ΕΦΚΑ & Εφετείου ανέσεις

ΕΦΚΑ & Εφετείου ανέσεις

1. Στις 20/6/19 διάβαζα στο εβδομαδιαίο Athens Voice πως σε κατάστημα ΕΦΚΑ (=Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, για τους αμύητους) της Θεσσαλονίκης, στη Πύλη Aξιού, επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες αταξίας, ακαθαρσίας και αδιαφορίας.

Δεν υπάρχει κλιματιστικό τώρα, καλοκαίρι. Οι πολίτες, οι περισσότεροι μάλλον ηλικιωμένοι, ζεσταίνονται, ιδρώνουν και η ατμόσφαιρα γίνεται πνιγηρή και δύσοσμη.

Δεν υπάρχουν αρκετά καθίσματα για τους ηλικιωμένους κι έτσι μερικοί αναγκάζονται να μένουν όρθιοι ή να κάθονται σε παλέτες!

Υπάρχουν 4 ανελκυστήρες μα συνήθως οι τρεις δεν λειτουργούν. Μια ανακοίνωση από τη Διοίκηση πληροφορεί πως ως το τέλος Ιουνίου θα έχουν επισκευασθεί ΑΛΛΑ “λόγω παλαιότητας” παραμένει ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν οι χρήστες!

2. Ακόμα πιο τραγικό κι ευτράπελο ήταν το ψύχος στο Εφετείο Αθηνών όπου οι δίκες διακόπτονταν διότι δεν υπήρχε θέρμανση!

Αυτά βέβαια τον χειμώνα. Στο μεγαλύτερο δευτεροβάθμιο δικαστήριο της δημοκρατικής Ελλάδας, ανάμεσα στις 36 πλουσιότερες χώρες του κόσμου!

Οι δικαστές να κάθονται στα έδρανα με τα παλτά και τα κασκόλ. Η εισαγγελέας ζητά προσωρινή διακοπή για να πάει να φορέσει το παλτό της. Οι δικηγόροι και οι κατηγορούμενοι να φορούν παλτά ή να τουρτουρίζουν!

Και δεν υπήρχε άλλη αίθουσα με θέρμανση ώστε να συνεχιστεί η δίκη.

Βλέπετε, δεν είναι μόνο κακές συνήθειες στα διαδικαστικά, με σκόπιμες ή ατυχείς αναβολές που προκαλούν τόση καθυστέρηση στην εκδίκαση και λήψη αποφάσεων, είναι και πεζά πράγματα όπως η έλλειψη θέρμανσης και κατάλληλων αιθουσών.

Δυστυχώς τέτοιες ελλείψεις, όπως στο κατάστημα ΕΦΚΑ και στο Εφετείο, είναι κοινές στις Εφορείες, στα Νοσοκομεία, στα Πανεπιστήμια – όλα τα κρατικά κτήρια τα οποία επισκέπτονται οι πολίτες.

3. Η Βουλή και τα υπουργικά γραφεία έχουν όλα τα κομφόρ και, από ό,τι ακούω, καθαρίζονται τακτικά.

Γιατί άραγε δεν ισχύουν τα ίδια για κτήρια με υπηρεσίες που αφορούν άμεσα τους πολίτες καθώς αυτοί πρέπει να τα επισκεφθούν (ασφαλισμένοι και φορολογούμενοι, ασθενείς και νοσηλευτές, φοιτητές, καθηγητές και διοικητικοί);

Διότι το φιλόστοργο κράτος δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο όταν γίνεται σχετική τηλεοπτική μετάδοση και η κατάσταση θα γίνει ευρύτερα γνωστή με πολιτικό κόστος.

Είναι παράξενο τα έτη 2018-19 με τόσα πλεονάσματα να μην ξοδεύονται χρήματα για θέρμανση στο Εφετείο ή για τους ανελκυστήρες στο ΕΦΚΑ – ή οπουδήποτε αλλού.

Πρόκειται για σχιζοφρένεια του τσιπρισμού…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *