Ε1376: Πληθωρισμοί

Ε1376: Πληθωρισμοί

- in Επικαιρότητα
0

Οι περισσότερες παλαβομάρες στην κοινωνία μας σήμερα οφείλονται στην «αρρώστια της δημοκρατίας». Στις 21/1/22 έγινε μαζική κινητοποίηση συμπαράστασης για μία κοπέλα που βιάστηκε από 2-3 νέους στη Θεσσαλονίκη. Οργανώθηκε από φεμινιστικές οργανώσεις και «συλλογικότητες»: το μήνυμα «καμία ανοχή στους βιαστές». Και οι σύντροφοι της Αναρχοαριστεράς συμμετείχαν με συνθήματα «πλούσιοι, νέοι, ωραίοι, σεξιστές… βιαστές». Τέλος στην ασυδοσία των ελίτ! Η υπόνοια είναι πως μόνο οι «πλούσιοι» και της «ελίτ» είναι καταδικαστέοι, διότι ταιριάζει με την πολιτική ατζέντα των τσιπριστών τρολ.

Πριν λίγες μέρες κάποιος πολύ άντρας ξυλοφόρτωσε τη γυναίκα του τόσο που αυτή πήγε νοσοκομείο. Την είχε μαχαιρώσει νωρίτερα. Αυτή ήταν η δεύτερη γυναίκα. Την πρώτη την ξυλοφόρτωσε κι αυτήν και αποπειράθηκε να την πνίξει. Αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος. Μα ευαίσθητοι τσιπριστές και φεμινιστικοί κύκλοι και συλλογικότητες δεν έκαναν συλλαλητήριο. Ούτε για την κοπέλα που ξυλοκοπήθηκε, βιάστηκε και πετάχτηκε σε γκρεμό για να πεθάνει από κάποιον μετανάστη έγινε συλλαλητήριο από όλους αυτούς τους ξεμωραμένους διαμαρτυρόμενους συμπαραστάτες της Γεωργίας της Θεσσαλονίκης. Διότι με τη Γεωργία οι βιαστές της είναι πλούσιοι, ενώ οι άλλοι εγκληματίες δεν είναι. Αυτοί είναι «λαός»!

Τώρα και τα συλλαλητήρια και τέτοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, όπως εκείνη με τις μουρλές που παθιασμένες ποδοπατούσαν τις μάσκες είναι εκφράσεις «δημοκρατικής συνείδησης»! Όπως οι εξεγέρσεις των μπαχαλάκηδων που πετάνε μολότοφ και καίνε λεωφορεία! Όπως οι καταλήψεις πανεπιστημίων και σχολείων! Η αγανάκτηση των αγανακτισμένων έχει απλωθεί πληθωριστικά…

Παλιά είχαμε πληθωρισμό μα όχι ανεργία ή ανεργία μα όχι πληθωρισμό. Στη χώρα μας της τρελής ροδιάς και ρηχότητας καταφέραμε να έχουμε και τα δύο.

Επειδή έχουμε πληθωρισμό σε όλα! Εκτός από κοινή λογική και την υιοθέτηση των αυτονόητων.

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης έκανε μία εξέταση των πληθωρισμών που επικρατούν στη χώρα μας έξω από τη νομισματική σφαίρα (Κυριακάτικη 23/1/22):

Πληθωρισμός σε οδοντιάτρους π.χ. Έχουμε 125 ανά 100.000 κατοίκους. Η Εσθονία με το ψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ έχει 94 (στρογγυλεύω), η Πορτογαλία 87, η Γερμανία 82, η Ιταλία77, η Βρετανία 54, η Ελβετία 52, η Ολλανδία 50!

Το ίδιο με πολλά άλλα σοβαρά ή ευτράπελα: (πληθωρ-άρθρα).

Θέατρα: Από το Αθηνόραμα μέτρησα τα θέατρα και τις θεατρικές σκηνές που διαθέτει η Αθήνα. Εχουμε και λέμε: θέατρα 102, όπου παίζονται συνολικά 121 παραστάσεις! Επιπλέον παραστάσεις που παίζουν μόνο Δευτέρα/Τρίτη ή μόνο μία φορά την εβδομάδα, σύνολο 74. Παιδικά θέατρα στην Αθήνα έχουμε 49!

Ημερήσιες εφημερίδες 22. Εβδομαδιαίες εφημερίδες 26. Εβδομαδιαία περιοδικά 26 και Μηνιαία περιοδικά 28! Δεν περιλαμβάνονται ξένες εφημερίδες και περιοδικά…. Υπάρχουν 10 εβδομαδιαία περιοδικά που ασχολούνται με την TV και 7 εβδομαδιαία περιοδικά με κουτσομπολίστικο περιεχόμενο. [Έτσι] μαθαίνουμε τι φοράνε, τι τρώνε, πού και με ποιους συχνάζουν οι εγχώριοι και ξένοι διάσημοι (celebrities) και επιδραστικοί (influencers). Τα περισσότερα περιοδικά έχουν παρόμοιο περιεχόμενο και [συχνά] τις ίδιες φωτογραφίες.

Το θέμα του ΦΠΑ. Στις πολύ μικρές επιχειρήσεις ο ιδιοκτήτης, εν γένει, θεωρεί την ταμειακή μηχανή σαν την τσέπη του. Η μεγάλη φοροκλοπή του ΦΠΑ δεν γίνεται από τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά από τις πολύ μικρές, αυτές που συνήθως ο ιδιοκτήτης κάθεται και στην ταμειακή μηχανή…. Πριν από μερικές μέρες διαβάσαμε στις εφημερίδες ότι η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στη φοροκλοπή του ΦΠΑ. Πραγματικά, είναι κλοπή γιατί ο πελάτης πληρώνει τον ΦΠΑ, αλλά ο καταστηματάρχης δεν τον αποδίδει, ως οφείλει, στο κράτος. Το ετήσιο ύψος της φοροκλοπής εκτιμάται στα 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ! Τεράστιο νούμερο. Πριν από μέρες σε κάποια ραδιοφωνική εκπομπή ένας ακροατής πρότεινε στον υφυπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη, να εκπίπτεται από το εισόδημα ο ΦΠΑ, ώστε οι πολίτες να ζητούν πάντοτε αποδείξεις. Η απάντηση του υφυπουργού είναι χαρακτηριστική του προβλήματος. Είπε περίπου τα εξής: Εχουμε εξετάσει την περίπτωση, αλλά διαπιστώσαμε ότι θα χάσουμε πολύ περισσότερα από τον φόρο εισοδήματος, από όσα θα κερδίσουμε από τον ΦΠΑ, διότι οι μεγάλες επιχειρήσεις με τους τεράστιους τζίρους, όπως τα super market, αποδίδουν πλήρως τον εισπραττόμενο ΦΠΑ και μόνο οι πολύ μικρές επιχειρήσεις τον παρακρατούν, χωρίς να τον αποδίδουν.

Πολιτικά κόμματα: Παντού έχουμε πληθωρισμό. Στις ευρωεκλογές του 2019, είχαμε 39 κόμματα που δεν ξεπέρασαν το κατώφλι του 3%. Συνολικά τα 39 αυτά κόμματα συγκέντρωσαν το 20,01% των εγκύρων ψηφοδελτίων και ουσιαστικά όλες αυτές οι ψήφοι πήγαν χαμένες!

Η μόνιμη επωδός ήταν: «Η Δημοκρατία μας πρέπει να είναι προσιτή σε όλους». Πόσο δημοκρατικό σας φαίνεται να χάνεται το 20,01% των εγκύρων ψηφοδελτίων σε μια εκλογή;

Ευχαριστώ τον κ. Δρυμιώτη. Όπως βλέπετε κι εδώ κυριαρχεί η «δημοκρατική αρρώστια». Αυτό το 20% είναι λούμπεν ψηφοφόροι της Αναρχοαριστεράς μα και της Δεξιάς. Αλλά η αρρώστια δεν περιορίζεται σε αυτούς. Είναι απλωμένη πληθωριστικά ως πανδημία. Και χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Και ο πληθωρισμός θα χειροτερέψει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *