Αυτοί που μας χρεοκόπησαν

Αυτοί που μας χρεοκόπησαν

1. Ο Τσίπρας εγγυάται το μέλλον της ζωής της Ελλάδος για τους πολλούς: αυτή ήταν και θα είναι η προπαγανδιστική πλεύση του. Οι λίγοι είναι οι ματσωμένοι, οι διαπλεκόμενοι που μας έφεραν μέχρι εδώ, στη χρεοκοπία, στα μνημόνια, στη λιτότητα, στις αυτοκτονίες και στους κάδους όπου οι πολίτες έψαχναν για αποφάγια!

Δυστυχώς φαίνεται πως ένα 32% των Ελλήνων τα πιστεύει αυτά. Όσα λάθη κι αν έχουν κάνει στα 4,5 έτη διακυβέρνησης οι τσιπριστές, είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους που βύθισαν τον λαό στη λιτότητα.

Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα των πολλών είναι οι «προηγούμενοι», φυσικά, οι Πασοκάριοι και οι Νεοδημοκράτες. Αυτοί κυβέρνησαν από το 1974 και δώθε, 40 χρόνια τώρα.

Και με αυτές τις αιτιάσεις ψεύδονται οι τσιπριστές, όπως συνηθίζουν, αναίσχυντα και ανερυθρίαστα.

Και τι πειράζει που ψεύδονται; Ο Λένιν, ο μεγάλος επαναστάτης του λαού είπε «Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή». Και ο Χίτλερ «Οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό».

2. Το Πασόκ έχασε περίπου το 75% της δύναμής του από το 2009 που ξεκίνησε η κρίση με το που ανέλαβε ως πρωθυπουργός ο διάδοχος Γεωργάκης Π. Έχει αλλάξει 3 κομματάρχες και αντίστοιχα ονόματα μένοντας με την κα Φώφη ως ΚΙΝΑΛ! Έχει χάσει και πάμπολλα στελέχη μένοντας με λιγοστούς όπως οι Κρεμαστινός, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης. Ο Βενιζέλος έφυγε κι αυτός!

Όσο για τη ΝΔ – αυτή άλλαξε τρεις ηγέτες από το 2009 και τώρα πολλούς από τους πρωτοκλασάτους. Οι Κωστάκης Κ, Παυλόπουλος, Κακλαμάνης Ν, Μπούρας, Γιακουμάτος, Τραγάκης – όλοι είναι απενεργοποιημένοι. Από την άλλη, οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης ως το 2012 βοσκούσαν σε άλλο γρασίδι. Ο ίδιος ο Κυριάκος, νυν πρόεδρος, έγινε υπουργός μόνο το 2013. Εντούτοις αυτοί (και η σύζυγος του Κυριάκου) δέχονται τις τσιπρικές επιθέσεις και προστυχιές.

Αυτοί οι καινούριοι συνέργησαν πολύ λιγότερο στη χρεοκοπία από τη στείρα, αρνητική αντιπολίτευση των ασυνάρτητων Συριζαίων!

3. Και ξαφνικά θυμάσαι και συνειδητοποιείς πως ο τωρινός Σύριζα είναι τουλάχιστον κατά 50% στελεχωμένος από εκείνους τους βαθυπράσινους πασοκάριους που για πολλά έτη υπηρέτησαν τα συμφέροντα του πιο πρόστυχου Πασόκ – και από μερικούς «δεξιούς».

Τι ήταν πριν 6 έτη ο Τέρενς Κουίκ, οι κυρίες Κουντουρά και Παπακώστα, που στόλιζαν το τσιπρικό υπουργικό συμβούλιο πριν τη διάλυσή του;…

Και να πεις πως έχουν κάποια ικανότητα;…

Μα είναι οι κολοσσοί του φιλολαϊκού Πασόκ που εκπλήσσουν!

Αναφέρω λίγους αλφαβητικά: Κατρούγκαλος, κα Κατσέλη, Κοτζιάς, Κοτσακάς, Κουρουμπλής, Μάρδας, Μιχελογιαννάκης, Μπίστης, κα Ξενογιαννακοπούλου, Παπαγγελόπουλος, Ραγκούσης, Ρουμελιώτης, Σπίρτζης, Τόσκας, Τζουμάκας, Τσουκαλάς…

Είναι και άλλοι μα δεν τους θυμάμαι όλους.

Όλοι μετά ως τσιπριστές συνέχισαν στην πολιτική και την «ολιγαρκή αφθονία». Αυτοί πρωτοστατούσαν ή, οπωσδήποτε συναινούσαν στο φαγοπότι που έφερε τη χρεοκοπία. Όλοι μετά, με τον μεγάλο μεταρρυθμιστή Τσίπρα, συντάχθηκαν κατά του εαυτού τους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *