Αλλάζει ο Μανωλιός…

Αλλάζει ο Μανωλιός…

- in Επικαιρότητα
0

1. Είμαι σίγουρος πως ο Σύριζα θα υποστεί μια μαγευτική μετάλλαξη. Σίγουρα θα φορέσει τα ρούχα του αλλιώς. Μπορεί μάλιστα και να φορέσει γραβάτα!

Πρέπει να αλλάξει διότι όλα στο σύμπαν αλλάζουν ακατάπαυστα, άλλα γρήγορα όπως η ανάσα και άλλα αργά όπως ένα ηλιακό σύστημα. Μερικοί στο κόμμα θα φύγουν και θα εισέλθουν άλλοι. Επιπλέον, ο κόσμος ολόγυρα, Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειος, αλλάζουν επίσης.

Μα η μεγαλύτερη αιτία μετάλλαξης είναι η εξουσιομανία που διακατέχει τους ξετσίπωτους τσιπριστές και δη τον ιεροφάντη τους. Ο Τσίπρας μοιάζει να μην έχει αποφασίσει ακόμα, σύμφωνα με τους εμβριθείς αναλυτές που περιμένουν να δουν δείγματα πολιτικής πράξης προτού κάνουν τις «προβλέψεις» τους, για το αν θα γίνει σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση με τους παραδοσιακούς κανόνες ή θα το γυρίσει 360 μοίρες στις πρακτικές του δρόμου και πεζοδρομίου του 4%.

Είναι μερικοί πιο οξυδερκείς που βλέπουν πως μάλλον θα διαμορφώσει τις τακτικές του όπως συνήθισε, με άληστο λενινιστικό τρόπο: ό,τι συμφέρει, ανάλογα με τις συνθήκες.

2. Στην τελευταία σελίδα της άγονης Αυγής (μόνο 2.000 φύλλα οι πιστοί τυφλοπόντικες) έγραψε στις 18/7/19 ο πρώην βουλευτής, γενειοφόρος Γ. Κυρίτσης, άρθρο με το οποίο προτρέπει τους σοφούς συντρόφους για «Ελληνικό και Σκουριές τα μάτια σας 14»!!!

Ομολογώ πως δεν κατάλαβα τις νομολογικές ασυναρτησίες του κ. Κυρίτση μα σταχυολόγησα τον εξής θρίαμβο της τσιπρικής μοχθηρίας: «Η εταιρεία [Χρυσού] δεν μπόρεσε να προχωρήσει με τον βαθμό ασυδοσίας που επιθυμούσε και η επένδυση παραμένει υπό αίρεση». Στην πραγματικότητα, η Δικαιοσύνη (=ΣτΕ) είχε δικαιώσει απανωτά την εταιρεία μα ο σκυθρωπός Σκουρλέτης σκαρφίστηκε μπόλικες νομιμοφανείς μπαγαποντιές, γραφειοκρατικές και άλλες (ενώ δεσμεύθηκε να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ), έτσι που τελικά οι επενδυτές τράβηξαν κατά Τουρκία. Για την περίπτωση αυτή επίσης η τσιπρική ψευτοκυβέρνηση αγνόησε το Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη.

3. Μα φυσικά δεν ήταν μόνο γραφειοκρατικές γελοιότητες. Να σας θυμίσω!

Το 2013 στις Σκουριές διαπράχθηκαν στυγνά εγκλήματα τα οποία οι τσιπριστές και προώθησαν και υπερασπίστηκαν με τον συνηθισμένο τρόπο της σχεδόν πλήρους υποστήριξης, λεκτικής και συντροφικής.

Έγινε το 2013 μια καταδρομική επιχείρηση γνωστών αγνώστων κουκουλοφόρων η οποία, όπως τόσες άλλες ακόμα και σήμερα (Ιούλιος 2019), μένουν ανεξιχνίαστες. Ο ωχαδερφισμός του «Δεν βαριέσαι!»

Οι 40 τόσοι ευγενείς αγωνιστές ξυλοκόπησαν, έδεσαν και περιέλουσαν με βενζίνη τους φύλακες. Μετά έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις, καίγοντας τζιπ, φορτηγά, εκσκαφείς και άλλα μηχανήματα καθώς και τα κοντέινερ όπου λειτουργούσαν τα γραφεία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Τελικά, 2.000 μεταλλωρύχοι και άλλοι εργαζόμενοι στην εξορυκτική εταιρεία έμειναν δίχως δουλειά. Σε αυτούς ας προστεθούν άλλες 3.000 ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής που επίσης έμειναν δίχως εισόδημα για μεγάλο χρονικά διάστημα.

4. Γιατί έτσι;

Διότι έτσι. Η πολιτική των τσογλανιών πάντα ήταν και θα είναι οπισθοδρομική.

Μη γελιέστε από τους τακτικισμούς του Τσίπρα. Ο αλεξίσφαιρος Αλέξης δεν είπε και δεν έκανε ποτέ κάτι που να μην είχε άμεση σχέση με το πώς να αναρριχηθεί στην εξουσία και μετά πώς να κρατηθεί εκεί. Δεν θα αλλάξει την ένδυσή του μόνο μια φορά. Θα την αλλάξει πολλές φορές με κωλοτούμπες αν χρειάζεται ή στροφές 360º φτάνει αυτές να οδηγούν στην εξουσία.

Τα πισωγυρίσματα και οι τρικλοποδιές στις Σκουριές έδειξαν άριστα την πραγματική πολιτική των τσαρλατάνων – όπως και το άρθρο του Κυρίτση.

Βλέπετε, στην Πτολεμαΐδα οι κάτοικοι δούλευαν σε πολύ χειρότερες ανθυγιεινές συνθήκες στα λιγνιτωρυχεία, μα ούτε αυτοί ούτε οι ανά την Ελλάδα τσιπριστές ζήτησαν το κλείσιμο τους για κοινωνικούς η περιβαλλοντικούς λόγους!

Ζήτω η εξουσία! Ζήτω η οπισθοδρόμηση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *