Ανταρτοπόλεμος τσιπριστών (2)

Ανταρτοπόλεμος τσιπριστών (2)

1. Επιτέλους επίσημα πια ο κ. Τσίπρας έκανε άλλη μια κωλοτούμπα (ή στροφή 360 μοιρών) και γύρισε πίσω στο πεζοδρόμιο από όπου ήρθε. Τον ακούσαμε, τον είδαμε, τον διαβάσαμε στη μνημειώδη πορεία του για το Πολυτεχνείο (εκ του ασφαλούς βέβαια 45 έτη μετά το γεγονός μιας επανάστασης που έφερε τον Ιωαννίδη και τα συνακόλουθα της Κύπρου και του Αττίλα) ως την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Διαλύθηκαν ειρηνικά δίχως βία και αίματα.

Ασφαλώς τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας βοήθησαν. Ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει δείξει πως δεν θα δεχτεί (σαν τον κ. Τόσκα και άλλους τσιπριστές παλιάτσους) αναρχοαριστερές παρανομίες.

Αλλά σκεφθείτε πως χρειάζονται 5.000 αστυνομικοί για να γίνει μια ψευτοεθνική επέτειος ομαλά!

2. Στο μεταξύ διαλύθηκε το αντάρτικο των Πολάκη και Τζανακόπουλου και η παλαβή παράστασή τους στην Επιτροπή όπου με την συνήθη τσιπρική διαστρέβλωση κατηγορούσαν αντιπάλους για τις δικές τους ασχήμιες!

Δια Παπαγγελόπουλου και (αναστημένου) Τσοβόλα ζητήθηκε να εξαιρεθούν (ως αντίποινα) οι 3 της ΝΔ και ο 1 του ΚΙΝΑΛ!

Και όταν επιτέλους τα πράγματα έστρωσαν και ήρθε να καταθέσει ο κρίσιμος μάρτυς κ. Φρουζής (της Νοβάρτις), ο Σύριζα σύσσωμος έλειπε από τη συνεδρίαση για την οποία κοπτόταν πως ήθελε να συμμετάσχει (ενώ η ΝΔ δεν ήθελε, διατεινόταν!) και να ακούσει!

Μα οι αντάρτες μένουν αντάρτες – όσο ανίκανοι και γελοίοι κι αν φαίνονται σε κάθε κίνηση, σε κάθε λαλιά τους. Θα επανέλθουν στην Επιτροπή, διακηρύττουν με στόμφο!

3. Ένα νέο αστέρι ασυναρτησίας, αλαζονείας και ανικανότητας ανέτειλε από τα συριζικά ερέβη – ο κ. Μάρκου, πανεπιστημιακός, νυν βουλευτής και αεί αγωνιστής της δημοκρατίας και της προόδου. Αυτός κι αν έχει στόμφο και αυθεντία σε άγνοια και υπεροψία.

Ενσωματώνει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Πολάκη, Τζανακόπουλο, Φίλη, Γεροβασίλη και βέβαια, τον αρχηγό τους κ. Τσίπρα, νέο “πατερούλη” ενός παμπάλαιου έθνους σε αποσύνθεση.

Τα ΑΕΙ, διακηρύττει ανήκουν στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εκεί εργαζόμενους· η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά εκεί!

Βρέθηκαν σιδερολοστοί, εργαλεία διαρρηκτών και μπουκάλια στην πανεπιστημιακή γιάφκα; Και τι μ’ αυτό; Τα “παιδιά” πίνουν λίγο παραπάνω ως νέοι φοιτητές. Ούτως ή άλλως κατά ορισμένους νομικούς η κατοχή μολότοφ δεν συνιστά έγκλημα!

4. Μα βέβαια να μην ξεχνάμε και τον ήλιο του παραλόγου στο συριζαϊκό στερέωμα που δεν δύει ποτέ.

Εξήγησε ο κ Τσίπρας στην περιοδεία του (στην Κοζάνη) που αλίευε νέα μέλη στο κόμμα του πως “Εμείς θέλουμε να ξαναγυρίσουμε – και θα ξαναγυρίσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι να πάει ο τόπος μας μπροστά”.

Ως πρωθυπουργός ήταν “κλεισμένος στα κυβερνητικά κτήρια” και δεν είχε χρόνο να έρθει σε επαφή με «το λαό»!

Κατάκλειστος σίγουρα στο Μαξίμου – και με κλούβες σε αμυντικό σχηματισμό απ’ έξω!

Μα δεν του έλειψαν τα τουριστικά ταξίδια στην Κίνα και στις ΗΠΑ ούτε, βέβαια οι στημένες επαφές με τους πολίτες στο Σύνταγμα, στο Μάτι, στην Ιθάκη και όπου αλλού του γυάλιζε.

Δεν πρόκειται να καταλάβει πως του λείπει η (φαιά) ουσία και η δύναμη νόησης, αξιολόγησης και σχεδιασμού για το καλό του Έθνους.

Μόνο η αδημονία για εξουσία και η πορεία πεζοδρομίου τον πυρακτώνει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *