Μια από τα ίδια (3)

Μια από τα ίδια (3)

1. Τα κρούσματα είναι πολλά και αυξάνονται. Εδώ παίρνουμε τα πιο χτυπητά. Όλα μαζί δείχνουν πως όλοι άνθρωποι είμαστε. Άλλοι με περισσότερα, φυσικά, και άλλοι με λιγότερα κουσούρια.

Κόμματα, φυσικά, απαρτίζονται από πολιτικάντηδες, μια πολυπληθής φάρα φανφαρόνων στην Ελλάδα, που φλέγονται να αφήσουν έργο και καίνε τους πολίτες στην προσπάθειά τους.

Σαν τους τσιπριστές οι νεοδημοκράτες έφτιαξαν μια πολυμελέστερη κυβέρνηση (παράξενη αντίληψη για μείωση του κράτους), βγαίνουν με φόρα και φούρια στα κανάλια για να διαλαλήσουν τις δεξιότητές τους και αποφάσισαν πως τελικά το Γραφείο Πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα δεν είναι “άχρηστο μα μόνο χρήσιμο για ρουσφέτια” διατηρώντας το και διορίζοντας εκεί μια κυρία που για πολλά έτη στήριξε (και στηρίχθηκε από) το κόμμα, μα απέτυχε να εκλεγεί τον Ιούλιο 2019.

2. Επί τέσσερα συναπτά έτη ο Μητσοτάκης και η Βουλευτική του ομάδα επέκριναν και χλεύαζαν –πολύ ορθά- τη συριζική συνήθεια των κατά συρροή τροπολογιών όποια ώρα της ημέρας και συχνότερα της νύχτας σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο.

Με υψηλό και αξιέπαινο φρόνημα ο Μητσοτάκης δήλωνε πως η πρακτική αυτή καταργούσε τη δημοκρατική διαδικασία μεταβάλλοντας τους βουλευτές σε άβουλα βλακοβλάσταρα (δική μου η φράση αυτή) που ψήφιζαν οτιδήποτε δίχως αντιρρήσεις, διάλογο, συζήτηση.

Το ίδιο έκανε αρχές Αυγούστου κι ένας από τους πρωτοκλασάτους της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασία κ. Βρούτσης που έσπευσε μόλις μισή ώρα πριν την ψήφιση κάποιου διυπουργικού νομοσχεδίου να επισυνάψει δυο τροπολογίες για σοβαρό εργατικό θέμα – απολύσεις κι ευθύνες εργολάβων έναντι εργαζομένων.

3. Η θεσμική αυτή αθέτηση εξόργισε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, άσχετα με την άφθαστη επίδοση των συριζαίων σε αυτό το σπορ. Έτσι όλοι εγκατέλειψαν την αίθουσα αφήνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία να νομοθετεί μόνη της – ανήμποροι να καταλάβουν πως η φυγή τους δεν επηρέασε καθόλου τη δράση της κυβέρνησης!

Μα πώς ένιωθαν άραγε οι προωθητές οι ίδιοι του νομοσχεδίου για την εκμετάλλευση που υπέστησαν και πώς οι νεοδημοκράτες βουλευτές που τώρα έκαναν τα ίδια τα οποία κριτίκαραν και λοιδορούσαν με τέτοιο αίσθημα δικαίου – τότε όταν ήταν αντιπολίτευση;

Σαν τον Σαμαρά και τον Τσίπρα, άρχισε και ο Μητσοτάκης τις κωλοτούμπες. Δεν είναι ακόμα πολύ θεαματικές μα δίνουν μια πρόγευση του τι έπεται – δυστυχώς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *