Ο λενινισμός των τσιπριστών

Ο λενινισμός των τσιπριστών

Ο Λένιν είχε μια χαρισματική ευφράδεια βρισίματος. Ο κόσμος ήταν χωρισμένος στους ημέτερους μπολσεβίκους (και όσους συνοδοιπόρους) και στους άλλους, αντιπάλους και, πιο σωστά, εχθρούς που έπρεπε να εξοντωθούν. Αυτοί ήταν γουρούνια, παράσιτα που απομυζούσαν το αίμα των προλετάριων, αρουραίοι, αρπακτικά, φίδια και παρόμοια. Τέτοια ήταν η προσέγγιση του δικού του «μαρξισμού» και «επιστημονικού σοσιαλισμού». Όπως καταλαβαίνετε με αυτό το υβρεολόγιο βρόμισε και την έννοια «επιστήμης».

Ο κ. Τσίπρας και τα φερέφωνά του σαν τον κ. Πολάκη δεν πάνε πίσω. Όχι μόνο βρίζουν πρόστυχα τους αντιπάλους (ενώ την ίδια ώρα φωνασκούν για συναίνεση), μα πετούν όση λάσπη μπορούν να μαζέψουν και, για να είναι σίγουροι, επιστρατεύουν πρόθυμους δικαστικούς και εισαγγελείς να ερευνήσουν σκάνδαλα, προωθώντας την παρανοϊκή πολιτική του κ. Πολάκη να φυλακίσουν, και αν δεν το μπορέσουν, να κατασπιλώσουν την υπόληψη των αντιπάλων, ακόμα και πρώην πρωθυπουργών όπως οι Παπαδήμος και Πικραμμένος που δεν ανήκαν σε κόμματα καθαρμάτων.

Έτσι γεννήθηκε η σκευωρία του σκανδάλου Νοβάρτις και των κομματικών δανείων με την εξαίρεση του ΚΚΕ και του Σύριζα (το οποίο μόνο ίσως έχει κάνει παρανομίες σε αυτό το ζήτημα!)

Ο πιστός Στάλιν ακολουθούσε τον λενινισμό απαρέγκλιτα, ωσότου στη δεκαετία του 1930 αποφάσισε πως ήταν ανώτερος του Λένιν και άρχισε να γράφει θεωρητικές μελέτες και να αναθεωρεί το Σύνταγμα της ΕΣΣΔ, που ούτως ή άλλως ποτέ, δεν εφαρμόστηκε – ούτε το παλαιό ούτε το νέο.

«Εμείς οι κομμουνιστές» δήλωσε, «δεν είμαστε κοινοί άνθρωποι. Είμαστε φτιαγμένοι από άλλη στόφα». Κι έτσι μπορούσε να ξεπεράσει, όπως και ξεπέρασε τον μέντορά του, σε ποσότητα εγκλημάτων. Κι έτσι η Αγία Τριάδα του κομμουνισμού έγινε Αγία Τετράδα – Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, Στάλιν.

Η λενινιστική σκέψη εμφυτεύθηκε και στον κ. Τσίπρα κάπου ανάμεσα στη Λέσβο και στη Μυτιλήνη: «Εμείς είμαστε φτιαγμένοι από άλλο υλικό», είχε πληροφορήσει το Κοινοβούλιο.

Οι τσιπριστές είναι όντως φτιαγμένοι από τη στόφα Λένιν και Στάλιν!

Και το απέδειξαν περίτρανα με όμοια ανεντιμότητα και ανικανότητα. Δεν είναι ότι όντως έχουν ή είχαν ηθικό πλεονέκτημα και δεν έκαναν σκάνδαλα. Απλώς σωπαίνουν για αυτά!

Οι τσιπριστές επί εποχής «Συνασπισμού», προτού γίνει η μεταμόρφωση σε «Σύριζα», δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το δάνειο τους για την απόκτηση του κτηρίου της Κουμουνδούρου κι έτσι κινδύνευσαν να έχουν πλειστηριασμό. Ο κίνδυνος αποτράπηκε – πώς; Με παρέμβαση του τότε προέδρου Ν. Κωνσταντόπουλου χάρη στην οποία το δάνειο κουρεύτηκε κατά 60% από την Εξεταστική της Βουλής.

Το 2014 ο Σύριζα πήρε νέο δάνειο βάζοντας εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση – ακριβώς ο ίδιος λόγος για τον οποίο κατηγορούνται σήμερα, στην προεκλογική περίοδο, τα δύο άλλα κόμματα!

Το 2017 διευθέτησε (και συνεχίζει) δόσεις δανείου από την Εθνική Τράπεζα με προσημείωση το κτήριο της Κουμουνδούρου καθώς και τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση κόμματος από το 2019 ως το 2023!

Μα και η Αυγή πριν μερικά έτη πήρε δάνειο €100.000 αντίστοιχο με τα πολύ ισχνά οικονομικά της, μετά από προσωπική επιστολή του κ. Τσίπρα στην Εθνική.

Μεγάλο τμήμα της εγγύησης ήταν η συμμετοχή μιας offshore (η Κυπριακή ATLAS) της οποίας όμως ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε η προέλευση χρημάτων δημοσιοποιήθηκαν από τους ανήλεους διώκτες των offshore και λάτρεις της διαφάνειας! Άλλο τμήμα της εγγύησης ήταν η … ιστορικότητα της εφημερίδας!

Σαν τους Λένιν και Στάλιν, επειδή έχουν διαφορετική πάστα από αυτήν των κοινών πολιτών και δη των μπουρζουάδων, που θα πρέπει να υποταχθούν πλήρως στις ορέξεις των κομμουνιστών ή να εξοντωθούν πλήρως, οι τσιπριστές πιστεύουν ακράδαντα πως μόνο αυτοί πρέπει να διαχειρίζονται την εξουσία.

Αυτή επίσης είναι μια βασική αντίληψη των μπόσικων Μπολσεβίκων.

Αλλά σε τι διαφέρουν οι τσιπριστές από τους διαπλεκόμενους τους οποίους κατηγορεί και βρίζει ακατάπαυστα;

Τους κοπιάρει με αμεσότητα και ακρίβεια! Και που να αναφέρουμε τα πιο πρόσφατα γεγονότα όπως τους πνιγμούς στη Μάνδρα και τους αποτεφρωμένους στο Μάτι, την κα Μυρσίνη Λοΐζου που έκλεβε τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας της επί 5,5 χρόνια ή τον κ. Πετσίτη το γκαρσόνι με τα πολλά 200άρικα και τις διασυνδέσεις του με τον Ν. Παππά, τον Λαυρεντιάδη και τον Αρτεμίου της Κύπρου…

Υπάρχει και λεπτότερος βιασμός της αλήθειας ή πραγματικότητας. Αυτοί, και μάλιστα μορφωμένοι μεσοαστοί, όπως οι Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Σταθάκης και Δραγασάκης, στηρίζουν τις ψευτιές του Αφεντικού για θέματα οικονομικά και κοινωνικά (όπως η ανικανότητα να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές και τα στημένα ντεκόρ ανύπαρκτων έργων ή άλλων που τελείωσαν πριν πολλά έτη). Όλοι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι – και ας διαδίδεται πως διαφωνούν!

Είναι παμπάλαια λενινιστική τακτική με την οποία φωνάζει ο κλέφτης… Τα ίδια έκανε και ο Λένιν. Κατηγορούσε όλους όσους φυλάκιζε ή εκτελούσε για εγκλήματα (δολιοφθορές, προδοσίες κ.λπ.), που έκανε ο ίδιος και οι σύντροφοι.

Έτσι, και, οι τσιπριστές σήμερα, είναι φτιαγμένοι από άλλη στόφα – τη λενινιστική–σταλινική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *