Εξαγωγή εξαίρετων μυαλών

Εξαγωγή εξαίρετων μυαλών

1. Η εξαγωγή αυτή δεν είναι καθόλου εμπορική, καπιταλιστική. Είναι μια οδυνηρή διαρροή που μάλλον δεν θα ανακοπεί εύκολα ή γρήγορα, ό,τι και αν κατορθώσει ο Μητσοτάκης με τη νέα κυβερνηση.

Περίπου 600 χιλιάδες -με 70% νέους κάτω των 40 ετών- ως τώρα εγκατέλειψαν την Ελλάδα για ξένες χώρες, κυρίως στην Ευρώπη. Πολλοί πήγαν στην Αμερική μα και στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Και η διαρροή συνεχίζεται.

Οι τσιπριστές επαίρονται νομίζοντας πως μόνο τα μνημόνια των σοσιαλδημοκρατών της διαπλοκής φταίνε αφού αυτοί οι φιλελέδες και σοσιαλδημοκράτες επέβαλαν τα μνημόνια. Αγνοούν κανονικά το γεγονός πως με τους συνδικαλιστές και τους παρανοϊκούς του «δεν πληρώνω» και των καταστροφικών μπαχαλάκηδων (απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, πυρκαγιές κλπ) αφενός και τη δική τους άρνηση σε όλα τα μέτρα, αφετέρου, συνέβαλαν και αυτοί στην κρίση της χρεοκοπίας και των μνημονίων.

Μετά, ενώ έφεραν πρόσθετο, χειρότερο μνημόνιο, δεν είχαν κάνει τίποτα ως κάλπικη κυβέρνηση ενός μίζερου 30%, να προωθήσουν πολιτικές που θα φέρουν ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία και την επιστροφή των εκπατρισμένων.

2. Πολλοί έφυγαν ίσως για να εξερευνήσουν τον ευρύτερο κόσμο, μακριά από τον κάλπικο ελληνισμό που καυχιέται για ανύπαρκτα μεγαλεία ενώ δεν μπορεί να αφανίσει την εγκληματικότητα από τα Εξάρχεια, στο κέντρο της πρωτεύουσας, λίγα μέτρα από τη Βουλή, από υπουργεία και από πανεπιστήμιο.

Είναι μια εγκληματικότητα που θα ντρόπιαζε οποιοδήποτε κράτος με στοιχειώδη αίσθηση του καθήκοντός του, μα ο τσιπρισμός επιδίδεται με περηφάνια στον πελατειασμό (μια νεότευκτη υφυπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, Μάρ. 2019, σε ένα μήνα διόρισε 10 κομματικούς πελάτες και δώρισε 150.000 ευρώ σε προσκείμενες οργανώσεις).

Γραφειοκρατία και αναξιοκρατία – που όλα μαζί είναι διαφθορά!

Επιπλέον, στην Ελλάδα παράγονται πάρα πολλοί πτυχιούχοι που όμως δεν μπορούν να απορροφηθούν από την οικονομία, διότι αυτή (α) δεν αφήνεται από το κράτος να αναπτυχθεί όπως θα μπορούσε σε χώρα της Ευρωζώνης και δεν υπάρχει συντονισμός με τα ΑΕΙ, (β) επιχειρηματίες στο εμπόριο και στη βιομηχανία έχουν τη νοοτροπία και συμπεριφορά μπανανίας, προτιμώντας κρατικοδίαιτες συναλλαγές.

3. Τα νούμερα δείχνουν μια τραγική κατάσταση – κι επικυρώνουν αυτά που γνωρίζει κάθε νουνεχής πολίτης.

Από το σύνολο του 70% των Ελλήνων μεταναστών κάτω των 40 ετών, το 92% έχει πανεπιστημιακό πτυχίο, το 73% έχει μεταπτυχιακό, τo 51% έχει διδακτορικό, το δε 40% είναι με σπουδές στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Συγκρίνετε τώρα αυτό το 40% που μεταφράζεται σε 140.000 άτομα με τα κωθώνια στην κυβέρνηση, στη Βουλή (εκλεκτοί του λαού!) και σε οργανισμούς στο ευρύ Δημόσιο.

Διότι μια φούχτα πωρωμένοι πολιτικάντηδες θέλουν, κι έχουν κατορθώσει, να γίνεται το δικό τους. Δεν αναφέρομαι μόνο στους απελθόντες τσιπριστές μα σε όλους του πολιτικάντηδες κάθε απόχρωσης, ακόμα και σε όσους δεν μετείχαν ποτέ σε κυβέρνηση.

Κι εγώ θα έφευγα, μα έχω τώρα πια μερικές υποχρεώσεις και, ούτως ή άλλως, είμαι πολύ ηλικιωμένος για να τρέχω στα ξένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *