Οι συνδικαλιστές απεργούν!

Οι συνδικαλιστές απεργούν!

Ο Σεπτέμβριος είναι σκληρός μήνας με το τέλος των διακοπών, τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια, το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και σχολείων και …αναμνήσεις από την έναρξη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Έχει όμως και μια γλυκύτητα παρά τους φετινούς, αδιάκοπους σχεδόν ανέμους.

Η ένδοξη ΑΔΕΔΥ που φρουρεί τα αναποξένωτα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού έκανε Πανελλαδική απεργία στις 24 του μήνα (2019).

Ήταν ηλιόλουστο ήπιο πρωινό που όμως εξελίχθηκε σε μέρα συννεφιασμένη με το (πρώτο) ψιλοβρόχι (στην Αθήνα).

Στην απεργία συμμετείχαν και τα ΜΜΜ ενώ η ΕΡΤ σε όλα τα κανάλια της διαφήμιζε το μέγα γεγονός.

Οι αναρχοαριστερές φυλλάδες δημοσίευσαν τις εκκλήσεις για συμμετοχή και τα αγωνιστικά άρθρα: «Η απάντηση του κόσμου της εργασίας πρέπει να είναι μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία και στις απεργιακές κινητοποιήσεις» (Αυγή 24/09/2019). Ήταν και ο Ριζοσπάστης με το αθάνατο πλην τετριμμένο σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, τη συλλογική οργάνωση και δράση». «Χιλιάδες εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα…. απεργούν σήμερα… ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο κυβέρνησης και εργοδοτών».

Κι έτσι το έμαθαν όσοι διαβάζουν αυτές τις φυλλάδες γιατί το κέντρο της πόλης θα κατακλυσθεί από ειρηνικά μαχητικούς απεργούς (χιλιάδες!) και γιατί θα ταλαιπωρούνται οι πολίτες που δεν θα βρίσκουν μέσα μαζικών μεταφορών.

Ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο!

Ως συνήθως οι αναρχοαριστεροί μας ψεύδονται αψήφιστα. Η κινητοποίηση είναι, αντίθετα, ενάντια στους ίδιους τους κυνικούς συμφεροντολόγους συνδικαλιστές και υπέρ των εργαζομένων.

Διότι ως τώρα ένα 10% που είναι οι συνδικαλιστές αξιωματούχοι, κάποτε και το 5%, αποφασίζει για απεργίες και κινητοποιήσεις. Και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, μια τεράστια πλειοψηφία συμμορφώνονται σε αυτή τη λαθροχειρία των επιτήδειων κηφήνων.

Με το νέο νομοσχέδιο θα απαιτείται μια απλή πλειοψηφία 50% συν 1 από όλα τα εγγεγραμμένα μέλη. Και η ψηφοφορία θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Έτσι σπάει αυτή η τυραννία των συνδικαλιστών που νοιάζονται μόνο για τα δικά τους προνόμια και δεν θα μπορούν εύκολα πλέον να πιέζουν άλλους να ψηφίζουν σύμφωνα με τις δικές τους ορέξεις.

Το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο δεν είναι εναντίον αλλά σαφώς υπέρ των εργαζομένων που θα δηλώνουν έτσι τη δική τους απόφαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *