Αναρχοαριστερός σεξισμός

Αναρχοαριστερός σεξισμός

- in Επικαιρότητα
0

1. Τα παλικάρια του Σύριζα σαν τους κκ Πολάκη, Παππά κ.λπ., καθώς και ο αρχηγός και η σύντροφός του Περιστέρα, που είναι όλοι τόσο λαλίστατοι για τις αμαρτίες της φιλελεύθερης πολιτικής της Δεξιάς (ακόμα κι όταν δεν είναι «ακραία» ή «σκληρή»), δεν λένε τίποτα για τον ρατσισμό και σεξισμό που αυξήθηκε στην τετραετία της σαπουνοπερατικής κυβέρνησής τους.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επιβεβαίωσε με δική του έκθεση έρευνα του ΕΚΚΕ που δείχνει τις πολλαπλές διακρίσεις στην απασχόληση.

Η κα Μπε-Μπα, σύντροφος του πρώην πρωθυπουργού, ούτε τώρα μα ούτε στις μέρες δόξας σχολίασε αυτό το απαξιωτικό για τις γυναίκες φαινόμενο. Αλλά για θέματα εξουσίας απόλυτης και πως θα την αποκτούσε το κίβδηλο, κάπηλο κόμμα της είχε να πει αρκετά.

Έτσι έχουν συνηθίσει να συμπεριφέρονται οι αναρχοαριστεροί μας, αυτά τα προς εξαφάνιση πλάσματα του πλανήτη: βλέπουν ακόμα και ανύπαρκτη κηλίδα στο ρούχο του άλλου, όχι όμως τις λαδιές στα δικά τους – ή, όπως το 2015 μας θύμισε ο κ Τσίπρας τα λόγια του ευαγγελιστή Ματθαίου βλέπουν «το κάρφος» στο μάτι άλλου, όχι όμως τη «δοκό» στο δικό τους.

2. Το ζήτημα είναι ακριβώς η αύξηση ρατσισμού και σεξισμού επί τσιπρικής πρωθυπουργίας. Και η αύξηση από το 2017 στο 2018 ήταν 17%!

Κύριος παράγοντας είναι το φύλο. Αν είσαι γυναίκα, αυτόχθων έστω, θα επιλεγεί ο άνδρας – ίσως γιατί αυτός δεν γεννάει. Και είναι πολύ χειρότερο αν δεν είσαι αυτόχθων. Εδώ υπεισέρχεται και ο ρατσισμός. ( Ο αρσενικός μετανάστης όμως είναι χρήσιμος για κοινές χειρωνακτικές δουλειές κι έτσι πολύ επιθυμητός.)

Οι αριστεροί δεν είναι που σαλπίζουν και τυμπανίζουν ισότητες για μετανάστες και αυτόχθονες, για γυναίκες και άνδρες;

Και όμως και η ευαισθησία τους για τέτοια θέματα και το μένος τους για ισότητα (ιδίως μεταξύ των φύλλων) εξαφανίστηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Θα αρχίσουν να φωνασκούν μόλις σημειωθεί κάτι παρόμοιο και στο νέο καθεστώς του Μητσοτάκη. Δεν είναι οι φωνές μα οι πράξεις που δείχνουν το αληθινό ποιόν των ανθρώπων.

Σημειώστε όμως: η φυλετική, σεξιστική και ρατσιστική διάκριση αυξήθηκε από 40% το 2017 σε 57% το 2018.

Μα οι κυρίες του Σύριζα (Μπε-Μπα, Γεροβασίλη, Σβίγγου, Νοτοπούλου κλπ.) περί πολλών άλλων άσχετων τυρβάζουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *