Μια από τα ίδια (2)

Μια από τα ίδια (2)

Το νοικοκύρεμα του κράτους αρχίζει με τη μείωση σπατάλης των δημόσιων εσόδων. Αυτό σημαίνει μείωση κράτους – υπουργών, βουλευτών, παρατρεχάμενων, οργανισμών και, φυσικά, ΔΕΚΟ.

Ταυτόχρονα χρειάζεται αναδιοργάνωση του σύνολου συστήματος Δικαιοσύνης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τα Σώματα Ασφαλείας σίγουρα θα νοικοκυρευτούν χάρη στον κ. Χρυσοχοΐδη που απέδειξε την ικανότητα του παλαιότερα και είναι σεβαστός.

Η Δικαιοσύνη είναι πιο δύσκολη υπόθεση για πολλούς λόγους – που θα μείνουν για άλλο άρθρο.

Μα μείωση εξόδων δεν βλέπω και μάλλον θα δούμε αύξηση αφού ο Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να μην κάνει απολύσεις στο Δημόσιο.

Το πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη ήταν μια από τις πολλές προφάσεις για διορισμούς κομματόσκυλων και δεν είχε καμιά ουσιαστική λειτουργία. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης δήλωσε παλιά πως ήταν για ρουσφέτια.

Σε καμιά χώρα της πολιτισμένης Δύσης δεν υπάρχει το γελοίο αυτό φαινόμενο (και το άλλο πιο γελοίο της «συμπρωτεύουσας»). Σε αυτό το γελοίο Γραφείο διορίζεται επικεφαλής η κα Μαρία Αντωνίου, πρώην βουλευτής Καστοριάς με τη ΝΔ.

Προσέξτε τη γελοία ανακοίνωση από το Μαξίμου. «Στόχος είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο και περιεχόμενο, όχι μόνο για την επαφή με τους πολίτες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, αλλά σε συνεργασία με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης και τις αυτοδιοικητικές αρχές να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του brand Μακεδονία»

Υπάρχει Δήμαρχος. Υπάρχει Περιφερειάρχης. Υπάρχουν υπουργός και υφυπουργός. Υπάρχει και Γραφείο Πρωθυπουργού!

Η Θεσσαλονίκη και η Βόρειος Ελλάδα θα πρέπει να απογειωθούν με τόση φροντίδα!

Η ΝΔ ως αντιπολίτευση θεωρούσε το Γραφείο Πρωθυπουργού όχι γελοίο μα «άχρηστο για τον πολίτη αλλά χρήσιμο για κομματικό ρουσφέτι». Η κα Αντωνίου, που βεβαιώνει πως δεν ζήτησε να γίνει ανακαταμέτρηση των ψήφων όταν έχασε στις Εκλογές Ιουλίου 19, ζήτησε να γίνει υφυπουργός!!!

Μην περιμένετε σοβαρές μεταρρυθμίσεις. «Οι δικοί μας», έστω κι αν ο λαός τους απέρριψε, πρέπει να βολευτούν στο Δημόσιο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *