Ψιλικατζίδικο ψευδολογίας (2)

Ψιλικατζίδικο ψευδολογίας (2)

Στους θρασύτατους ψευδολόγους του τσιπρισμού προσθέτω τώρα και την κα Έφη Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας (με τον πρόστυχο προπαγανδιστή κ. Πετρόπουλο ως υφυπουργό).

Στα τέλη Μαρτίου 2019 ο κ. Τσίπρας και η κα Αχτσιόγλου, πάντα κομψή και τσαχπίνα, δεξιώθηκαν τους εκπροσώπους των συνταξιούχων με ψιλοκομμένα ψέματα σχετικά με συντάξεις κι επιδόματα.

1. Είπαν πως ο ΕΦΚΑ έχει πλεόνασμα 255 εκμ ευρώ κι έτσι «εγγυάται» συντάξεις και περίθαλψη, ενώ επί Σαμαρά-Βενιζέλου είχε έλλειμμα 1,1 δις!

Δεν αποκάλυψαν, φυσικά, πως κατά τους εργαζόμενους ο ΕΦΚΑ είναι ελλειμματικός στο 1 δις (ενώ η αντιπολίτευση δίνει το ποσό 529 εκμ). Αλλά δεν βγάζουν συντάξεις για 250.000 δικαιούχους ώστε να μην εμφανίζεται αυτό το έξοδο κι έτσι με αυτό το τρικ να εμφανίζεται πλεόνασμα!

2. Επίσης, οι αιτήσεις για σύνταξη έχουν προχωρήσει κατά 70%.

Στην πράξη δεν έχουν προχωρήσει ούτε κατά 1% διότι το δημόσιο ταμείο δεν έχει λεφτά για τέτοιες διευθετήσεις διαρκείας μα μόνο για προεκλογικά ρουσφέτια–βεγγαλικά που θα φέρουν ψήφους.

3. Οι εκπρόσωποι άκουσαν από τα επίσημα χείλη πως τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία στο 2018 τώρα διευθετούνται σε 120 δόσεις με 50 ευρώ η μικρότερη δόση, μα και με κούρεμα.

Δεν άκουσαν όμως, διότι τα χείλη δεν τους είπαν, πως η Τρόικα δεν επιτρέπει τέτοιες ρυθμίσεις και πως δεν υπάρχει ταμείο που λειτουργεί ως «κουρείο». Δεν θα γίνει κανένα κούρεμα!

4. Άκουσαν επίσης τη βεβαίωση πως οι συντάξεις δεν έχουν κοπεί στη φιλόστοργη κυβέρνηση Συριζανελ(λήνων) και πως, αντίθετα, 620.000 συνταξιούχοι πήραν αύξηση.

Τώρα, η μόνη σχετική αύξηση είναι αύξηση της φορολογίας και της ασφαλιστικής εισφοράς!

Στην πραγματικότητα, οι νέοι συνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται ως και 30%, όλες οι επικουρικές κουρεύτηκαν σχεδόν στο μηδέν και τα εφάπαξ μειώθηκαν κατά 6%. Επίσης όλες οι συντάξεις παγώνουν ως το 2022!

5. Τα επίσημα χείλη είπαν πως ο «δημοσιονομικός χώρος του 2019 έχει κατανεμηθεί» οριστικά κι έτσι δώρα κι επιδόματα «θα εξεταστούν» με τον προϋπολογισμό του 2020.

Λεφτά υπήρχαν (20 δις στα τσιπρικά σεντούκια), μα οι δυο άρχοντες πίεζαν εκβιαστικά: τώρα δεν μπορούμε· ψηφίστε μας… και βλέπουμε!

6. Υποσχέθηκαν επίσης πως ορισμένες συντάξεις θα επανέλθουν στο 70% του δικαιωματικού ποσού από το 50% που κρατούνται καθηλωμένες. (Πάλι, ψηφίστε μας και βλέπουμε.)

Επίσης τα αναδρομικά θα δοθούν (ή επιστραφούν) σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις όποτε «δημιουργείται χώρος» ειδικά για τα χαμηλά ποσά. Αλλά το Προεδρείο των συνταξιούχων ΙΚΑ συμβουλεύει τους συνταξιούχους να μην τρέχουν στα δικαστήρια διότι τα ποσά θα δοθούν (ή επιστραφούν) με πολιτικές αποφάσεις!

Μόνο που είναι πολιτική απόφαση να μην περικοπούν οι παλιές συντάξεις στο 2019, μα να μειωθούν μετά! Είναι πολιτική απόφαση της τσιπρικής κυβέρνησης απατεώνων επίσης να μην εφαρμόσουν δικαστικές αποφάσεις που επιτάσσουν επιστροφές αναδρομικών.

Το ψιλικατζίδικο, λοιπόν, επεκτάθηκε σε σουπερμάρκετ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *