Ε1536: Λίγα δικά μας (2)

Ε1536: Λίγα δικά μας (2)

Ο Σκουρλέτης ουρλιάζει παθιασμένος. Ο Πολάκης το ίδιο. Πρόσφατα και ο λησμονημένος στην κατάψυξη Βερναρδάκης που είχε προβλέψει τη νίκη του Τσίπρα στις εκλογές 2019! Είναι το τσιπρικό ύφος τσαντίλας.

Ούρλιαζε στη Βουλή ο Σκουρλέτης κατά του Μητσοτάκη διότι ο πρωθυπουργός τόλμησε να πει πως ο Σύριζα ενθαρρύνει παραβατικότητες μπαχαλάκηδων. Ούρλιαζε κατά Κεραμέως που θύμισε τη βλακεία του βαρύγδουπου Βερναρδάκη. Ούρλιαζε κατά του Πασοκ-Κιναλ. Γενικά ουρλιάζει διότι κανείς δεν του δίνει τη σημασία που (δεν) του αξίζει, όπως και για το κουφιοκέφαλο κόμμα του.

Ας μην ξεχνάμε πως ουρλιάζει και ο Τσίπρας, ζητώντας εκλογές για να αποτελειώσει τον Μητσοτάκη. Μην ξεχνάμε και το αγγελικό ύφος του Ηλιόπουλου που σχεδόν καθημερινά θάβει την άτολμη κυβέρνηση!

Μα πώς να αγνοήσουμε μαζί με τον πρωθυπουργό τα οφθαλμοφανή φαινόμενα που βγάζουν μάτια και ξεριζώνουν αυτιά; Ο πρώην υπουργός Παιδείας (που εκπαραθυρώθηκε από το Αφεντικό), ο Ν. Φίλης, ζήτησε δημόσια από την υπουργό κα Κεραμέως να αμνηστεύσει “τα παιδιά” που κρατούσαν όμηρο επί ώρες τον κοσμήτορα κάποιας Σχολής στην Κρήτη – για να σπάνε πλάκα ή να κάνουν τη διαμαρτυρία τους οι μπαχαλάκηδες. Σωστό λοιπόν το γνωμικό πως όταν σταματά η γνώση αρχίζει η βία.

Και η κιτρινάδα του τρισπρισμού, Εφημερίδα των Συντακτών, δημοσίευσε ολόκληρο άρθρο του Κουφοντίνα, ενός κατά συρροή απάνθρωπου τρομοκράτη που καταδικάστηκε ως δολοφόνος κι εκτίει φυλάκιση ισόβια, στις 5/7/22: αυτό περιέχει τις σκοτεινές σκέψεις του δολοφόνου για “επιστροφή στον ‘Από βορρά κίνδυνο’”. Όπως μαντεύετε, ο Πούτιν είναι άγγελος και το ΝΑΤΟ σατανικό.

Κατά τ’ άλλα, στη φλογερή φαντασίωση του Σύριζα γενικά, οι στυλοβάτες του προωθούν εντιμότητα, εργατικότητα κι ευθύνη! Σαν του Βερναρδάκη που όχι μόνο ήδη καταδίκασε την Πισπιρίγκου (που δεν έχει δικαστεί ακόμα) μα αποκάλεσε “Πισπιρίγκου της Παιδείας” την Κεραμέως, δηλαδή “δολοφόνο παιδιών”!

Μα αυτό το ηθικό πλεονέκτημα της Αναρχοαριστεράς το εκδηλώνουν όλα τα στρώματα και όλες οι ομάδες συμφερόντων στο πανηλίθιο Πανελλήνιο. Ακούστε τώρα την υπευθυνότητα δικαστών και πολιτικών που νομοθετούν!

Ο Λιγνάδης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 12 έτη φυλάκισης για τον βιασμό 2 ανηλίκων. Μα αφέθηκε ελεύθερος διότι δεν συντρέχουν λόγοι, κρίνουν οι δικαστές, να εφαρμοστεί η ποινή αφού δεν θεωρήθηκε ύποπτος για τη διάπραξη νέων παρόμοιων αδικημάτων. Υπήρξαν όμως μαρτυρίες στη δίκη πως ήταν ένας σεξουαλικός άρπαγας, θηρευτής νεαρών, με ισχυρές εμμονές. Αλλά 4 μέλη του δικαστηρίου δεν έλαβαν υπόψη τους αυτές τις μαρτυρίες κι έτσι τον άφησαν ελεύθερο!

Ε, δεν πειράζει: ας έχουμε και μερικά τέτοιου τύπου αρπακτικά που βιάζουν εφήβους. Ισότητα με τους γυναικοκτόνους, μητροκτόνους, παιδοκτόνους κλπ.

Για τους πολιτικούς μας αφήνω την Τασούλα Επτακοίλη να σχολιάσει:

Υπάρχουν πολιτικοί που ενδιαφέρονται μόνο για την εκλογή ή επανεκλογή τους και μετρούν την επιτυχία τους όχι με έργο, με προσφορά προς την κοινωνία, αλλά με οφίτσια. Δεν το λένε, τους ενδιαφέρει, τάχα μου, ο λαός και το μέλλον του. Στην πραγματικότητα τίποτα άλλο δεν μπορούν να δουν πέρα από τον εαυτό τους. Η ενσυναίσθηση γι’ αυτούς είναι terra incognita. Κάμποσους πρέπει να σας έφεραν στον νου αυτές οι περιγραφές. Από συστάσεως του ελληνικού κράτους, η “πινακοθήκη” των μετρίων έως ανίκανων που ανελίσσονται μέσω της πολιτικής εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα πρόσωπα. (Καθημερινή, 14/7.)

Υπάρχει επιτέλους χάρη στον φιλόδοξο κι εργατικότατο υπουργό Πιερρακάκη μεγάλη πρόοδος στη ψηφιοποίηση του Δημοσίου στη Χώρα μας. Και αναρωτιέσαι τι στη ευχή έκαναν τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι πρωθυπουργοί και βουλευτές που τόσο κόπτονται για “το λαό” ενώ το μόνο που κατά βάθος τους ενδιαφέρει είναι η κατάληψη και διατήρηση της εξουσίας, προσφέροντας τόσες υποσχέσεις.

Η Φιλανδία, είναι χαμένη στα χιόνια του βορρά, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, με 4-5 εκμ. πληθυσμό και σκοτάδι για 6-7 μήνες του έτους. Εντούτοις εδώ και χρόνια είναι από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως στην Παιδεία κι έχουν οι κυβερνήσεις της κατορθώσει με αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης να ψηφιοποιήσουν τις δημόσιες υπηρεσίες τους σε βαθμό που να χρειάζονται μόλις 70.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Θα περίμενες η ένδοξη χώρα μας με 11 εκμ να έχει, πες 150.000, μα έχει πάνω από 600.000 δημοσίους υπαλλήλους και κατατάσσεται στις πρώτες 20 χώρες με το ογκωδέστερο κράτος – και φυσικά αδηφαγότερο! Η δε Παιδεία μας καρκινοβατεί, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των εξετάσεων PISA στις θέσεις 32-36 του ΟΟΣΑ. Χρόνια τώρα δεν λέει να κουνήσει από εκεί. Και οι εκπαιδευτικοί συνδικαλιστές δεν θέλουν να συμμετέχουμε στο σύστημα PISA, προφανώς για να μη φαίνεται το χάλι τους. Ούτε θέλουν, βέβαια, αξιολόγηση.

Ο πληθυσμός της Φιλανδίας αυξάνεται: φέτος, 2022, είναι πάνω από 5,5 εκμ. Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται και γερνά. Οι νέοι με τα λαμπρότερα προσόντα πάνε και μένουν στο εξωτερικό διότι οι σκουριασμένοι γέροι στα ανώτερα αξιώματα (πολιτικάντηδες, πανεπιστημιακοί, διευθυντές σε ΔΕΚΟ, Ινστιτούτα κλπ.), τους φοβούνται, δεν τους θέλουν, τους διώχνουν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *