Ε1530: Η κραταιά Ρωσία του Πούτιν

Ε1530: Η κραταιά Ρωσία του Πούτιν

- in Επικαιρότητα
0

Ο Πούτιν έχει πείσει ακόμα και σχετικά λογικούς Ρώσους διανοούμενους πως έφτιαχνε μια μεγάλη Ρωσία, αναβιώνοντας την παλαιά τσαρική Αυτοκρατορία της Αικατερίνης που θα ηγείται μιας Ευροασιατικής Ένωσης – αντίπαλης της Ενωμένης Ευρώπης. Τον βλέπετε με τους ηγέτες αυτής της Ένωσης: οι Δυτικοί και οι Ευροασιάτες!

Να το μεγαλείο του προέδρου της χώρας!

Έχει κι ένα γιοτ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά ας πάμε στον πνευματικό ηγέτη, τον πατριάρχη Κύριλλο που ξεπερνά τον πολιτικό σε χλιδή! Είναι και αυτός δισεκατομμυριούχος.

Μάλιστα έχει κι αυτός ιδιωτικό γιοτ, Παλλάδα, αξίας $ 4 εκμ, δώρο του Πούτιν, όπου, ναι, διακρίνονται μοντέλα! Έχει και ιδιωτικό τρένο για ταξίδια και συνάξεις εκκλησιαστικής εργασίας εντός Ρωσίας. Μα έχει και ιδιωτικό τζετ για ταξίδια στο εξωτερικό και διεθνείς συσκέψεις.

Να και η ταπεινή κατοικία του, μάλιστα, δύο κατοικίες. Βλέπετε το χρυσοποίκιλτο ταβάνι με τους πολυέλαιους και το μεγάλο δρύινο τραπέζι (εξ Ιταλίας, αξίας $30.000) και τις πολυτελείς καρέκλες που κοστίζουν $3.000 η μία. Πρέπει να υποθέσουμε πως ο Θεός της Ρωσικής Ορθοδοξίας χρειάζεται τέτοια μεγαλεία για να επιφοιτήσει! Έχει ένα ακόμα παλάτι στο Geljink, πολύ κοντά στο μέγαρο Πούτιν.

Έχει ακόμα και μια Μερσεντές λιμουζίνα για περιοδείες. Εδώ είναι με μια ασημοποίκιλτη θαυματουργή εικόνα που περιέφερε στη Μόσχα τον Απρίλιο για την αναχαίτιση του κορωνοιού.

Δεν φάνηκε όμως κανένα αποτέλεσμα. Ίσως να φταίνε οι μοντέρνοι δρόμοι της χώρας που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα. Στον 2ο δρόμο γίνονται βελτιώσεις!

Πιο έξω, στην επαρχία, οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες. Δεν υπάρχουν γέφυρες μα υπάρχουν μπόλικες λάσπες και χιονοπτώσεις και όλοι κολλούν.

Έτσι ενώ πολλές παραδόσεις προϊόντων δεν γίνονται καμιά φορά άγνωστοι συναντιούνται και ακολουθούν γνωριμίες και φιλίες.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα για το αναπτυσσόμενο μεγαλείο της κραταιάς Αγίας Ρωσίας. Μα τελειώνω με δυο φωτος. Στην 1η νεαροί στρατολογημένοι κοιμούνται σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό λίγο πριν πάνε στην Ουκρανία! Στη 2η ένας φουκαράς βετεράνος πολέμων που ψάχνει στον κάδο απορριμμάτων γιατί η σύνταξή του δεν φτάνει να τον σιτίζει!

Εύκολα νομίζω βγάζετε συμπεράσματα για την πουτινική Κλεπτοκρατία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *