Οι κρυπτοαριστεροί

Οι κρυπτοαριστεροί

1. Τώρα που έχουμε κεντροδεξιά, φιλελεύθερη κυβέρνηση, πέφτουν μερικές μάσκες που φορούσαν δημοσιογράφοι σε έγκριτες εφημερίδες. Προκύπτει όμως το γεγονός πως οι επικρίσεις τους για τον Σύριζα δεν αφορούσαν την ακατάπαυστη ψευδολογία, την ανευθυνότητα και ανικανότητα και γενική ανηθικότητα, μα προέρχονταν από τη δυσαρέσκειά τους για την ελλιπή αριστεροσύνη του τσιπρικού τσούρμου.

Αυτοί δεν αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει αριστεροσύνη άλλη από αυτήν του κ. Τσίπρα ή Ανδρέα Π. ή Μαδούρο ή Κάστρο και άλλων «αριστερών» στην πρόσφατη Ιστορία. Ζουν εγκεφαλικά σε ένα ρόδινο όνειρο όπου επικρατεί δικαιοσύνη και αφθονία πλούτου για όλους με λίγο ως καθόλου μόχθο αφού μηχανές και προηγμένη τεχνολογία θα εκτελεί όλη την παραγωγή. Αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο. Υπάρχουν αυταπάτες πολύ χειρότερες από εκείνες του κ. Τσίπρα.

Τώρα οι έγκριτοι αυτοί δημοσιογράφοι θα επικρίνουν τη νέα μας κυβέρνηση γιατί δεν είναι αριστερής νοοτροπίας, έτσι όπως την ονειρεύονται. Μπορεί εσώψυχα να μετανιώνουν που δεν ήθελαν τον κ. Τσίπρα!

2. Γράφει ένας στο ΒΗΜΑ πως οι πολίτες ψήφισαν τη ΝΔ «γιατί ενώ το 2015 εμπιστεύτηκαν τον Τσίπρα… αυτός πρόδωσε το ΟΧΙ» !!! Δηλαδή μας λέει ανοιχτά πως ΝΑΙ, έπρεπε να φύγουμε από την Ευρώπη, διότι το ΟΧΙ τότε σήμαινε «όχι μέσα στην Ευρώπη»!

Αυτός ο αντιευρωπαϊστής συνεχίζει γράφοντας πως οι πολίτες «θέλουν να απαλλαγούν από τον βραχνά μιας λιτότητας που την επέβαλε η Τρόικα και κινδυνεύουμε να μείνει για πάντα…  από ένα άδικο φορολογικό σύστημα».

Η Τρόικα δεν επέβαλε ούτε «λιτότητα» ούτε «άδικο φορολογικό σύστημα». Ο δημοσιογράφος αυτός είναι του καφενείου μερακλής παρλαπίπας. Αφού δεν ξέρει πως η Τρόικα ήθελε μόνο να εξασφαλίσει πως οι δανειστές θα έπαιρναν πίσω τα χρήματα που είχαν δανείσει σε απατεώνες πρωθυπουργούς σαν τον Ανδρέα Π και τον Κωστάκη Κ – οι οποίοι τα ξόδευαν για να εξασφαλίσουν ψηφοφόρους πελάτες και τη δική τους μακροημέρευση στην εξουσία.

Είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 και δώθε που επέβαλαν αυστηρή λιτότητα και άδικες φορολογίες. Το έκαναν διότι δεν ήξεραν τι άλλο να κάνουν ώστε να μπορέσουν ταυτόχρονα να διατηρήσουν την εξουσία τους! Γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας άλλαξε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και υπέγραψε νέο μνημόνιο.

3. Ο αντιευρωπαϊστής δημοσιογράφος διευκρινίζει επίσης πως ενώ πολλοί ψήφισαν τον κ. Μητσοτάκη, δεν τον ψήφισαν πολλοί άλλοι και μάλιστα η πλειοψηφία.

Σωστό. Ο Μητσοτάκης πήρε 39,8%. Αυτό αφήνει 60%.

Μα αποσιωπάται το γεγονός πως το 2015 ο Σύριζα πήρε 35%. Δεν τον ψήφισαν 65%. Και σε λιγότερο από χρόνο οι δημοσκοπήσεις κατέβασαν τα ποσοστά πολύ κάτω του 30%. Μα οι δημοσιογράφοι δεν έγραψαν πως είχε πάψει να στηρίζεται από μια μειοψηφία κάτω του 30%.

Κανονικά, αν ο κ. Τσίπρας είχε τσίπα δημοκρατικής ευαισθησίας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Και αν όλοι αυτοί οι «δημοκρατικοί» δήθεν δημοσιογράφοι ήξεραν ποια δημοκρατία ήθελαν, θα ούρλιαζαν για την παραίτησή του.

Τίποτα τέτοιο δεν έγινε, φυσικά. Διότι όλοι οι κυβερνώντες και υποστηρικτές τους δεν ενδιαφέρονται για «δημοκρατία» παρά μόνο ως εύκολο σύνθημα να πολεμούν τη φιλελεύθερη, αληθινά δημοκρατική παράταξη και να νέμονται την πολυπόθητη εξουσία.

4. Απτόητος παρά την έλλειψη πληροφόρησης και λογικής, ο κρυπτοαριστερός αντιευρωπαϊστής γράφει πως όσοι ψήφισαν τον Κυριάκο δεν τον ψήφισαν «για να κάνουν τα ΜΑΤ στρατιωτικές επιχειρήσεις σε γειτονιές». Με άλλα λόγια οι μπαχαλάκηδες με τις μολότοφ, τα καλάσνικοφ και τους καιόμενους κάδους, να συνεχίσουν το θεάρεστο, αξιοπρεπέστατο και αλληλέγγυο (=αριστερές αξίες!) έργο τους.

Ή «να καταργηθεί η νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς». Με άλλα λόγια, όχι Ελληνικό, όχι λιμάνι Πειραιά, όχι ορυχεία στις Σκουριές, όχι επενδύσεις…

Ή «να ιδιωτικοποιηθεί παραπάνω η παιδεία, η υγεία και η ασφάλιση». Δηλαδή είναι τόσο πολύ ιδιωτικοποιημένα αυτά που δεν σηκώνει άλλο. Είναι τόσο τέλεια η κρατική Παιδεία μας, η κρατική Περίθαλψη, η κρατική Ασφάλιση, που δεν πρέπει να έχουμε αντίστοιχες ιδιωτικές!

(Οι παραθέσεις παραπέμπουν σε άρθρο του Λ. Χαραλαμπόπουλου «Η ΝΔ δεν έχει λευκή επιταγή» στο ΒΗΜΑ 11/7/19)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *