Βλαπτική βλακεία

Βλαπτική βλακεία

1. Απορεί ο κ. Παπαχελάς γιατί εκλέγουμε ακατάλληλους και αγνοούμε τους ικανούς για το δικό μας και για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στην Καθημερινή 5/6/19. «Απορεί» τρόπος του λέγειν. Διότι φανερή είναι η απάντηση και την ξέρει.

Απορεί και ο κ. Κανέλλης Β στο Βήμα (6/6/19) αν τον «πολακισμό» θα τον διαδεχθεί «η δεξιά βλακεία». Αυτός «απορεί» περισσότερο ως στάση (μα και θέση, υποθέτω) παρά ως γνήσιο ερώτημα.

Το γιατί δεν εκφραζόμαστε με λιτή ευθύτητα και καταφεύγουμε στον εξυπνακισμό δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε, αν πράγματι βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει για πολύ λίγο πάνω στο θέμα.

Και τα ερωτήματα δεν θα εγείρονταν καν αν οι κομματάρχες έβαζαν το μυαλό τους να δουλέψει για λίγο έτσι όπως είναι σχεδιασμένο να δουλεύει και όχι έτσι όπως το κάνει ο εγωισμός μας.

2. Είναι δυνατόν ο κ. Παπαχελάς ως διευθυντής της Καθημερινής να μην ξέρει ή να μην αντιλαμβάνεται πως τουλάχιστον τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Ελλάδας είναι ηλίθιοι, χάρη στην προπαγάνδα των αριστερών, δεξιών, εκκλησιαστικών και άλλων παρατάξεων, που ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα έχουν εξουσία και όσα αγαθά επιφέρει αυτή;

Όχι, βέβαια.

Πώς στην ευχή εκλέγεται στην Ευρωβουλή ο κ. Ζαγοράκης, ένας συμπαθής κι ένδοξος ποδοσφαιριστής, μα παντελώς άσχετος με την πολιτική και δη τα ευρωπαϊκά πολιτικά θέματα; Μόνο διότι ένα μεγαλύτερο ποσοστό τον ψήφισε από αυτό που ψήφισε τον κ. Αμυρά ή την κα Τζαβέλλα. Και αυτό το ποσοστό πρέπει να είναι από τη μεγάλη δεξαμενή των ηλιθίων συμπατριωτών μας, διότι οι δυο ατυχείς υποψήφιοι έχουν πολύ καταλληλότερα προσόντα.

Αλλά πονηρός είναι ο κομματάρχης της ΝΔ που έβαλε στο ψηφοδέλτιο τον ποδοσφαιριστή για να προσελκύσει τις ψήφους των ηλιθίων έστω κι αν καταποντιστούν οι κατάλληλοι.

3. Κάτι παρόμοιο έκανε και ο κ. Τσίπρας με τον συμπαθέστατο ηθοποιό κ. Γεωργούλη που, αφού δεν τον υιοθέτησε η ΝΔ, πήγε στον Σύριζα, όπου κι εκλέχθηκε!

Το γεγονός πως ο ηθοποιός άλλαξε τόσο εύκολα κόμμα δείχνει πόσο λίγα καταλαβαίνει από πολιτικά και οικονομικά. Ο άνθρωπος ήθελε να γίνει Ευρωβουλευτής. Τι σημασία έχει το κόμμα;

Από μια άποψη έχει δίκιο.

Διότι μερικοί Νεοδημοκράτες πολιτικοί σαν το κ. Μεϊμαράκη μπορεί να είναι πεπειραμένοι στα κοινοβουλευτικά της Ελλάδας μα δεν έχουν γνώση των Ευρωπαϊκών θεμάτων και είναι πια πολύ μεγάλοι για να στρωθούν στη μελέτη που απαιτείται.

Δεν φταίνε μόνο οι ψηφοφόροι βλάκες…

4. Ο κ. Κανέλλης ξεδιπλώνει τις φαντασιώσεις του κ. Πανούση (πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, 2015) και τις δικές του περί αριστερών που είναι «αγνοί, ιδεαλιστές πατριώτες με βαθιά διεθνιστική έννοια του όρου»!!!

Βέβαια δεν αναφέρει ούτε ένα όνομα τέτοιου αγνού ιδεαλιστή πατριώτη (διότι δεν υπάρχει), ενώ αναφέρει τους Τσίπρα, Πολάκη, Παππά, Σκουρλέτη, Δούρου και Φλαμπουράρη, ως χρεοκοπημένους που απαξίωσαν την Αριστερά. «Αριστεροί» σαν τους Ηλιού και Κύρκο και λιγοστοί είναι και μετανόησαν ειλικρινά μα αργά: «Ευτυχώς ηττηθήκαμε» είπαν μερικοί.

Μετά γράφει πως και η Δεξιά έχει τους δικούς της βρικόλακες και αναφέρει τα τρία πρόσφατα παραδείγματα: τον υποψήφιο που μίλησε υβριστικά και χυδαία για την κα Κούνεβα ως καθαρίστρια, εκείνον που θα ήθελε να είχε τους Συριζαίους αιχμαλώτους πολέμου και τον τρίτο, κ. Σκαλούμπακα, γιο ενός βασανιστή στη Μακρόνησο, που είπε πως η ΝΔ θα κάνει τώρα όσα δεν πρόλαβε ο πατέρας του το 1946. Πράγματι, μεγάλοι βλάκες και οι τρεις!

5. Ο κομματάρχης τους διέγραψε, όπως ορθά σημειώνει ο αρθρογράφος. Αλλά τι άλλο θα μπορούσε να είχε κάνει; Τι άλλο θα έκανε ο κ. Κανέλλης;

Ναι, βέβαια έχει και μπόλικους βλάκες η ΝΔ και λαϊκιστές, αλαζόνες, μωρούς, αμόρφωτους, ρατσιστές και ρεβανσιστές. Είναι φυσικό.

Ναι, όμως, ο ηγέτης θα μπορούσε να οργανώσει μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων ώστε οι πολιτευόμενοι, αξιωματούχοι και άλλα κομματικά στελέχη να γνωρίσουν  τις ουσιαστικές πανανθρώπινες αξίες και αρχές και, αφού τις εμπεδώσουν στη νοοτροπία τους, να τις εφαρμόζουν στη συμπεριφορά τους.

Αλλά θα πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι δάσκαλοι και θα πρέπει πρώτος ο ίδιος ο ηγέτης να αποδεχθεί αυτήν την πειθαρχία. Εύκολο, νομίζετε;

Βέβαια και αρθρογράφοι σαν τον Κανέλλη θα έπρεπε να έχουν κάποια λίγη επιμόρφωση για να μπορούν να κρίνουν καλύτερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *