Μπαρούφες Βαρουφάκη

Μπαρούφες Βαρουφάκη

- in Επικαιρότητα
0

1. Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης έχει πολλούς λόγους να υπερηφανεύεται. Το όνομά του Γιάνης είναι με ένα «ν» σε αντίθεση με το πόπολο που βάζουν δύο «νν».

Ξεγέλασε πανεπιστημιακούς και πήρε αξιοζήλευτες περγαμηνές στην επιστήμη των Οικονομικών.

Ξεγέλασε τον πονηρούλη ψευταράκο κ. Τσίπρα ο οποίος τον έκανε υπουργό Οικονομίας, παρότι ο Γ. Βαρουφάκης δεν ήταν στο κόμμα ασυναρτησίας Σύριζα. Αυτό, βέβαια, δεν ήταν δύσκολο, αφού ο Τσίπρας συνεχώς ξεγελούσε τον ίδιο τον εαυτό του (με αυταπάτες). Γι αυτό τον θαύμαζε ως οικονομολόγο με αναρχοαριστερές αντιλήψεις (προς τροτσκισμό) μα μετά κατάλαβε πως δεν τον γνώριζε, όπως δικαιολογήθηκε.

2. Όλοι θυμούνται λίγο πολύ, μέσες άκρες, τις πομπώδεις δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη, ως χρισμένου υπουργού πλέον, πως θα πίεζε τους κουτόφραγκους Ευρωπαίους να μειώσουν το υπέρογκο χρέος μας.

Οι ξένοι είχαν ήδη κουρέψει 110 δις από το χρέος το 2012.

Τώρα ο μεγάλος οικονομολόγος και υπουργός θα τους εκβίαζε: ή θα το μειώσετε ή εμείς, ο υπερήφανος και υπεροχότερος λαός, θα πάμε πίσω στη Δραχμή. Και ο Τσίπρας σιγοντάριζε πως θα τους έκανε τους ξένους να χορεύουν στους ρυθμούς που θα έπαιζαν τα δικά μας, τα τσιπρικά νταούλια.

Οι ξένοι εντυπωσιάστηκαν, βέβαια. Μα όχι έτσι όπως περιμέναν ο Γ. Βαρουφάκης, ο γελοίος πρωθυπουργός και οι σύντροφοι της ίδιας χορωδίας.

Από το 2014 όταν ο Γ. Βαρουφάκης βρισκόταν σε άδεια από το διδακτικό του έργο, πολλοί ξένοι και ντόπιοι πανεπιστημιακοί που άκουγαν και διάβαζαν τα σχόλιά του για την ελλαδική κρίση έλεγαν «τι μπαρούφες είναι αυτές;»

3. Στην περίοδο 2014 -15, προτού αναλάβουν τα σαΐνια της ανικανότητας και ανευθυνότητας, η Ελλάδα, μετά το κούρεμα του 2012 χρωστούσε κοντά 300 δις, μια μικρή χώρα με φυσικούς πόρους τον ήλιο και τις ακρογιαλιές, λάδι, μέλι, κρασί και τυροκομικά!

Μα υπήρχε ήδη από το 2001 η περίπτωση της χρεοκοπημένης Αργεντινής – η οποία βασανίζεται άγρια ακόμα και σήμερα από όλες τις αμαρτίες της άγνοιας, αλαζονείας και απληστίας που είχε ξαμολύσει πολύ νωρίτερα ο Περονισμός: ανεργία, λιτότητα, στέρηση. Μια χώρα 40 εκμ κατοίκων με τεράστιους πόρους, μια χώρα πρωτοπόρος σε εξαγωγές κρεάτων και άλλων κτηνοτροφικών αγαθών. Είχε τότε ένα χρέος 92 δις Ευρώ.

Πώς ήταν δυνατόν ένας οικονομολόγος υπουργός να αγνοεί τόσο εθελοτυφλικά αυτό (και άλλες περιπτώσεις παρόμοιες) και να συνωμοτεί με άλλους τσιπριστές υπουργούς να καταλάβουν το νομισματοκοπείο και να τυπώσουν δραχμές, ή να ζητήσουν από τη Μόσχα να το κάνει!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *