Ε1183: Ελλαδισμός και φανφαρονισμός

Ε1183: Ελλαδισμός και φανφαρονισμός

- in Επικαιρότητα
0

1. Διάβαζα στην Καθημερινή 22 Ιουλίου ΄21 πως η Άννα Κορακάκη, συμπαθέστατη πρωταθλήτρια στη σκοποβολή και ο Λευτέρης Πετρούνιας, συμπαθέστατος πρωταθλητής στους κρίκους, ηγήθηκαν της παρέλασης στο άνοιγμα των Ολυμπιακών του Τόκιο και ανέβασαν ψηλότερα την Ελλάδα. Το ίδιο έχουν κάνει σε άλλους αγώνες οι Κατερίνα Στεφανίδη (άλμα επί κοντώ), ο Αντετοκούμπο (μπάσκετμπολ), ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη (τένις) κλπ. κλπ.

Είναι προφανές πως αυτοί οι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν τι ακριβώς λένε. Δεν καταλαβαίνουν πόσο κάλπικα είναι τα λόγια τους. Και, χειρότερα, πόσο κάλπικο το «ανέβασμα» της χώρας μας.

Σε άλλο άρθρο διάβασα πως ο Αντετοκούμπο θα έρθει για διακοπές στην Ελλάδα οικογενειακώς κι έτσι θα διαφημίσει (δωρεάν) τον τουρισμό στη χώρα…

2. Είναι αξιοθαύμαστη αυτή η μιζέρια και ζητιανιά στη νοοτροπία μας. Μόλις κάποιος/κάποια αναδεικνύεται διεθνώς ως σημαντικό πρόσωπο, να σπεύδουν οι χαραμοφάηδες πολιτικάντηδες όλοι να το συγχαρούν, να το καλέσουν στο Προεδρικό Μέγαρο (ή όπου αλλού) και να το αξιοποιήσουν εθνικά, δηλαδή να το εργαλειοποιήσουν πολιτικά, κομματικά.

Όχι δεν πιστεύω στα συγχαρητήριά τους. Γνώρισα από πολύ κοντά μερικούς πολιτικάντηδες και είδα ιδίοις όμμασι και άκουσα ιδίοις ωσί πως το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι το ψάρεμα ψήφων και ο απαράμιλλος εαυτούλης τους. Τους πολλούς που δεν γνώρισα προσωπικά, τους βλέπω στην τιβί και στα άλλα ΜΜΕ. Δεν διακρίνω καμιά εξαίρεση.

Η Κορακάκη δεν είχε μέρος για να προπονηθεί στο άθλημά της. Είχε όμως τον πατέρα της να βοηθάει. Κανείς πολιτικάντης δεν ενδιαφέρθηκε.

Ο Αντετοκούμπο δεινοπάθησε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα (μετά το NBA) και το απολυτήριό του του γυμνασίου τον γράφει «αλλοδαπός». Οι πολιτικάντηδες που τον αγνοούσαν τότε, τώρα υποκλίνονται ξεδιάντροπα.

3. Τέτοιος είναι ο φανφαρονισμός, ο φαρισαϊσμός, της φάρας των πολιτικάντηδων και των υποστηρικτών τους – αριστερών και δεξιών. Εδώ δεν κάνω καμιά διάκριση.

«Έλληνας γεννιέσαι» μας πληροφορούν αυτοί ο αξιολύπητοι φύλακες του Ελληνισμού, «Δεν γίνεσαι». Τώρα υποκλίνονται με την ίδια αυταρέσκεια μπροστά στο πραγματικό μεγαλείο του ταλαντούχου μαέστρου «της καλαθοσφαιρίσεως»!

Όπως υποκλίθηκαν στον αρσιβαρίστα Δήμα Πύρρο και τον έκαναν και αξιωματικό του Στρατού (κατά τη σοβιετική πρακτική)! Πόσες φορές τον καλούσαν τότε τα κανάλια. Γιατί κυριολεκτικά και μεταφορικά σήκωνε ψηλά το βάρος του Ελληνισμού. Μα κι εκείνον έσπευσαν οι δεξιοί φανφαρόνοι να τον εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Την ίδια συμπεριφορά δείχνουν και την ίδια μεταχείριση δίνουν σε τραγουδιστάδες, ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς και άλλους. Για χάρη ψαρέματος ψήφων.

4. Ο Ελληνισμός είναι ο Σωκράτης μα είναι κι εκείνοι οι πολιτικάντηδες σκευωροί που κατάφεραν να τον καταδικάσουν σε θάνατο. Διότι δεν τους άρεσε που αυτός ο ασεβέστατος («σοφότερος των Ελλήνων» κατά το Δελφικό Μαντείο) κατάδειχνε πως ήταν τυχάρπαστοι οπορτουνιστές ακριβώς σαν τους σημερινούς και δεν ήξεραν πώς να κυβερνήσουν μα ήθελαν μόνο την εξουσία.

Ο Πλάτων το έθεσε ξεκάθαρα Νόμοι 710β: «Για να μεταβάλλει τα ήθη της Πολιτείας ο κυβερνήτης δεν χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο ή πολλή προσπάθεια. Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι πως ο ίδιος πρέπει πρώτος να προχωρήσει στην κατεύθυνση που θέλει, προτρέποντας τους πολίτες είτε προς τις επιδιώξεις της αρετής είτε προς το αντίθετο. Ο ίδιος πρώτος, με το δικό του παράδειγμα, θα δείξει τη γραμμή δράσης, δίνοντας επαίνους και τιμές στα ορθά πράγματα και μομφή στα αντίθετα και κολάζοντας όποιον δεν πειθαρχεί».

Αναρωτιέμαι αν κάποιος πολιτικός έχει διαβάσει αυτό το κείμενο, το έχει καταλάβει και, σημαντικότερα, το έχει εφαρμόσει στην καθημερινή ζωή του ή έστω στην καριέρα του!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *