Ε1369: Υπεύθυνοι υπηρέτες και φλύαροι φανφαρόνοι

Ε1369: Υπεύθυνοι υπηρέτες και φλύαροι φανφαρόνοι

- in Επικαιρότητα
0

Υπάρχουν και στη χώρα μας, χώρα της τρελής ροδιάς, δημόσιοι αξιωματούχοι που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον για τη βελτίωση των κρατικών υπηρεσιών και του έθνους γενικά με υπευθυνότητα κι εντιμότητα. Το γράφω αυτό με αφορμή την απόφαση του Ηλία Αποστολόπουλου, δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, να αναλάβουν οι ίδιοι οι μαθητές την αποκατάσταση κατεστραμμένων και κλεμμένων αντικειμένων από το 1ο Λύκειο του δήμου στο οποίο έκαναν κατάληψη (10-16 Ιανουαρίου 2022).

Στην κυβέρνηση υπάρχουν 2 ή 3 που όντως υπηρετούν όπως κατ΄ εξοχήν ο Πιερρακάκης που με τις άμεσες ηλεκτρονικές ψηφιακές μεταρρυθμίσεις του έφερε λύτρωση σε όλους τους πολίτες από πάρα πολλή υποδούλωση στις τριτοκοσμικές υπηρεσίες του Δημοσίου. Μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει πριν από μια 20ετία. Αυτός συνεχίζει, ευτυχώς. Ο Χρυσοχοΐδης που έφερε όμοια λύτρωση από μπαχαλάκηδες, κακοποιούς, αντι-εξουσιαστές και άλλους ανώμαλους σε πολλές περιοχές. Αυτός θυσιάστηκε από τον πρωθυπουργό ως αποδιοπομπαίος τράγος ενδίδοντας στη τσιπρική αντιπολίτευση που ζητούσε θύμα για τις πυρκαγιές σάμπως κι έφταιγε ο Χρυσοχοΐδης!

Έχουμε και το φωτεινό παράδειγμα αρκετών μητροπολιτών που επιτέλους σήκωσαν ανάστημα και τάχθηκαν υπέρ των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού και του εμβολιασμού κι επέκριναν συναδέλφους τους που επέμεναν στη σκοταδιστική τους νοοτροπία πως ο ιός δεν μπαίνει στους ναούς του Θεού. Μα χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να πάρουν τη σωστή θεολογική κι επιστημονική θέση και να προστατεύσουν τη σωματική υγεία των πιστών.

Μετά είναι και μερικοί Πρυτάνεις πανεπιστημίων που, παρά τις απειλές των γνωστών τραμπούκων στον φοιτητόκοσμο, δεν δίστασαν να καλέσουν την Αστυνομία να επέμβει και να επαναφέρει τάξη όπου οι τραμπούκοι αυτοί καταστρέφουν περιουσιακά στοιχεία πανεπιστημίων κι επιδίδονται σε άλλους βανδαλισμούς κατά κτηρίων ή ανθρώπων (π.χ. Ν. Παπαϊωάννου του ΑΠΘ που κάλεσε την Αστυνομία να εκκενώσει το Βιολογικό τμήμα που τελούσε υπό κατάληψη 30 έτη!).

Από την άλλη, δυστυχώς, έχουμε στελέχη της κυβέρνησης που δείχνουν όχι μόνο ασχετοσύνη με τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους μα οχληρότατη αντιμετώπιση. Είχαμε πάλι τον Θεοδωρικάκο (Προστασίας του Πολίτη) να δίνει τα εύσημα στον απαράδεκτα δειλό Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου που δεν έκανε τίποτα για να διώξει καταληψίες φοιτητές επειδή την κατάληψη την αποφάσισαν οι ίδιοι (!) στη δική τους συνέλευση! Κι αν μια συνέλευση φοιτητών αποφασίσει πλειοψηφικά να βιάσει φοιτήτριες ή να ληστέψουν μια τράπεζα θα έχουν την ευλογία του αρμόδιου υπουργού και του πρωθυπουργού; Στην περίπτωση της κατάληψης δεν καταστρατηγούν τον νόμο – και δεν παρεμποδίζουν άλλους φοιτητές από το να επιδιώξουν το νόμιμο δικαίωμά τους να κάνουν τα μαθήματά τους;

Μακάρι να ήταν μεμονωμένη περίπτωση του Θοδωρικάκου – και του προεδρεύοντος Μητσοτάκη.

Μα βλέπουμε πως μόλις ήρθαν τα Rafale (18/1/2022), έγινε κι ένα σποτ για την Τιβί όπου όμως μπήκε και το σήμα της Νέας Δημοκρατίας! Από εθνική κυβερνητική πολιτική, η αγορά των πολεμικών αεροσκαφών έγινε κομματικό κατόρθωμα και προπαγανδιστική είδηση. Ο φανφαρονισμός καλά κρατεί με τους Νεοδημοκράτες. Η σήψη δεν κατατρώει μόνο τους Αναρχοαριστερούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *