Ε1377: Ελευθερία και κανονικότητα

Ε1377: Ελευθερία και κανονικότητα

- in Επικαιρότητα
0

Οι δικαιωματιστές και πάσης φύσεως ελευθερόφιλοι θα έχουν τώρα μια ακόμα δικαιολογία να ξεσπαθώσουν και να επιδοθούν σε διαμαρτυρίες κάθε είδους, διαδηλώσεις και συλλαλητήρια. Διότι όσον αφορά στη συνολική ανθρώπινη ελευθερία η Ελλάδα κατέχει την 26η θέση στην ΕΕ με 27η και τελευταία στην Ουγγαρία του ακροδεξιού Ορμπάν!

Στην παγκόσμια κατάταξη με 165 χώρες κατέχει την 56η θέση ανάμεσα στο Μαυροβούνιο και τις Σεϋχέλες μα πίσω από την Πολωνία, το Περού, τη Μογγολία, την Αλβανία, τη Γεωργία και την Αρμενία.

Αυτά για το 2021. Το 2018 επί Σύριζα η Ελλάδα κατατασσόταν δυο θέσεις ψηλότερα στην 54η και το 2008 στην 44η θέση. Με άλλα λόγια προοδεύουμε προς την “κανονικότητα” μα κατολισθαίνουμε προς τον σκοταδισμό και την ανελευθερία.

Κατά τον ιστορικό Νίκο Μαραντζίδη (Καθημερινή 23/1/22 “Χαίρε, ω Χαίρε, Ελευθερία”), η χώρα μας σε ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών είναι σε χειρότερη κατάσταση όχι μόνο από την Ουγγαρία μα και από πολλές άλλες χώρες στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική (και βέβαια πολλές που λυτρώθηκαν από την καταπίεση του σοβιετικού κομμουνισμού). Ο ιστορικός εξετάζει την έκθεση που δημοσίευσε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚεΦιΜ) με τις ετήσιες μελέτες των διεθνών ινστιτούτων Cato και Fraser.

Ο δείκτης της ανθρώπινης ελευθερίας σχηματίζεται από πολλά κριτήρια. Τα σημαντικότερα είναι τα εξής: (αντιγράφω από τον Μαραντζίδη)

η νομοκρατία, η ασφάλεια και η προστασία, η ελευθερία της μετακίνησης, η θρησκευτική ελευθερία, το δικαίωμα της συνάθροισης, το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι, η ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, οι ανθρώπινες σχέσεις, το μέγεθος του κράτους, τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα, η πρόσβαση σε ισχυρό νόμισμα, η ελευθερία στο διεθνές εμπόριο και το ρυθμιστικό περιβάλλον στην τραπεζική πίστη, τα εργασιακά και η επιχειρηματικότητα.

Εμείς χειροτερεύουμε σταθερά στα εξής σκέλη: θρησκευτική ελευθερία και “κόστος γραφειοκρατίας” που αναφέρονται στις κατηγορίες της ατομικής ελευθερίας και της οικονομικής ελευθερίας, καθώς και το μέγεθος του κράτους.

Συλλογιστείτε! Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες του αξιοθρήνητου κράτους, που γιόρτασε δήθεν 200 έτη από την Επανάσταση για την ελευθερία του, πληρώνουν φόρους μέρος των οποίων πληρώνουν μισθούς χιλιάδων ιερωμένων της Εκκλησίας του Χριστού που είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της χώρας. Αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες που επισημαίνω δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση με αυτήν την Εκκλησία ή θρησκεία της οποίας πολλοί ιερωμένοι κήρυτταν πως ο κορωνοϊός μπορούσε να αντιμετωπιστεί με αγιασμό, θεία μετάληψη, προσέλευση δίχως μάσκα στους ναούς, φίλημα των θαυματουργών εικόνων και παρόμοια!

Την αξιολύπητη δέσμευση της κυβέρνησης στη θλιβερή παπαδοσύνη την είδαμε ανάγλυφη και φανταχτερή στην πρόσφατη παραλαβή (μέσα Ιανουαρίου 2022) των αεροσκαφών Ραφάλ. Παρουσία του πρωθυπουργού και άλλων κρατικών αξιωματούχων, δυο μητροπολίτες τέλεσαν αγιασμό και ράντισαν τα αεροσκάφη. (Και στο τέλος υπήρχε και το έμβλημα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όχι της εθνικής κυβέρνησης).

Μα επιμένω. Γιατί πρέπει εκατοντάδες χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια πολίτες να πληρώνουν τον μισθό ιερωμένων που όχι μόνο δεν συνεισφέρουν τίποτα στην ζωή αυτών των πολιτών, μα, απεναντίας, με την σκοταδιστική τους νοοτροπία βάζουν εμπόδια; Γιατί πρέπει το κράτος να είναι αλυσοδεμένο σε αυτή τη λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της οποίας οι πιστοί συνεχώς συρρικνώνονται;

Μα έχουμε και νέα είδηση από την κυβέρνηση που είναι δήθεν φιλελεύθερη, κεντροδεξιά και μεταρρυθμιστική. Σύμφωνα με τον νόμο 4795/2021 θα υπάρχει σε κάθε υπουργείο, Οργάνωση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και άλλους δημόσιους οργανισμούς ένας “Σύμβουλος Ακεραιότητας” που θα παρέχει “εξατομικευμένη συμβουλευτική συνδρομή” για πολυποίκιλα θέματα όπως ο εκφοβισμός, σεξουαλική παρενόχληση, δεοντολογία και ακεραιότητα, σύγκρουση συμφερόντων κλπ.

Υπάρχουν Ελεγκτικά Συνέδρια, Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου, Αρχές Διαφάνειας κλπ. Μα χρειάζονται ως φαίνεται νέες θέσεις για να μπορούν οι κυβερνήσεις να διορίζουν άχρηστους ημετέρους και αποτυχόντες πολιτευτές. Αφού δανειζόμαστε στις “αγορές”, λεφτά υπάρχουν!

Κι έτσι μειώνεται και η ανεργία! Μα διογκώνεται το Δημόσιο και αυτό θα χρειαστεί πιο πολλά έσοδα, συνεπώς θα έχουμε πιο πολλούς φόρους!

Οι ανοησίες αυτής της κυβέρνησης έρχονται χιονοστιβάδες μετά από μόλις ενάμιση έτος αξιόπρεπης διακυβέρνησης. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον ορίζοντα – μόνο σκοτάδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *