Τσιπρική (αν)ισότητα

Τσιπρική (αν)ισότητα

1. Η απάτη κι εξαπάτηση είναι βασικό συστατικό του τσιπρισμού. Το βρίσκουμε σε όλες τις συμπεριφορές τους. Αμφιβάλλω αν έχει εμφανιστεί πιο σατανικός πολιτικάντης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η απάτη είναι αναπόσπαστο στοιχείο της αναρχοαριστερής κουλτούρας και ο αμοραλιστής Αλέξης ταίριαξε όπως ένα χέρι σε γάντι.

Υπήρχε ο νόμος 4255/2104 που επέβαλλε το ασυμβίβαστο του εν ενεργεία βουλευτή με υποψηφιότητα ευρωβουλευτή. Διότι μια βασική αρχή ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών (την οποία σφετερίστηκαν οι αναρχοαριστεροί και δη αμόρφωτοι σοσιαλιστές) θα παραβιαζόταν καθώς οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές δεν έχουν περιορισμένη εκλογική περιφέρεια άλλη από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, σε αντίθεση με τον κοινό υποψήφιο βουλευτή που εκλέγεται σε συγκεκριμένη περιφέρεια.

Έτσι ο Ευρωβουλευτής πρέπει να ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη για να προσελκύσει ψήφους, ενώ ο βουλευτής περιορίζεται – και είναι χρήσιμος περιορισμός – στην εκλογική του περιφέρεια.

Ένας εν ενεργεία βουλευτής δια νόμου απασχολεί 4 άτομα στο γραφείο του (συν αστυνομικούς), ενδεχομένως αυτοκίνητο, τηλεφωνικές και ταχυδρομικές ατέλειες, δωρεάν αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια συν κάποια προβολή από τα ΜΜΕ για το βουλευτικό του έργο, έστω κι αν αυτό είναι συχνά ανύπαρκτο ή ολοκληρωτικά επουσιώδες.

Ο κοινός θνητός, ή έστω κάπως προικισμένος με δημοσιότητα ή λεφτά οικογενειακά, δεν έχει τέτοια πλεονεκτήματα. Μόνο αν έχεις μεγάλη δημοσιότητα ή/και πολλά πολλά λεφτά μπορείς να συναγωνιστείς τα μέσα που διαθέτει ο εν ενεργεία βουλευτής.

Γι αυτό φυσικά η κα Ρεπούση απέρριψε την τσιπρική πρόταση να κατέβει με το κόμμα του Σύριζα ως ευρωβουλευτής. Ως καθηγήτρια Ιστορίας στην παιδαγωγική σχολή στο ΑΠΘ δεν έχει ούτε τον χρόνο ούτε τα χρήματα για να διεκδικήσει ψήφους ανά την επικράτεια: “Εργάζομαι σε μια θέση απαιτητική και δεν διαθέτω κανένα μηχανισμό υποστήριξης, ούτε κομματικό ούτε βουλευτικό” έγραψε στο Facebook, 27/3/2019. Παρά ταύτα, δεν έχει το ηθικό μεδούλι να καταγγείλει τέτοιες πρακτικές και να αποσυρθεί πλήρως από ένα τόσο διεφθαρμένο κόμμα!

Οι κα Κουντουρά και ο (σοσιαλιστής;) Δανέλλης, νυν τσιπριστής κι αυτός από το Ποτάμι, πέρασαν από τη Βουλή την τσιπρική τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, που επιτρέπει σε βουλευτές να θέτουν υποψηφιότητα. Αλλιώς, σύμφωνα με τον παλαιό νόμο ο εν ενεργεία βουλευτής θα έπρεπε να παραιτηθεί. Μα που να παραιτηθούν τέτοιοι καρεκλοκένταυροι!…

Αν όμως γινόταν αυτό, ο χαριτωμένος Αλέξης θα έχανε την πλειοψηφία στη Βουλή και θα έπρεπε να προκηρύξει εθνικές εκλογές – όπως αναγκάστηκε να κάνει μετά τις Ευρωεκλογές.

Οι τσιπριστές τα γράφουν όλα στα παλιά τους τα παπούτσια προκειμένου να αρπάξουν και να κρατήσουν την εξουσία. Είναι τσογλάνια ολκής. Πόσα όμως θα διατηρήσουν την έδρα τους;…

Μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει σώσει από τσιπρική δικτατορία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *