Νέα Πρωτιά!

Νέα Πρωτιά!

- in Επικαιρότητα
0

1. Υπάρχουν πολλοί Διεθνείς Δείκτες που δείχνουν ποια είναι η κατάσταση μιας χώρας σχετικά με άλλες σε διάφορους τομείς κοινωνικό-οικονομικούς κι έτσι βοηθούν κυβερνήσεις να εργαστούν στις κατευθύνσεις όπου υστερούν. Οι πιο πολλές κυβερνήσεις και ιδίως στην Ευρώπη αξιοποιούν αυτούς τους Δείκτες σε διάφορες εκθέσεις. Εκτός από την Ελλάδα του τσιπρισμού που είχε άλλα ενδιαφέροντα.

Υπάρχουν οι Δείκτες Οικονομικής Ελευθερίας, Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Δικαιοσύνης κλπ. Έτσι μια κυβέρνηση, αρμόδιοι θεσμοί και πολίτες που θέλουν να βελτιώσουν το μέλλον της χώρας φροντίζουν να ενημερώνονται και μετά να δρουν στην επιθυμητή κατεύθυνση.

Στην Ελλάδα της τρελής ροδιάς και του τσιπρισμού οι Εκθέσεις με τον ένα ή άλλο Δείκτη των έγκριτων διεθνών οργανισμών ρίχνονταν σε κάποιο υπουργικό συρτάρι κάτω από το βλέμμα του Άρη Βελουχιώτη.

2. Ο ΟΗΕ με τη συνδρομή του Ernesto Illy Foundation και της Gallop συνέταξε την πρόσφατη Έκθεση για την Ευτυχία 2016-18, την World Happiness Report.

Σε δυο τομείς δεν τα πάμε καθόλου άσχημα. Είμαστε στην 46η θέση σχετικά με το Κατά Κεφαλή Εισόδημα, δηλαδή στις πρώτες 46 πλουσιότερες χώρες. Είμαστε στην 21η θέση σχετικά με το προσδόκιμο ζωής, δηλαδή έχουμε καλή υγεία και μακροζωία!

Αλλά σχετικά με την Κοινωνική Αλληλεγγύη (παρά τη συνθηματολογία των τσιπριστών και τα επιδόματα ζητιανιάς στην “κανονικότητα”) είμαστε νούμερο 102. Είμαστε 123 σχετικά με τη μάχη κατά της διαφθοράς, στην 152η θέση σχετικά με την Ελευθερία και στην 152η θέση σχετικά με τη Γενναιοδωρία!

Σχετικά με το τελευταίο, τη Γενναιοδωρία, επί Τσίπρα γίναμε τσιφούτηδες, ένας λαός τσιγκούνηδων (από το “ατσίγγανος”!).

3. Όσον αφορά τον Δείκτη Ευτυχίας, εδώ είμαστε περίπου στη μέση σε παγκόσμια κλίμακα, μα ουραγοί, ως συνήθως, στις πολιτισμένες χώρες.

Στην παγκόσμια λίστα μας κατέτασσαν στην 82η θέση. Μα είμαστε πίσω από (αλφαβητικά) Γουατεμάλα, Κολομβία, Κόσοβο, Λιβύη, Νικαράγουα, Πακιστάν, Τουρκία, Φιλιππίνες!!!

Αλλά στη λίστα των 36 κρατών μελών του OECD (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) πιάσαμε πάτο στην 36η θέση!!!

Τόσο πολύ ευτυχισμένοι γίναμε στο τσιπρικό καθεστώς.

Λέτε να έκανε κάτι για το θέμα η τσιπρική κυβέρνηση; Αμφίβολο – διότι όπως ήρθαν οι ψήφοι μάλλον δεν πρόλαβε.

Νομίζω πως αν είχε αντιληφθεί περί τίνος επρόκειτο, θα ήθελε να αποχωρήσει από τον ΟΟΣΑ, ίσως και την Παγκόσμια λίστα. Αυτοί σαφώς δεν χρησιμοποιούν λενινιστικά κριτήρια ορθότητας και κοροϊδεύουν τον κόσμο!

Ζήτω λοιπόν ο μαρξισμός-λενινισμός-τσιπρισμός!

Έχουμε ακόμα και άλλες αξιοζήλευτες επιδόσεις τις οποίες ο Μητσοτάκης και τεχνοκράτες του καθόλου δεν θα διακόψουν – αλλά είναι αμφίβολο αν μπορέσουν να φθάσουν τους τσιπριστές!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *