Κι άλλη αλλαγή για τον Σύριζα

Κι άλλη αλλαγή για τον Σύριζα

1. Στην εποχή της κανονικότητας και αφθονίας δεν είναι αφύσικο για τους τσιπριστές να αλλάξουν πάλι αμφίεση παραμένοντας ίδιοι.

Ο Σύριζα υιοθέτησε τώρα (τέλη Σεπτ ’19, στη Διακήρυξη της Κ.Ε.) το σύνθημα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που είναι, κατά τον μέγα Αρχιερέα κ. Τσίπρα «πιο επιτακτικό από ποτέ».

Ταυτόχρονα προώθησε «Δημοκρατικό κάλεσμα ένταξης στον Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία» προς νέους, άνεργους, εργαζόμενους και επισφαλείς εργαζόμενους, πρώην και νυν Πασόκους, την Πράσινη Αριστερά (κι αναρωτιέσαι «Καλά τόσα χρόνια τι έκαναν; Δεν καλούσαν κόσμο να ενταχθεί;…»).

«Η ιστορία δεν έχει τελειώσει…» διακήρυξε στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, σηκώνοντας εκ νέου το λάβαρο της κοινωνικής επανάστασης.

2. Η αμάθεια του κ. Τσίπρα, η ανεπιδεκτικότητά του, θα παραμείνει παροιμιώδης στην ιστορία της χώρας.

Υπάρχει, μας πληροφορεί, «ο δρόμος των πολλών» ξεχνώντας ή αγνοώντας με την αναισθησία ρινόκερου πως μόλις πριν από τρεις μήνες (Ιουλ. 2019) οι πολλοί, μια πλειοψηφία 70% περίπου, κάθε παράταξη, ομάδα και άτομο, τον απέρριψαν μετά βδελυγμίας αφού επί 4,5 έτη ψευδόταν αψήφιστα και έκανε άλλα από όσα έλεγε και τόσα μόνο, όσα νόμιζε πως θα τον κρατούσαν στην εξουσία.

Δεν έχει καταλάβει (ή αν κάτι ψυχανεμίστηκε, κι αυτό εξανεμίστηκε στα στροβιλίσματα της ασυναρτησίας του) πως δεν έχει να προσφέρει τίποτα πια στη σύνολη Πολιτεία.

Πιστεύει δηλαδή ακόμα πως ο κοσμάκης τον οποίο εξαπάτησε τόσο συστηματικά, θα πιστέψει στη βαρετή κακοφωνία του πως θα δημιουργήσει «μια μεγάλη προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία με στόχο μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση»( !!!) Αυτό το «προοδευτική» σε ανάβει!!!



3. Μόνο οι τσιπρικοί φανατισμένοι τσιμεντολιθικοί οπαδοί (το ένα τρίτο, ας δεχτούμε, του ηλιθιότερου λαού μας) πιστεύουν αυτές τις εξαγγελίες διότι ούτε ακούει τι λένε οι κράχτες πραγματικά ούτε συνειδητοποίησε ποτέ την καταστροφή που επέφερε αυτός ο πιο αντιπροσωπευτικός φορέας της παγκόσμιας φαυλότητας.

Το τσούρμο αυτό το τσιμεντολιθικό ως προς τις ιδιότητες της νοημοσύνης, λογικής και ευαισθησίας, επέβαλε το απεχθέστερο τρίτο μνημόνιο και μια απάνθρωπη φορολογία.

Με μια διάταξη επέτρεψε την ομαδική απόλυση εργαζομένων (για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση) και με μια άλλη αφαίρεσε το δικαίωμα του υπουργού Εργασίας να ασκήσει βέτο ενάντια σε ομαδική απόλυση!

Η κα Αχτσιόγλου, πάντα κομψότατη, πρώτη άλλαξε τη συνδικαλιστική πρακτική των αποφάσεων με ⅓ σε αποφάσεις πλειοψηφίας αυξημένης σε 50%+1!!! (Η ΝΔ φυσικά προσπορίστηκε αυτή τη μεταρρύθμιση και πρόσθεσε την ηλεκτρονική ψηφοφορία!)

Αυτή την αλλαγή την επεσήμαναν και τα συνδικάτα και το ΚΚΕ – φορείς κι αυτοί της προόδου!

Επιπλέον, υπήρξαν 15 περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα κλπ.

Παρά τις στριγκλιές για την επάνοδο της επάρατης Δεξιάς με τις αστυνομεύσεις και τα φακελώματα, είναι οι τσιπριστές που είχαν ειδικές μονάδες να παρακολουθούν αντιφρονούντες σαν τον κ. Λαφαζάνη.

4. Στους τρεις μήνες από τις εκλογές, παρά τις μεγαλοστομίες πως ο Σύριζα θα αλλάξει, πρέπει να αλλάξει, βλέπουμε το ίδιο έργο και ακούμε τα ίδια ανιαρά λόγια. Επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και της παλαιάς Δεξιάς!

Μέχρι τώρα δεν υπήρξε ούτε μια σοβαρή ομολογία (αν εξαιρέσουμε 2 ή 3 στελέχη που τόλμησαν να το δεχτούν) πως έφταιξαν και, ακόμα, πως τα έκαναν μαντάρα, στην πραγματικότητα.

Μέχρι τώρα δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα το θετικό, το πρακτικό, για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας.

Μόνο αοριστίες και γελοιότητες πως (δίχως νταούλια τώρα: αυτή είναι κάποια βελτίωση) θα αλλάξει «τη ροή της ιστορίας προς την κοινωνική χειραφέτηση».

Και, δίχως επαφή με την πραγματικότητα, προσκαλεί τους πάντες, «αριστερούς, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους και φεμινιστές» στην Προοδευτική Συμμαχία.

Σκέφτομαι μήπως ανταποκριθώ κι εγώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *