη), και οι σταλινικές εκκαθαρίσεις ως το 1953 που πέθανε ο Πατερούλης, θα θεωρούνταν εγκληματικές παραβάσεις.

Εδώ ας σημειωθεί επίσης πως ο ίδιος ο Πούτιν είχε ξεκινήσει αυτό το σκάλισμα παλαιών (εγκληματικών) επεισοδίων επί απολυταρχισμού Στάλιν, μερικά χρόνια νωρίτερα, το 2012 ως πρωθυπουργός της Ρωσίας. Είχε τότε καλέσει τον Πολωνό ομόλογό του και άλλους Πολωνούς (στρατιωτικούς, πολιτικούς, συγγενείς των θυμάτων κλπ.) για μια εορταστική ανάμνηση του Κατίν! Μόνο που το πολωνικό αεροπλάνο κατέπεσε (8/4/10) καθώς χαμήλωνε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Σμόλενσκ (κοντά στο δάσος Κατίν). Κανείς δεν επέζησε από τους επιβάτες και το πλήρωμα. Άγνωστο αν υπήρξε δόλος.

3. Το 2013 η Ρωσική κυβέρνηση στράφηκε πλέον με ωμή γλώσσα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης: ήταν, άρχισε ξανά το παλιό αφήγημα, παρηκμασμένη κι εχθρική. Το 2014 με τους Δυτικούς να παρακολουθούν “παρηκμασμένοι” όντως και σχεδόν παραλυτικοί, ο Πούτιν κατέλαβε ληστρικά την Κριμαία αποσχίζοντας την από την Ουκρανία – με την δικαιολογία (των φασιστών ηγεμόνων όλων, παντού) πως μια δική του μειονότητα καταπιεζόταν από τους Ουκρανούς εθνικιστές.

Κι έτσι αναπτύχθηκε το νέο “δημοκρατικό” καθεστώς του Πούτιν και των πιστών αυλοκολάκων του που, στην πλειονότητα τους, προέρχονταν από την ίδια γειτονιά της πρώην Κα-Γκε-Μπε και νυν FSΒ (=Μυστική Αστυνομία).

Μεγάλη, ένδοξη, θαυμαστή Ρωσία! Περικυκλωμένη από σκοτεινές, μοχθηρές δυνάμεις που την επιβουλεύονται, όπως σαρκάζει ο καλλιτέχνης Vasya Lozhkin της Πετρούπολης (κεντρική φωτο) – που ίσως να έχει συλληφθεί.

Κι έτσι αναπτύχθηκε το αφήγημα πως η ένδοξη και αξιοζήλευτη Ρωσία περικυκλωνόταν από τους εχθρικούς Δυτικούς και, βέβαια, το ΝΑΤΟ με τις απειλητικές βάσεις του, άσχετα με το ότι το ΝΑΤΟ καθαυτό ουδέποτε επιτέθηκε σε κάποια χώρα καθώς είναι αμυντικός οργανισμός!

4. Μετά αναπτύχθηκε το αφήγημα πως η Ουκρανία είναι ρωσικό έδαφος μολυσμένο, όμως, από Νεο-Ναζιστικά στοιχεία (=Αζόφ κλπ.) που καταπιέζουν τους αδελφούς τους Ρωσόφωνους και Ρωσόφιλους. Τώρα το 2019 εξελέγη Ουκρανός πρόεδρος ο Β. Ζελένσκι ο οποίος είναι Εβραϊκής καταγωγής και μάλιστα τρεις θείοι του, αδελφοί του πατέρα του, εκτελέστηκαν από τους Ναζί στον ΠΠ2! Μερικά μέλη της κυβέρνησής του επίσης είναι Εβραίοι, όπως ο υπουργός Άμυνας! Φανταστείτε τώρα τέτοιους Εβραίους ως Νέο-Ναζί!

Έτσι προχώρησε στην εισβολή στην Ουκρανία για να την απολυμάνει από τους Νέο-Ναζί και να την επανενώσει με την Μητέρα Ρωσία – παρά τις προειδοποιήσεις ορισμένων γνωστικών στρατηγών (όπως ο Λεονίντ Ιβάσοφ) ότι το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο και τραυματικό.

5. Μετά την εισβολή, απαγορεύτηκε η χρήση των όρων “πόλεμος” και “εισβολή” για μια περιορισμένη επιχείρηση στην Ουκρανία που απέβλεπε μόνο στην κάθαρση από τα μολυσματικά στοιχεία των Νέο-Ναζί φασιστών και στην αναδιάταξη των κρατικών μηχανισμών που δυσλειτουργούσαν.

Στη συνέχεια επιβλήθηκαν απαγορεύσεις Δυτικών καναλιών και πλατφορμών στο Διαδίκτυο όποτε έπαψε η ροή ειδήσεων από τη Δύση.

Στις 4 Μαρτίου 2022 ο Οργανισμός Λογοκρισίας Roskomnadzor απαγόρευσε το Facebook διότι έδινε “αντιρωσική προπαγάνδα” κι έτσι κάπου 71 εκατομμύρια Ρώσων έχασαν την επαφή τους με ορθές ειδήσεις. Το Twitter επίσης απαγορεύτηκε, το BBC, η US Voice of America, το Radio Free Europe κλπ.!

Συγχρόνως επιβλήθηκε το μέτρο που, όπως το 2012, έκανε έγκλημα οποιαδήποτε “ψευδή” είδηση για την περιορισμένη επιχείρηση στην Ουκρανία. Την αλήθεια και το ψεύδος τα αποφάσιζε ο Roskomnadzor, ο Λογοκριτής! Οποιαδήποτε τέτοια παράβαση θα τιμωρούνταν με 15 έτη φυλάκισης και κάποιο σοβαρό πρόστιμο.

Ο Μεγάλος Αδελφός ζει και βασιλεύει στην Πουτινική δημοκρατία της Ρωσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *