Διαπλοκή με ηθικό πρόσημο

Διαπλοκή με ηθικό πρόσημο

1. Στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου ο κ. Τσίπρας, εξυμνημένος, εξαγνιστής της χειμαζόμενης χώρας, δεν αναφέρθηκε στις 6/4/19 στις 5.000 έκθαμβων οπαδών πολύ καθαρά στην αμαρτωλή διαπλοκή των προηγούμενων – όχι τόσο όσο τον Οκτώβριο 2016, τότε που όλα ήταν φρέσκα, και η κακοδιαχείριση των φανφαρόνων σοσιαλδημοκρατών – μα και η δική του ανικανότητα.

Είπε τότε στη Βουλή σε συζήτηση περί διαπλοκής: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, παρά μόνο για να πάρουμε φόρα… Θα τελειώσουμε την υπόθεση της κάθαρσης… η διαπλοκή [σε αυτόν] τον τόπο – που έχει ονοματεπώνυμο – θα βρει τον μάστορα της… Θα τελειώσει με θεσμικό τρόπο».

Με όλο το βάρος του ηθικού πλεονεκτήματος ενός αμόρφωτου αμοραλιστή, που νόμιζε τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη ξεχωριστά νησιά, με όλη τη δύναμη του δοκιμασμένου διαπραγματευτή, είχε τότε δίκιο.

Όσο καλή όμως ήταν η διαπραγμάτευση του άλλο τόσο ήταν και η κάθαρση.

2. Ασφαλώς έχετε ακούσει για τον κ. Πετσίτη, τον διαβόητο Μανόλο, γνωστό/μεσολαβητή/σύντροφο/φίλο του κ. Ν. Παππά, που δούλευε σερβιτόρος και ντελιβεράς σε πιτσαρία μα ξεχύνονταν διακοσάρικα από τις τσέπες του και ξαφνικά βρέθηκε μισθωτός στην ενδιαφέρουσα εταιρεία του Λ. Λαυρεντιάδη – και όλη την ώρα μπαινόβγαινε στο Μαξίμου. Πολλά έχουν γραφτεί για συγκαλυμμένο σκάνδαλο και μερικοί αξιωματούχοι που επιχείρησαν να ελέγξουν τις πηγές εσόδων του πήραν δυσμενή μετάθεση.

Συνδεόταν με τον άμεμπτο Κύπριο δικηγόρο, κ. Αρτεμίου, που ειδικεύονταν στις οφ-σορ (off shore) εταιρείες. Κι αυτός μπήκε και βγήκε από το Μαξίμου με σακούλες σουπερμάρκετ (θυμίζοντας τα κουτιά πάμπερ του προστατευόμενου μεγαλοεκδότη του Ανδρέα Παπανδρέου) ενώ είχε συνοδεύσει τον κ. Παππά στις έρευνες του για λαχανικά στη Βενεζουέλα.

Είναι και η κυπριακή εταιρία (The Atlas Cyprus International Trust) που έβαλε 100.000 € για την ΑΜΚ της Αυγής της τσιπρικής εφημερίδας που πουλάει 2.000 φύλλα! Και βέβαια, έχοντας εγκατασταθεί για καλά στην ηθική της εξουσίας, πήρε νέο δάνειο εκχωρώντας την κρατική χρηματοδότηση που θα λάβει από το 2019 ως το 2023.

3. Ασφαλώς θυμάστε και τον κακόμοιρο Καλογρίτσα στον γελοίο διαγωνισμό που ενορχήστρωσε ο κ. Παππάς για τηλεοπτικές άδειες με εγγυήσεις κάποια δανεικά βοσκοτόπια κάπου στο Ιόνιο και με δάνεια πάνω από 70 εκμ. ευρώ από την Άττικα Τράπεζα του Σύριζα για διάφορα δημόσια έργα!

Τώρα, για να μείνουμε λίγο και στο παρόν, είχαμε την τοποθέτηση του κ. Πέτρου Κόκκαλη στο τσιπρικό ευρωψηφοδέλτιο. Και πολύ καλά έκανε ο Σύριζα να λησμονήσει και να συγχωρήσει τις διαπλοκές και το νεφελώδες παρελθόν του πατρός μεγαλοεπιχειρηματία Κόκκαλη αφού οι διασυνδέσεις της οικογένειας με τη Γερμανία θα φανούν χρήσιμες για την εξωτερική μας πολιτική.

Διαφαίνεται σαφώς μια αλλαγή στάσης στον Σύριζα προς το επιχειρείν. Κρίμα που τώρα που εκφράζει έμπρακτα την εύνοια του ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την εξαίσια εξουσία.

4. Αναμφίβολα υπάρχουν οι κακόβουλοι που αδίστακτα θα πετάξουν τις λάσπες του παρελθόντος για να θολώσουν το παρόν και να μαγαρίσουν το μέλλον. Οι τσιπριστές το κάνουν αυτό με μεγαλόπρεπη μαεστρία που όμως καταλήγει σε τσαπατσουλιά. Είναι πολύ παράξενο που παρά ορισμένες προσπάθειες δεν κατόρθωσαν μετά από 4 γεμάτα έτη να φέρουν στο φως του ήλιου που διεκδικούν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ένα μικρό έστω σκανδαλάκι νεοδημοκρατικό! Τόσοι βαρύγδουποι πρώην υπουργοί κάπως πρέπει να εγκλημάτησαν.

Διότι δεν πρέπει ασφαλώς να ξεχνάμε τα λαμπερά εκείνα λόγια του νέου   πρωθυπουργού που είχε φορτωθεί τόσες δυσκολίες (Οκτώβριος 2016):

«Νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης που να μην έχει καταλάβει ότι σε αυτόν τον τόπο διεξάγεται ένας μεγάλος πόλεμος. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της διαπλοκής, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής που λεηλάτησαν την οικονομία και την κοινωνία… από την άλλη μεριά βρίσκονται όμως οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας».

Αντιμνημόνια και μνημόνια, οι πολλοί και οι ελίτ, οι καλοί τσιπριστές και οι κακοί άλλοι όλοι. Συνεχίζει ο διχαστικός λόγος και η λενινιστική ψευδολογία.

Ας το ξαναγράψω να μην κατηγορηθώ ότι δεν μιλώ ξάστερα: δεν υπάρχει πιο αχρεία νοοτροπία και συμπεριφορά από των άναρχοαριστερών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *