Διορισμοί τσιπρικοί

Διορισμοί τσιπρικοί

Φίλη και συνεργάτης της στήλης μας έστειλε μια λεπτομερή λίστα διορισμών συγγενών και φίλων του πρώην πρωθυπουργού κ. τσαρλατάνου Τσίπρα και άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών. Αυτή προέρχεται από την Ομάδα Αλήθειας της κας Diana Dikaiou.

Από αυτήν καταλαβαίνουμε πως οι τσιπριστές του «ηθικού πλεονεκτήματος» δεν υστέρησαν και σε ανήθικες δεξιότητες και, όπως οι πλείστοι στερημένοι στο καταπιεστικό καπιταλιστικό καθεστώς, θέλουν και αυτοί να φάνε όσο μπορούν από τον πολύ αγαπημένο τους Ελληνικό λαό, τον οποίο επικαλούνται όποτε ανοίγουν το στόμα τους για δημόσια μετάδοση.

Η κα Μπέτυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα, σύντροφος (όχι σύζυγος) του κ. Τσίπρα, από δασκάλα πληροφορικής διορίστηκε, μετά από ειδικό νόμο, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου φιλοδοξεί να γίνει καθηγήτρια.

Ο ξάδερφος Γιώργος Τσίπρας διορίστηκε αρχικά γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (και στο Ιράν), και στη συνέχεια προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Υποτίθεται πως θα έφερνε επενδύσεις από το εξωτερικό, μα προφανώς αποφάσισε πως δεν άξιζε τον κόπο αφού οι επενδύσεις βλάπτουν το περιβάλλον και την εθνική μας κληρονομιά. Τώρα είναι βουλευτής!

Η νύφη του Αλέξη Τσίπρα (σύζυγος του αδερφού του) κατείχε θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο Δημόσιο, αλλά και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ως μετακλητή (και όχι αποσπασμένη) υπάλληλος.

Η σύζυγος του ξαδέρφου κ. Γιώργου Τσίπρα, προσελήφθη με σύμβαση μετακλητής υπαλλήλου, στο γραφείο του κ. Σπίρτζη.

Ε, δεν είναι και πληθώρα θα σκεφθείτε! Μα υπάρχουν βέβαια και πολλοί (υπέρ των οποίων αγωνίζονται οι τσιπριστές) από άλλα στελέχη.

Ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος, ανέλαβε διοικητής του ΟΑΣΘ. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε για τον εαυτό του ότι είναι η καλύτερη επιλογή!

Ο σύντροφος (όχι σύζυγος) της κας Δούρου, πρώην χαροκαμένης περιφερειάρχη Αττικής, διορίστηκε στην ΕΥΔΑΠ.

Ο αδερφός της ίδιας κυρίας, Παναγιώτης Δούρος, ανέλαβε καθήκοντα μετακλητού δημοσίου υπαλλήλου στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ήταν ήδη υπάλληλος στο Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.).

Ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος, πρώην Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, διόρισε στο δημόσιο τον αδερφό του Ορέστη και τη μητέρα του Ξανθή Παπαδοπούλου. Σε θέση ειδικού συνεργάτη Υπουργού διορίστηκε και η φίλη του Χρύσα Πάντου, η οποία ήταν στέλεχος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Βουλευτής!

Όλο του σχεδόν το σόι έχει διορίσει στο δημόσιο ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής: τη γυναίκα του και 5 ανίψια!

Ο Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής, απέσπασε στο γραφείο του τη σύζυγό του. Εκτός αυτής, τα ανίψια του, Βαγγέλης και Νίκος Καλπαδάκης κατέλαβαν θέσεις ευθύνης. Ο Β. Καλπαδάκης, υπάλληλος του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών με βαθμό Γραμματέως Πρεσβείας Α΄, ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού αποσπάστηκε στη θέση του προϊσταμένου του διπλωματικού γραφείου της Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Ο Γιώργος Καλπαδάκης, που χρημάτισε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ορίστηκε και ως μέλος του Δ.Σ. της “Enterpise Greece”

Δημήτρης Βίτσας: η σύζυγός του (υπάρχουν και γάμοι), Πέτη Πέρκα, διορίστηκε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Η σύντροφος (πάλι, όχι σύζυγος) του κ. Παρασκευόπουλου, πρώην της «ανθρωπιστικής» Δικαιοσύνης, που αφήνει ελεύθερους τους κακοποιούς και φέρνει πολλούς ψήφους, τοποθετήθηκε πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης από τον Γ. Κατρούγκαλο.

Ο γιος του Δ. Παπαγγελόπουλου, αναπληρωτή της «ανθρωπιστικής» Δικαιοσύνης, διορίστηκε στα ΕΛΠΕ, με μισθό 56.000 ευρώ ετησίως, όπως αποκάλυψε ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος είναι καραμπινάτος τσιπριστής μεγαλογιατρός Τρικάλων, που προέβλεπε αυτοδυναμία του Σύριζα(!), μα αγνοούσε πως το κόμμα του είχε υπογράψει μνημόνιο και αγόρευε κατά των προηγούμενων μνημονίων και πλεονασμάτων προτού τα υιοθετήσει ο Αρχιερέας. Η κόρη του Έλενα Παπαδοπούλου ανέλαβε γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Κώστας Αρβανίτης, διετέλεσε διευθυντής στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και στενός φίλος του πρωθυπουργού. Η σύζυγός του διορίστηκε στον υφυπουργό Εργασίας Πετρόπουλο και η κόρη στον υπουργό Σπίρτζη. Ο ίδιος απάντησε ότι η σύζυγός του που είναι συνταξιούχος διέκοψε τη σύνταξή της για να βοηθήσει σε θέση μετακλητής υπαλλήλου, χωρίς δηλαδή να έχει διοριστεί. Για την κόρη της συζύγου του σημειώνει ότι δεν εργάζεται σε κανένα υπουργείο αλλά δούλεψε σε συγκεκριμένη δουλειά για ένα δίμηνο που πλέον έχει παρέλθει. Βουλευτής τώρα!

Ευχαριστώ θερμά την κα Δικαίου για τις βασικές πληροφορίες που είναι περισσότερες από αυτές που έχω χρησιμοποιήσει. Τα επίθετα και σχόλια εδώ είναι, φυσικά, δικά μου.

Όπως ξέρετε πλέον, οι διορισμοί συνεχίστηκαν με οργασμική ορμή μετά τις Ευρωεκλογές Μαΐου2019, όταν κατατροπώθηκε το κόμμα της ανικανότητας, ανεντιμότητας, κακεντρέχειας και κακομοιριάς.

Ευτυχώς, γλιτώσαμε για την ώρα από δαύτους μα παραμονεύουν τα βαρίδια των βαρόνων της ΝΔ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *