Αλλαξιά στον Σύριζα

Αλλαξιά στον Σύριζα

- in Επικαιρότητα
0

1. Από καιρό πολλοί αναλυτές και δημοσιογράφοι αναρωτιόνταν αν, ή περίμεναν πως, θα αλλάξει ο Σύριζα. Από κάτι σε κάτι άλλο. Μα από τι σε τι;

Το έχω ξαναγράψει: Όχι δεν θα αλλάξει.

Είναι ένα προσωπαγές, κατ’ εξοχήν αρχηγικό κόμμα όπου μια λεγεώνα φρικτών ασπόνδυλων και μαλάκιων λένε ΝΑΙ συνεχώς σε έναν αμόρφωτο τσόγλανο που έκανε τρόπο ζωής του το ψέμα και την εξουσιομανία.

Ο κ. Τσίπρας, μεσόκοπος πια  κομμουνιστάκος, γαλουχημένος στα τσιτάτα του Λένιν και Τσε Γκεβάρα, δεν μπορεί να αλλάξει.

Θα κάνει ό,τι μπορεί να σκαρφιστεί το μυαλουδάκι του για να παραμείνει στο παιχνίδι και να επανέλθει στην εξουσία.

2. Και εδώ ας σημειώσουμε προσεκτικά πως αποκλείεται να ξαναπιάσει ένα 35% ή να ξεπεράσει έστω το 32%. Ο κοσμάκης, οι παραδοσιακοί σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ που τον ψήφισαν και τώρα παραμένουν ανένταχτοι ή πιασμένοι με το στανιό στην άχρωμη ενδυμασία της φαντασιόπληκτης κας Φώφης, μα και όσοι άλλοι από την ίδια πολιτική περιοχή, τον έχουν μάθει καλά πια. Γι’ αυτό δεν τον ψήφισαν τον Ιούλη 2019.

Όλοι αυτοί μα και μερικοί από τον αχταρμά της ΝΔ ή τους μπούφους του Μπαρουφάκη, θα επιστρέψουν στον αγνό τσιπρισμό μόνο αν τα κάνει μαντάρα ο Μητσοτάκης – σε μεγάλο βαθμό. Και ναι μεν ο Μητσοτάκης έχει ζηλευτές ικανότητες, μα οι φανφαρόνοι που τον περιτριγυρίζουν έχουν και αυτοί σκλήρυνση κατά πλάκας σαν τους σταλινικούς ή τους τσιπρικούς τσιμεντόλιθους. Και αυτό φάνηκε με την ψηφοφορία τους στην Ευρωβουλή για την απόφαση περί Χιτλερισμού και Σταλινισμού.

3. Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε την Οικολογία, τις πρασινάδες και την οργισμένη Σουηδέζα Γκρέτα.

Και ξεσπάθωσε για τα παιδιά που χάνουν το μέλλον τους εξαιτίας των ακραίων κλιματικών και περιβαλλοντικών αλλαγών, εξαιτίας της ρύπανσης, εξαιτίας του καταραμένου καπιταλιστικού συστήματος που συντηρούν ευλαβικά λαϊκιστές σαν τον Τραμπ, τον Όρμπαν κλπ., δηλαδή ακροδεξιοί ανήθικοι φονιάδες και καταπιεστές των λαών!

Αυτή η φορεσιά του κ. Τσίπρα είναι καινούρια, ραμμένη και κομμένη στο ραφείο της Αναρχοαριστεράς του Λένιν.

Το ένα συστατικό της είναι πράσινο περιβάλλον με το μέλλον των αθώων παιδιών – και το δικό του φυσικά. Το άλλο είναι η Ακροδεξιά. Κι έτσι ξιφουλκεί κατά των ακροδεξιών στη ΝΔ.

4. Μόνο που δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ. Ούτε καν ο καταπληκτικός Κωστάκης Κ δεν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιος. Αυτός παραμένει αμίλητος καθώς αποσύρεται πλέον – ευτυχώς! – από την (αν)-ενεργό πολιτική δράση. Οι ακροδεξιοί ανέκαθεν ήταν λαλίστατοι.

Μα ο κ. Τσίπρας δεν πτοείται. Δεν υπάρχουν, λέει; Στο πι και φι τους εφευρίσκει: Άδωνις και Μάκης!

Το παλιό ντούο του Καρατζαφέρη και μετά Σαμαρά! Αυτοί όντως είναι λαλίστατοι! Κι ας μην ξεπετούν ακροδεξιές ακρότητες. Υπάρχουν οι καταρτισμένοι κονδηλοφόροι στην Αυγή και στην ΕφΣυν (ο κ. Μπουκάλας στην Καθημερινή και άλλοι όπου αλλού) που μετατρέπουν έντεχνα, στο αλησμόνητο στυλ των Λένιν και Στάλιν, τα λόγια τους σε κάτι που να μοιάζει με ακροδεξιές ακρότητες.

5. Όσο για το πράσινο περιβάλλον, την Γκρέτα και πράσινα άλογα…

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να έχει ήδη λησμονήσει τα όσα υποστήριζε ο ίδιος ως πρωθυπουργός και τα τσιράκια του σαν τον κ. Σκουρλέτη, μα, στην ψηφιακή, δικτυακή εποχή, όχι μόνο τα γραπτά μα και τα άγραφα, οι ομιλίες και δηλώσεις, μένουν και ξεπηδούν εκνευριστικά στη δημοσιότητα!

Το 2017 η χώρα κατατάχθηκε 23η από τις 28 της ΕΕ, οριακά ξεπερνώντας σε φιλικότητα προς το περιβάλλον τις Πολωνία και Βουλγαρία.

Νωρίτερα το 2016 ο Π. Σκουρλέτης ζητούσε από την ΕΕ να επανεξεταστούν οι νέες αντιρρυπαντικές προδιαγραφές και να καθυστερήσει η εφαρμογή τους για να μπορούν να λειτουργούν οι λιγνιτικές μονάδες της δικής μας ΔΕΗ που ρυπαίνουν αρειμανίως το περιβάλλον!

Μια από αυτές τις μεγαλόπρεπες μονάδες είναι η γνωστή Πτολεμαΐδα στην οποία η κυβέρνηση των Συριζανελλήνων επένδυσε περί τα 2 δις!

Για το έργο αυτό και τις εκπομπές του καυχήθηκαν ξεδιάντροπα στις αρχές του 2019 τόσο ο κ. Σκουρλέτης όσο και ο κ. Τσίπρας στην Κοζάνη (Φεβρουάριο ο πρώτος, Μάιο ο δεύτερος).

Μα τώρα εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας στο πρασινοκόκκινο κοστούμι του, με τη θλιβερή εκείνη κλαμένη γοητεία του, όπως πάντα, αγράβατος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *