Δημοφιλής αστυνομία

Δημοφιλής αστυνομία

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως οι μπάτσοι είναι αρκετά δημοφιλείς στην Ελλάδα και στη Γαλλία – όπου, και στις 2 χώρες, έχουν εκτοξευθεί πύρινα κατηγορητήρια για υπερβάσεις και αυθαιρεσίες.

Τον Δεκέμβριο 2018 η Public Issue έκανε μια έρευνα. Ο πρώτος θεσμός στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις κατά 89% και ο δεύτερος η Αστυνομία κατά 72%.

Είναι σίγουρα ευχάριστο το ότι έχουν σε μεγάλο βαθμό διαλυθεί οι φοβίες τις οποίες είχαν δημιουργήσει επί Χούντας οι πρακτικές των αστυνομικών που ντρόπιαζαν το κράτος και την ανθρωπιά του έθνους, μα και αργότερα η αριστερή προπαγάνδα.

Είδαμε και τον σάλο που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο του νεαρού Γρηγορόπουλου και την πρόσφατη αποφυλάκιση του δράστη αστυνομικού (Αυγ. 2019).

Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και στη Γαλλία.

Στην πόλη Ναντ υπήρξαν (6/8/19) συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομίας μετά τον θάνατο ενός 24χρονου που πνίγηκε στο ποτάμι. Σε ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής η αστυνομία έκανε έφοδο και 14 άτομα έπεσαν στο ποτάμι και ο Στιβ Κάνικο ήταν ο μόνος που πνίγηκε.

Θα θυμάστε ότι πριν από μήνες υπήρξαν οι συγκρούσεις των αστυνομικών με τα «κίτρινα γιλέκα» που, όπως οι δικοί μας αγανακτισμένοι, εξαφανίστηκαν και αυτοί τώρα.

Μια δημοσκόπηση της Journal Du Dimanche δείχνει πως παρά τις συγκρούσεις και τις σκληρές κριτικές κατά της Αστυνομίας, το 71% των πολιτών έχουν εμπιστοσύνη στα όργανα της τάξεως. 20% νιώθουν ανησυχία και μόλις 6% από τους ερωτηθέντες είπαν πως νιώθουν εχθρότητα.

Για να επιστρέψουμε στα δικά μας, ορισμένες παρατάξεις μεγαλοποιούν τις αυθαιρεσίες των αστυνομικών ξαναφέρνοντας τις στο προσκήνιο των ΜΜΕ δίχως ικανοποιητικούς λόγους.

Από την άλλη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metrisis Poll, για τις επιδόσεις της νέας κυβέρνησης, ο πιο δημοφιλής υπουργός που σκόραρε 66% σε θετική γνώμη είναι ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας που αμέσως προχώρησε σε αναδιοργάνωση των σωμάτων.

Ζήτω οι μπάτσοι, λοιπόν!

2 Comments

  1. Ιορδάνης Παρασκευάς

    Καλημέρα σας,
    η ανάγκη για ατομική ασφάλεια και η έλλειψη νομιμότητας προκαλούν αυτά τα φαινόμενα
    των δημοσκοπήσεων. Οι πολίτες νιώθουν αδυναμία!
    Από το "ζήτω οι μπάτσοι" μέχρι την πισώπλατη επίθεση σε αστυνομικό από "διαδηλωτή"
    του ΚουΚουΕ εν είδει καράτε-ταε κβο ντο (κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερ. Υπουργού
    Εξωτερικών), δεν υπάρχει μέση οδός; Αν αφήνανε τους απλούς αστυνομικούς να κάνουν επαγγελματικά την δουλειά τους; Είναι καλύτερο να προμηθευτούμε όλοι -νόμιμα- καραμπίνες;
    Με προβληματισμό
    Ι.Π.

    1. Νικόδημος

      Δυστυχώς, οι αρχοαριστεροί δεν θέλουν καμιά συμφιλίωση. Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις έχουν δώσει το ελεύθερο στους κουκουέδες, ένα είδος ασυλίας μοναδικό, σαν να φοβούνται να τους θίξουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *