Ακραία σύγχυση στη ΝΔ

Ακραία σύγχυση στη ΝΔ

- in Επικαιρότητα
0

1. Είμαι ανεπιφύλακτα φιλελεύθερος. Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι και ανεπιφύλακτα ‘δεξιός’ ή Νεοδημοκράτης, αν και προτιμώ τους πιο ανόητους Νεοδημοκράτες ως κυβέρνηση από τους αναρχοαριστερούς. Οι πρώτοι έξι μήνες τσιπρικής κυβέρνησης έδειξαν πως αυτοί δεν είναι μόνο άσχετοι – ανεύθυνοι και ανίκανοι – ως κυβερνώντες, μα επίσης πως είναι παλιάνθρωποι, άνθρωποι χαμηλότατης ποιότητας.

Οι νεοδημοκράτες είναι μόνο λίγο καλύτεροι.

Πιστεύουν γενικά και αόριστα στις ελευθερίες του πολίτη και τις προωθούν όσο τις καταλαβαίνουν. Κι εδώ είναι ο κόμπος.

Δεν καταλαβαίνουν τις ελευθερίες του πολίτη, του κάθε ανθρώπου.

Ναι, προωθούν, όσο το καταλαβαίνουν, το επιχειρείν, επίσης και το κράτος Πρόνοιας, και τα συνταγματικά δικαιώματα, τους νόμους κλπ.

Μα επειδή δεν τα καταλαβαίνουν σε ασυνήθιστες περιστάσεις, ή όταν δεν συμφέρει, τα ξεχνούν και φέρονται αλλοπρόσαλλα.

2. Το βασικό πρόβλημα της ΝΔ είναι ίδιο με εκείνο όλων των άλλων κομμάτων εδώ και δεκαετίες.

Δεν έχει αρχές. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό.

Ναι, ανέφερα πριν λίγες γραμμές τα όμορφα πράγματα στα οποία πιστεύουν οι ΝΔκράτες (όχι ουτοπίες που απαιτούν την εξόντωση χιλιάδων αντιφρονούντων όπως οι αναρχοαριστεροί) και προωθούν πολιτικά. Μα δεν έχει αρχές. Διότι η αρχή ως έννοια είναι άγνωστη στην Ελλάδα.

Αρχή είναι κυριολεκτικά αφετηρία, ξεκίνημα, βατήρας. Είναι το σημείο από το οποίο αρχίζεις την όποια κίνηση, δράση, ενέργεια στον υλικό κόσμο ή στη νόηση. Κι εδώ βέβαια εννοούμε τη νόηση που είναι η αφετηρία για δράση στον υλικό κόσμο.

Όλες οι ενέργειες, δραστηριότητες, πράξεις μας έχουν ως κίνητρο μια επιθυμία που εγείρεται από τις αρχές μας.

3. Το ότι δεν υπάρχουν καθαρές αρχές μα πολλή σύγχυση στη ΝΔ, στη νοοτροπία, στα κίνητρα, φάνηκε γλαφυρά πρόσφατα (Σεπτ. ’19) με τους Ευρωβουλευτές της.

Αναφέρομαι στο ψήφισμα με το οποίο η Ευρωβουλή καταδίκασε το Σοβιετικό καθεστώς του Στάλιν για τη συμβολή του στο ξέσπασμα του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου και την υποδούλωση πολλών χωρών της Ευρώπης.

Μια κυρία της ΝΔ ψήφισε υπέρ. Μια άλλη ψήφισε κατά. Από τους υπόλοιπους, μερικοί ψήφισαν λευκό και μερικοί απείχαν!

Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που συμπαρατάσσονται στο ίδιο κόμμα και υποτίθεται μοιράζονται τις ίδιες αρχές σε μια καθαρή κι ενιαία ιδεολογία, να ψηφίζουν τόσο διαφορετικά;!;!

Μόνο η κα Ασημακοπούλου που ψήφισε υπέρ, μπορεί να θεωρηθεί πως ενστερνίζεται με κάποια κατανόηση τη φιλελεύθερη ιδεολογία.

Οι άλλοι είναι απλώς συνεπιβάτες, ακόμα και ο λαλίστατος κ. Κύρτσος και ο νηφάλιος κ. Κυμπουρόπουλος.

4. Σε προηγούμενα άρθρα επιεικώς τους ονόμασα (εκτός της μιας κυρίας) άνευρους. Στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά θέση σε ένα φιλελεύθερο κόμμα που προωθεί δήθεν τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών.

Και αντιλαμβάνεσαι ξαφνικά σαν την τυφλωτική έκλαμψη αστραπής στον κατασκότεινο ουρανό πως η ΝΔ δεν είναι φιλελεύθερο κόμμα. Γι’ αυτό έχει τέτοια χαϊβάνια ως Ευρωβουλευτές.

Τους ψηφίζεις μόνο και μόνο, γιατί δεν είναι τόσο φαύλοι, όσο τα μέλη άλλων κομμάτων.

Είναι η ΝΔ ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που καπηλεύεται τον φιλελευθερισμό. Αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτιστα είναι η νομή της εξουσίας και η παραμονή τους σε αυτήν, όπως και τους Συριζαίους.

Τα ίδια έκαναν πριν τη Μεταπολίτευση, τα ίδια κάνουν τώρα.

Ο πελατειασμός και οι διορισμοί δεν έχουν εμφανισθεί σε ανάγλυφη μορφή, είναι αλήθεια. Εύχομαι να υπάρξει συγκράτηση εδώ!

5. Αν αγαπάς (=φιλείς) την ελευθερία, τότε την αγαπάς παντού πάντοτε και καταδικάζεις ανεπιφύλακτα όποιο καθεστώς τη στερεί από τους πολίτες του, και μάλιστα τόσο εγκληματικά και για τόσα χρόνια όσο στη Σοβιετική Ένωση.

Δεν μπορείς να αυτοδικαιώνεσαι επικαλούμενος τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 1975 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τις ανοησίες του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, πως η αξιολόγηση των ιστορικών συμβάντων ανήκει αποκλειστικά σε ιστορικούς και όχι πολιτικούς. Όχι αν είσαι φιλελεύθερος και εφόσον είσαι άνθρωπος πρώτα, και ιστορικός ή πολιτικός μετά!

Ούτε μπορείς να επικαλείσαι την προπαγάνδα των αναρχοαριστερών που έχει κατασπιλώσει και ευνουχίσει τη νοοτροπία των κεντροδεξιών. Γιατί σε νοιάζει τι θα πουν οι αριστεροί και το πώς θα αντιδράσουν;

Οι φιλελεύθερες αρχές είναι απλές: αλήθεια, δικαιοσύνη, ελευθερία, ισονομία, μαεστρία, σταθερότητα, υπευθυνότητα. Όχι το τι θα σκεφθούν για σένα οι κομμουνιστές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *