Τσιπρική εξουσία

Τσιπρική εξουσία

Κάθε κυβέρνηση συχνά βρίσκεται σε πολιτική μοναξιά. Και περνούν συνήθως 100 μέρες προτού φανεί πραγματικά το ποιόν της.

Μια πρώην κυβέρνηση θα παραπατάει για κάποιο διάστημα και αυτή ωσότου βρει την ισορροπία της ως αντιπολίτευση τώρα.

Το τσιπρικό τσούρμο παραπατάει σίγουρα ως αντιπολίτευση μα παραπατούσε και ως κυβέρνηση. Είναι αμετάλλακτο στην ανικανότητα και ανεντιμότητά του. Δεν έχουν καμία πρόθεση να βοηθήσουν να βελτιωθεί η χώρα, να βελτιωθούν τα κακώς κείμενα που άφησαν. Ο τσαρλατάνος Τσίπρας δεν έμαθε τίποτα ως αντιπολίτευση 3%, ως πρωθυπουργός και ως ηττημένος. Εξακολουθεί να τρέφεται με τις αυταπάτες του.

Τώρα προσπαθεί πάλι να περάσει και σε μας τις αυταπάτες που τον κρατούν ζωντανό: μια σαγηνευτική εικόνα της τετράχρονης διακυβέρνησής του η οποία έσωσε την Ελλάδα. Πώς;

Ένα σύστημα Παιδείας που παράγει μάγκες και νταήδες, ρέμπελους και ρεμάλια που σώνει και καλά πρέπει όλοι να μπουν στα ΑΕΙ και που χρειάζεται χιλιάδες διορισμούς αναπληρωτές. Κι ένα «άσυλο» που ενθαρρύνει, την εγκληματικότητα και μετά την προστατεύει αντί να προωθεί τη γνώση.

Ένα σύστημα Υγείας που λειτουργεί μόνο επειδή πολλοί γιατροί και νοσοκόμες πήραν στα σοβαρά τους όρκους τους κι εργάζονται με αυτοθυσία – όχι αυταπάτες.

Ένα σύστημα Δικαιοσύνης το οποίο ατιμάστηκε από συντρόφους Πολάκη κλπ. στήνοντας τους τσιπρικούς διαύλους αντί να αναβαθμιστεί και να γίνει σεβαστή η ανεξαρτησία του.

Ένα σύστημα Δημόσιας Διοίκησης από τσιπρικά κομματόσκυλα σε θέσεις κλειδιά με υψηλούς μισθούς ή απλά διορισμένους για να έχουν εισόδημα.

Ένα σύστημα φορολογίας που παίρνει από ελεύθερους επαγγελματίες ως κι 70% των εσόδων τους για να κομπάζει ο Τσίπρας για πλεονάσματα.

Ένα ασφαλιστικό σύστημα που απομυζά μεγαλύτερες συνεισφορές και δίνει μικρότερες συντάξεις σε μεγαλύτερα όρια ηλικίας.

Προσπάθησαν ξεδιάντροπα να αλώσουν τα ΜΜΕ κι απέτυχαν παταγωδώς. Απέτυχαν και με τη Δικαιοσύνη. Απέτυχαν παντού.

Και οι ψηφοφόροι έδειξαν την περιφρόνησή τους καταψηφίζοντάς τους.

Μα το τσούρμο τσογλανιών συνεχίζει να τσιρίζει για ανύπαρκτες επιτυχίες και μια κανονικότητα φτηνών αυταπατών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *