Ε1227: Αμφίσημη αντιπολιτική

Ε1227: Αμφίσημη αντιπολιτική

- in Επικαιρότητα
0

Γράφω φυσικά για την αξιωματική αντιπολίτευση του τσιπρισμού. Είναι αμφίσημη για 3 κύριους λόγους.

Ο πρώτος είναι οι πολλές συνιστώσες στον αχταρμά που έγινε κόμμα υπό τον κ. Τσίπρα, την ενσάρκωση ασυναρτησίας, αμάθειας και αλαζονείας. Μια ομάδα είναι σοβαροί σοσιαλιστές (αν μπορεί ποτέ σοσιαλιστής συγχρόνως να είναι σοβαρός), άλλη είναι οι εξουσιολάγνοι (σαν το κοπάδι των αποσχισθέντων Πασόκων), άλλη είναι ανατρεπτικοί λενινιστές, άλλη μπαχαλάκηδες, μασκοφόροι, εμπρηστές κλπ.

Ο δεύτερος είναι η εγγενής ασυναρτησία και σύγχυση του ίδιου του ηγέτη και πολλών πρωτοκλασάτων (και πολλών οπαδών). Αναπόφευκτα θα υποστηρίξουν πότε μια γραμμή και, όταν νομίζουν πως συμφέρει (ή έτσι τους κατεβαίνει), ακόμα και την αντίθετη γραμμή – ντόρος να γίνεται.

Ο τρίτος είναι σχεδιασμός για να απευθύνεται σε διαφορετικές ομάδες που εφόσον ακούν αυτό που θέλουν δεν τους νοιάζει αν συγχρόνως προωθείται και κάτι άλλο, έστω και αντίθετο με το δικό τους ζητούμενο.

Έτσι ο Πολάκης και άλλοι μισόμουρλοι απορρίπτουν μετά επιστημονικής βδελυγμίας τον εμβολιασμό. Μα αυτό το σύνθημα, όπως και αν διατυπώνεται, απευθύνεται μόνο στους ήδη πεπεισμένους πιστούς. Πώς θα ελκύσεις τους απίστους;

Το τελευταίο είναι δύσκολο εγχείρημα διότι τώρα οι ‘‘άπιστοι’’ και πολλοί είναι και ποικιλότροπης νοοτροπίας – ελαφρής αριστερίζουσας , κεντρώας, δεξιάς και ακροδεξιάς.

Μια κάποια λύση βρέθηκε. Την ανακοίνωσε ο πρώην τσιπρικός υπουργός Υγείας (και νυν τομεάρχης του ίδιου τομέα) κ. Ξανθός. Ναι, να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλά να μην υπάρχουν κυρώσεις για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. Αντί του εμβολίου ας κάνουν αυτοί συχνά τεστ. Ως γιατρός θα τα θεωρεί, υποθέτω, ισοδύναμα. Επίσης πρέπει να συζητηθούν από διάφορους φορείς και ιδίως τα συνδικάτα που είναι σαΐνια στη συζήτηση, για να (μη) βρεθούν τρόποι συναινετικής συμμόρφωσης.

Εδώ λοιπόν βλέπετε το βάθος στο οποίο φθάνει ο διεισδυτικός λογισμός των τσιπριστών, αναδεικνύοντας νέες πτυχές σημασίας.

Ο Πολάκης συνεχίζει ακόμα και στις διακοπές του να μπαινοβγαίνει σε δημόσιες δομές υγείας κυρίως, ως ακτιβιστής κατά όχι τόσο του κορωνοϊού όσο του εμβολιασμού. Μα η κομματική γραμμή τον παρακάμπτει φανερά. Μην ακούτε τον Πολάκη!

Πώς προωθείται η υποχρεωτικότητα δίχως κυρώσεις, ρωτούν ειρωνικά οι αντίπαλοι. Μα τέτοια ειρωνεία πάει χαμένη.

Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να εμβολιαστούν. Όχι όμως αυταρχικά. Τα επιστημονικά δεδομένα που επικαλείται η κυβέρνηση και είναι ορθά, τα επικαλείται μια αντιδραστική δεξιά κυβέρνηση που δεν αντιπροσωπεύει επαρκώς τα λαϊκά στρώματα μα προωθεί αντιλαϊκά συμφέροντα και μια αντιλαϊκή ατζέντα για τον περιορισμό ελευθεριών.

Τόσο οξεία είναι η επιχειρηματολογία του επίσημου τσιπρισμού. Μα όσο ο τσιπρισμός δεν χαμπαριάζει από πραγματικότητα, τόσο κι εμείς δεν χαμπαριάζουμε από τον ύπουλο τσιπρισμό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *