Αυταπάτες και απάτες

Αυταπάτες και απάτες

1. Δώσαμε αρκετό χρόνο χάριτος στον κ. Τσίπρα πριν τις εθνικές εκλογές του 2015 και μετά. Σύντομα φάνηκε πως και ο ίδιος και οι σύντροφοι στη διακυβέρνηση (κα Ζωή, Λαφαζάνης, Βαρουφάκης) έπασχαν αθεράπευτα πια από ανικανότητα, λογοδιάρροια και αλαζονεία.

Ο ελληνικός λαός αφυπνίστηκε, μας έλεγαν, και τους επέλεξε! Ποιος λαός; Ένα 35% εκ του οποίου τουλάχιστο το 10% ήταν δυσαρεστημένοι και οργισμένοι με τον κ. Σαμαρά που δίσταζε, ζύγιζε, υπέκφευγε, φλυαρούσε. Μα έστω και 35% αποτελεί «το λαό»;

Ήταν φανερό μετά από 3 μήνες πως ο κ. Τσίπρας ήταν απατεώνας μεγάλης εμβέλειας, αμόρφωτος κομμουνιστάκος, ανενδοίαστος αμοραλιστής και αναίσχυντος ψεύτης.

Την αντιπάθεια και εχθρότητά μας τη δείξαμε απαρέγκλιτα έκτοτε – και θα συνεχίσουμε.

Το ότι κάνει εκτυφλωτικά λάθη δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να μην το ξέρει.Μα ποτέ δεν έδειξε να κάνει μια προσπάθεια αυτοεξέτασης και ποτέ δεν ζήτησε μια συγγνώμη για τα καταστροφικά λάθη του από τον ελληνικό λαό.

2. Η αυτο-υπνωτική φιλαυτία του συνεχίστηκε και, δυστυχώς, διαπνέει όλους τους συντρόφους στον άτσαλο τσιπρισμό τους.

Ο Παππάς βρήκε μια δικαιολόγία για τη θεόρατη αυταπάτη τους. Τα γκάλοπ και οι αποτιμήσεις των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών δεν έλαβαν υπόψη τους την αποχή! (Μα ισότιμη περίπου αποχή υπήρξε και στις προηγούμενες εκλογές!)

Έτσι συνεχίζει και η επόμενη ψευδαπάτη. Τα ΜΜΕ (πλην των φιλικών εντύπων και ολόκληρης της ΕΡΤ) με δεξιούς δημοσκόπους οργάνωναν ακατάπαυστη απάτη (!) κατά της λαοπρόβλητης κυβέρνησης. (Εξού και οι παραλογισμοί του κ. Πολάκη και οι μηνύσεις του κ. Καμμένου, που, πολιτικό απόβλητο πλέον, τώρα φτιάχνει σφηνάκια).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι το κόμμα των πολλών, διαλαλούσαν. Ουδέποτε ήταν και ουδέποτε θα είναι το κόμμα των πολλών. Ναι, 63% ψήφισαν ΟΧΙ για την Ευρώπη του 2015 μα αμφιβάλλω αν οι πλείστοι ψηφοφόροι κατάλαβαν τι ψήφιζαν! Το 31,5% είναι η μέγιστη, γνήσια δύναμή του.

Έχει “ρεύμα” με τους επαναστατικούς νέους και τους σκεπτόμενους συνταξιούχους που απείχαν στις Ευρωεκλογές γιατί δεν είχαν σαφείς εξηγήσεις για το ποιος τους ευεργέτησε! (Και πώς αυτοί που όντως ψήφισαν Τσίπρα είχαν σαφή κατανόηση των ευρωπαϊκών θεμάτων; Ήταν οι γνωστικοί κι έξυπνοι;)

Μα η πιο αλαζονική αυταπάτη, που με τη λαμπρότητά της καλύπτει όλες τις άλλες και, θα έλεγα, όλες τις νοητικές λειτουργίες των τσιπριστών, είναι η αντίληψη πως ο ατσίδας Τσίπρας έχει τον Κυριάκο (και όποιον άλλο στο ηλιακό σύστημα) στο τσεπάκι του. Γιαυτό και τον κάλεσε σε κοκορομαχία στην τηλεόραση και οργίστηκε που ο άλλος δεν τσίμπισε!

Η έμφυτη τηλεοπτική φωτογένεια του Ιεράρχη και η ορμέμφυτη ευφυΐα του θα εκμηδένιζαν τον “λίγο” Κυριάκο. Και αυτό γινόταν κάθε τόσο στη Βουλή!

Λέγεται μάλιστα πως με διάχυτη αυταρέσκεια, πολύ πριν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, χαριεντίζονταν οι κολλητοί με την ιδέα πως θα παρακολουθούσαν τις εθνικές εκλογές τρώγοντας ποπκόρν και χασκογελώντας με την ήττα του Κυριάκου!

Έτσι θα τελείωναν τους “άλλους”, τους εκπροσώπους της ελίτ με τα λεφτά και τα κότερα και τα πούρα – και ας απέχει από αυτά ο Κυριάκος μα όχι ο Αλέξης που υπεραγωνίζεται για τους “πολλούς”!

Νόμιζαν πως ο Τσίπρας-θαύμα μπορούσε να κουβαλά μόνος τον Σύριζα και κάθε καμπάνια στη ράχη του. Χαρισματικός, πιάνει πουλιά στον αέρα, μιλάει στο λαό! Σοβαρό λάθος που δείχνει πως δεν έχουν κανέναν ικανό σχεδιαστή για σοβαρή πολιτική – έξω από τις εφηβικές τσιπρικές φαντασιώσεις. Βέβαια, μόνος ο Τσίπρας με τις εξορμήσεις του κατάφερε το 31,5% των εθνικών εκλογών. Οι άλλοι όλοι είναι ανύπαρκτοι!

Νόμιζαν πως μόνο η Μακεδονία θα γινόταν γαλάζια λόγω Συμφωνίας Πρεσπών. Έχασαν παντού. Υπήρξε εντυπωσιακή ρωγμή ακόμα και στην Κρήτη όπου η Δεξιά είναι ανάθεμα και ο Πολάκης ηρωικό παλληκάρι.

Νόμιζαν πως οι μεγάλες πόλεις θα τους στήριζαν – κυρίως η Αττική. Ούτε οι νέοι ψηφοφόροι, ούτε οι συνταξιούχοι, ούτε καν οι ΔΥ δεν τους στήριξαν.

Νόμιζαν πως οι συνεχιζόμενες ασυναρτησίες περί λιτότητας, μνημονίων (αποσιωπούσαν το χειρότερο δικό τους!) και η έξοδος στην κανονικότητα κρατούσαν ακόμα το ενδιαφέρον. Όπως και τα συνθήματα “εμείς/αυτοί, πολλοί/ολιγαρχία, λαός/ελίτ” κλπ.

Όπως είδαμε ούτε τον κόσμο ούτε τον εαυτό τους αποτίμησαν ορθά. Μόνο το πανηλίθιο 30% τους ψήφισε!

Όταν άρχισαν οι κίτρινοι τύποι (Βαξεβάνης κλπ) να παρουσιάζουν τις φέικ δημοσκοπήσεις που έδειχναν τον Σύριζα να πλησιάζει τη ΝΔ με μια διαφορά μόνο 3,5% και η πρόβλεψη πως θα ήταν στήθος με στήθος, έγραψα πως δεν μου φαινόταν απίθανο να άλλαζαν και τα αποτελεματα των εκλογών.

Όπερ κι έγινε. Η Αυγή, αυτή η φλεγόμενη δάδα της αλήθειας, δεν δημοσίευσε τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών! Και το βράδυ της Κυριακής, αν και όταν πήγαινες στην ΕΡΤ, έβλεπες τους τσιπριστές ρεπόρτερ να μοχθούν να πείσουν εαυτούς και μας πως “κλείνει η ψαλίδα”, ή “το προβάδισμα είναι αμελητέο” ή “μειώνεται η διαφορά” – πάντα υπέρ του Σύριζα!

Ναι, στις εθνικές του Ιουλίου, μετά από χιλιάδες διορισμούς και δωροδοκίες (γιαυτό δεν παρέδωσε ο απατεώνας τα ηνία σε υπηρεσιακή κυβέρνηση) ανέβηκε στο 31,5%.

Είναι πάντως απίθανο να ξεπεραστεί σύντομα η χυδαιότητα και η εξαπάτηση του οπορτουνιστή κ. Τσίπρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *