Φλαμπουράρης, επιχειρηματίας

Φλαμπουράρης, επιχειρηματίας

- in Επικαιρότητα
0

1. Ο κ. Φλαμπουράρης διέπρεψε με τον ίδιο τρόπο ως επιχειρηματίας, ως μέντορας του κ. Τσίπρα οδηγώντας τον (μαζί με την αγανάκτηση του ασταθούς πόπολου που αγανάκτησε με τους φανφαρόνους Σαμαρά-Βενιζέλο) στην πρωθυπουργία και ως υπουργός.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, για καλό ή για κακό, αυτά όλα λησμονούνται πολύ γρήγορα όταν ο άνθρωπος γλιστρήσει από την εξουσία και οι κάμερες δεν στρέφονται πάνω του πια.

Sic transit gloria… Έτσι περνά η δόξα… Ή όπως το διατύπωσε ο Εκκλησιαστής, ο πιο αξιοπρόσεκτος και παράξενος προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης, «ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης» σε αυτόν τον εφήμερο και αγνώμονα κόσμο.

2. Πουθενά ή πολύ σπάνια μνημονεύεται πλέον αυτός ο υπουργός, μέντορας, επιχειρηματίας.

Και όμως του αξίζει κάποιο σχόλιο κατά καιρούς. Να μην ξεχνάμε πως μας χάρισε κοτζάμ πρωθυπουργό τόσο αμόρφωτο, άσχετο ακόμα και στο πεδίο της δήθεν ειδικότητάς του του Πολιτικού Μηχανικού, που διαίρεσε την Λέσβο σε δυο νησιά και κατόρθωσε να εξισώσει τις 360 μοίρες με τις 180.

Είναι ο επόπτης και το αποκούμπι του πρωθυπουργού τσαρλατάνου, ο ίδιος υπουργός που πρότεινε να ξεπληρωθεί το υπέρογκο χρέος μας «με αέρα» – κοπανιστό ή όχι.

Θα έπρεπε κάποιος καλόκαρδος Έλληνας να καθίσει και να γράψει ένα συναξάρι των τσιπρικών πρωτοκλασάτων, λίγα λόγια για τον καθένα ώστε οι επόμενες γενεές να μην ψάχνουν, μα να βρίσκουν εύκολα τις ασυγχώρητες αμαρτίες τους.

3. Εγώ τον θυμήθηκα γιατί κάποιος μου ανέφερε τη Δόξα που μελετά τα [πεσμένα] λαμπρά παλικάρια στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη κι εμείς βλέπουμε την ακαθόριστη φιγούρα της Δόξας μα δεν γνωρίζουμε τα παλικάρια – του Σολωμού.

Κάποιος άλλος ανέφερε πως η εταιρεία στην οποία ήταν μεγαλομέτοχος ο κ. Φλαμπουράρης προόδευσε πολύ μετά την αποχώρησή του, αφού θυμήθηκε ο ίδιος πως δεν μπορούσε ως κοτζάμ υπουργός να είναι και μπίζνεσμαν.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας έφθασε τον τζίρο 4,6 εκμ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 160% το 2018.

Όχι ότι πήγαινε άσχημα, αλλά το 2017 ο τζίρος ήταν μόλις 1,7 εκμ. ευρώ.

Οι θυσίες ανταμείβονται ακόμα κι εδώ στον μάταιο αυτό κόσμο, ειδικά αν είσαι υπουργός κι έχεις λέγειν στην ανάθεση έργων…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *