Επίμονη μνησικακία;

Επίμονη μνησικακία;

- in Επικαιρότητα
0

1. Σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο και την αντίληψή του πως ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά μα το ξέχασε ο ίδιος ο Τσίπρας, που αναβίωσε το παπανδρεϊκό σύνθημα ενώ εφάρμοσε δεξιές πολιτικές.

Στις 26/6/19 με άρθρο στο ΒΗΜΑ επανήλθε στη στείρα του εμμονή με «αυτούς που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία» και δεν πρέπει να τους βάζουμε φωτοστέφανα θεωρώντας τους υπεράνω κριτικής. Το άρθρο μάλιστα συνοδεύεται από φωτογραφίες των Κ. Σημίτη, Κωστάκη Κ. και Γεωργάκη Π. να χαιρετούν.

Ξεκινά λέγοντας πως όλοι βολεύονται στη ροή της επικαιρότητας ρίχνοντας το φταίξιμο στον Γιωργάκη Π. που κάλεσε το ΔΝΤ.

Αυτή η δήλωσή του είναι χονδροειδέστατο ψέμα. Οι αναλυτές μέμφονται τον Γιωργάκη διότι μας πουλούσε φούμαρα («λεφτά υπάρχουν») και για πολλές άλλες ανοησίες του, όχι όμως διότι κάλεσε το ΔΝΤ.

2. Αναγνωρίζοντας την ελαφρότητα του Γιωργάκη, στράφηκε μετά στους Κωστάκη Κ και Σημίτη – πολύ ορθά.

Ναι, επί ακάματου Καραμανλή νεότερου (με την αρωγή του Προκόπη Παυλόπουλου, νυν Προέδρου) το πάρτι σπατάλης γιγαντώθηκε οδηγώντας στο χείλος του χρέους και μόλις ο Κωστάκης το αντιλήφθηκε, αποχώρησε αφήνοντας άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και τηρώντας έκτοτε σιγή.

Επί Σημίτη έγιναν μεγάλες αμυντικές δαπάνες, σίγουρα, και επωφελήθηκαν διάφοροι γνωστοί και άγνωστοι «μεσάζοντες». Επίσης χρησιμοποιήθηκε έξυπνα η «δημιουργική λογιστική» για να μπούμε στο Ευρώ έστω και αν η οικονομία μας δεν ήταν ακόμα έτοιμη.

Εδώ σταματά ο αδέκαστος, γενναίος (όπως υποθέτω φαντάζεται τον εαυτό του) αναλυτής δημοσιογράφος.

Μα γιατί μόνο μέχρι εδώ;

3. Πρώτα όμως ας ξεκαθαρίσουμε πως η Δεξιά (ή Κεντροδεξιά) του Μητσοτάκη δεν έχει μεγάλη σχέση με κείνη του Σαμαρά, έστω κι αν αρκετά στοιχεία παραμένουν αμετακίνητα. Ούτε με τη Δεξιά του Κωστάκη και Παυλόπουλου Και σίγουρα δεν έχει σχέση με τη Χούντα ή την προχουντική Δεξιά. Δεν νομίζω διόλου πως είναι καμιά πεφωτισμένη Δεξιά ούτε περιμένω πως πρόκειται να κάνει θαύματα καθώς και αυτοί οι άνθρωποι διακατέχονται από άγνοια, αλαζονεία και απληστία, όπως όλοι μας.

Αλλά γιατί ο Λ. Χαραλαμπόπουλος σταμάτησε στον Σημίτη του Πασόκ;

Όλα όσα καταλογίζει στον Σημίτη ξεκίνησαν με τον αείμνηστο απατεώνα της «Αλλαγής», τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκείνος μάζεψε γύρω του τους πιο πολλούς πασοκάριους σαν τους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου και όλους αυτούς που κοσμούν τον Σύριζα τώρα όπως οι Σπίρτζης, Ραγκούσης, κα Μαριλίζα, Κουρουμπλής κ.λπ. Εκείνος ξεκίνησε το όργιο σπατάλης διορισμών, ίδρυσης κρατικών οργανισμών, δίχως αντικείμενο, διόγκωση του Δημοσίου κι ενδυνάμωση του συνδικαλισμού και κλειστών επαγγελμάτων. Εκείνος έδωσε νέα πνοή στη διαπλοκή και διαφθορά με τις επιτρεπόμενες μίζες!

Αν θέλουμε να είμαστε αδέκαστοι, γενναίοι και δίκαιοι ας μη γινόμαστε τόσο επιλεκτικοί και μεροληπτικοί. Ας πηγαίνουμε το μαχαίρι στο κόκαλο!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *