E1362: Ρατσισμός και ξενοφοβία

E1362: Ρατσισμός και ξενοφοβία

Ο ρατσισμός είναι μια μορφή άγνοιας και βλακείας. Σαν τέτοιος δεν δικαιολογείται. Καμιά μορφή άγνοιας δεν δικαιολογείται πέραν του ότι είναι αποδεκτή ως μέρος της καθημερινότητας. Οι άνθρωποι υιοθετούν τον ρατσισμό, δηλαδή την απέχθεια και το μίσος για μια εθνότητα ή φυλή, διότι το θέλουν, διότι τους αρέσει να αισθάνονται αυτήν την έχθρα, που είναι παράλογη.

Η έλξη κι ο εθισμός στον παραλογισμό είναι μακρόχρονη διαδικασία, όπως οποιοσδήποτε ισχυρός εθισμός (αλκοολισμός, κάπνισμα κλπ). Ξέρεις ότι «βλάπτει σοβαρά την υγεία». Αρχίζει με κάτι που φαίνεται βοηθητικό, όπως η επιθυμία για γνώση κι εμπειρία ή γιατί φίλοι έχουν αυτή την ιδέα ή συνήθεια. Μετά σου μένει. Αν μάλιστα η μόρφωση σου είναι χαμηλού επιπέδου, γίνεσαι φανατικός. Μόνο μεγάλη προσωπική συμφορά σε σώζει.

Δυστυχώς αυτοί οι όροι «ρατσισμός» και «ξενοφοβία» χρησιμοποιούνται από αμόρφωτους για να καλύψουν και φαινόμενα που δεν είναι ρατσιστικής ή ξενόφοβης φύσης. Διότι μερικοί (ή πολλοί) δεν θέλουν ορισμένους ξένους στην κοινωνία τους, όχι από παράλογο γενικό μίσος για καθετί ξένο μα διότι είναι πολλοί ξένοι που όχι μόνο δεν θα προσφέρουν κάτι στην κοινότητα μα θα την υπονομεύσουν, δηλητηριάσουν, καταστρέψουν.

Και για να μη μασώ τα λόγια μου, αναφέρομαι στους Μουσουλμάνους της Μέσης Ανατολής, της Αραβικής χερσονήσου, της Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Υπάρχουν μερικοί που σύντομα εγκαθίστανται, βρίσκουν δουλειά ή φτιάχνουν μια επιχείρηση και γίνονται μέλη της κοινωνίας δείχνοντας σεβασμό στα ήθη και έθιμα των ανθρώπων που τους φιλοξένησαν. Κανένας ψόγος, καμία αντίρρηση.

Μα υπάρχουν και τρομοκράτες κι εγκληματίες ή έστω απατεώνες που κοιτούν τι μπορούν να πάρουν από τα διάφορα προγράμματα Πρόνοιας ή ευρωπαϊκής βοήθειας χωρίς να κάνουν καμιά προσπάθεια να συνεισφέρουν και αυτοί κάτι στην κοινωνία που τους περιθάλπει. Θα κλέψουν, θα ληστέψουν, θα βιάσουν, θα καταστρέψουν και θα ζουν στη βρομιά πολλαπλασιάζοντάς την.

Δεν είναι ούτε ρατσισμός, ούτε ξενοφοβία, ούτε ισλαμοφοβία το να μη θέλεις τέτοια παράσιτα στην κοινωνία σου.

Αναρτήσαμε άρθρο του Τζήμερου για το Hamtramck στο Ντητρόιτ των ΗΠΑ και τον τρόπο με τον οποίο οι Μουσουλμάνοι το κατέλαβαν λόγω της απύθμενης ηλιθιότητας των λευκών και του CAIR (του Συμβουλίου για τις Αμερικανο-Ισλαμικές Σχέσεις που προωθεί το κυνήγι των λογικών πολιτών οι οποίοι δεν θέλουν τη βρομιά κι εγκληματικότητα και τον φανατισμό των Μουσουλμάνων).

Στο Κοράνι λέγεται ξεκάθαρα πως οι μη-Μουσουλμάνοι είναι «άπιστοι» και ή θα αλλαξοπιστήσουν να γίνουν Μωαμεθανοί, ή θα θανατωθούν ή θα υποδουλωθούν. Δεν κάνεις συμφωνίες με τέτοιους φανατισμένους όπως δεν κάνεις χειραψία με πανούκλα ή πανδημία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *