Τσιπρισμός κι εργοδοσία

Τσιπρισμός κι εργοδοσία

- in Επικαιρότητα
0

1. Εκεί στα μέσα Οκτωβρίου χτύπησε την «α-ταξική πάλη» των εργαζομένων ο Θανάσης Καρτερός, αυτός ο λαλίστατος κονδυλοφόρος πρώτα του ΚΚΕ (Ριζοσπάστης) και τώρα του Σύριζα (Αυγή).

Οι πολλοί τον νομίζουν προδότη της Αριστεράς αφού για πολλοστή φορά τα βάζει με την Εργατιά κατακρίνοντας και λοιδορώντας τους.

Αυτοί οι πολλοί όμως πάσχουν από την ανίατη πλάνη τους να νομίζουν πως η Αριστερά στηρίζει τους εργαζόμενους.

Ποιά Αριστερά το έπραξε αυτό ποτέ, δηλαδή, να στηρίξει εργαζόμενους;

Στα λόγια και για το θεαθήναι, ναι, πολλάκις τους στήριξε. Μα το ίδιο έκαναν και πολύ καλύτερα φασίστες σαν τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ. Στην πράξη όποτε η Αριστερά κυβέρνησε, ουδέποτε στήριξε την εργατική τάξη. Ποδοπάτησε τους προλετάριους χειρότερα και από τους φασίστες.

Αυτό έκαναν όλοι τους οι μεγάλοι – Λένιν, Στάλιν, Μάο, Κάστρο, Πολ Ποτ, Τσαουσέσκου κλπ.

2. Γιατί δηλαδή θα πρέπει ο σύντροφος Καρτερός να φερθεί διαφορετικά; Ακολουθεί τη λενινιστική πολιτική, όπως το αφεντικό, ο Αλέξης Τσίπρας!

Ο λόγος για την απεργία των εργαζομένων στο Ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» οι οποίοι έδειξαν έτσι αλληλεγγύη (μια ακόμα μπαρούφα που ο Αλέξης μας εργαλειοποίησε όσο μπορούσε!) στους απολυμένους εργαζόμενους στην εφημερίδα Documento – του βαρύγδουπου Βαξεβάνη.

Αυτός ήθελε συμπαράσταση διότι, όπως ισχυριζόταν, η εφημερίδα του δεχόταν επιθέσεις φίμωσης καθώς δεν έπαιρνε διαφημίσεις (και πως να τις πάρει με τη μίζερη κυκλοφορίας της;). Μα την ίδια ώρα απέλυε κόσμο!

Οι εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» έσπευσαν να δώσουν συμπαράσταση στους απολυμένους με απεργία.

3. Αυτό δεν άρεσε στον Καρτερό. Διότι αυτό ήταν ενάντια στους ιδιοκτήτες της εφημερίδας Documento και του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» οι οποίοι στήριξαν τον Αλέξη μας στην εξουσία, στην κάθε πολιτική του όσο παλαβή κι αν φαινόταν στους ιδεαλιστές μαρξιστές.

Η ανακοίνωση και η απεργία των εργαζομένων είχε άραγε, ρώτησε ο κραταιός Καρτερός, τη στήριξη όλων των εργαζομένων – ή μήπως, υπονοούσε, ήταν μια μίζερη μειοψηφία από βαλτούς που θέλουν να βλάψουν τους ιδιοκτήτες τσιπριστές;

Υπήρξαν «ύποπτες παραιτήσεις», υπέδειξε, που πιθανώς είχαν εκδικητικό χαρακτήρα!…

Και γιατί δεν συμπαραστάθηκαν στον Βαξεβάνη που δεχόταν επίθεση;

Αυτό είναι, λοιπόν: κατά την αξιοσέβαστη πολιτική του Λένιν, οι εργαζόμενοι πρέπει να συμπαραστέκονται στους εργοδότες – αφεντικά, όταν αυτοί στηρίζουν πιστά αναρχοαριστερούς ηγέτες σαν τον Τσίπρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *