E1570: Οικογένεια Λαβρόφ

E1570: Οικογένεια Λαβρόφ

- in Επικαιρότητα
0

Στα μέσα Νοεμβρίου 2022 στη Συνδιάσκεψη των ΥπEξ G20 στο Μπαλί οι 19 ΥπEξ αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν με τον ΥπEξ Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ! Και αυτός αναγκάστηκε να αποχωρήσει σύντομα χωρίς να συμμετάσχει ούτε στο επίσημο δείπνο. Η Γερμανίδα ΥπEξ, Annalena Berbock, είπε πως δεν μπορούσε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με κάποιον που η χώρα του βομβάρδιζε αμάχους στην Ουκρανία κι έτσι σκότωνε γυναικόπαιδα και ανήμπορους αρρώστους και ηλικιωμένους.

Να η οικογένεια: κος και κα. Λαβρόφ, και η κόρη Λαβρόβα, τώρα παντρεμένη με παιδιά.

Κάποτε ήταν πολλά υποσχόμενος, έγινε υπουργός κι έκανε τη δουλειά του καλά, θαυμαστός ανάμεσα στους Ρώσους διπλωμάτες. Ωσότου η διπλωματική γλώσσα έγινε στο στόμα του ψευδολογία – για να στηρίζει τον δικτάτορα Πούτιν.

Τον περασμένο Μάιο δήλωνε πως οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσουν τη Ρωσία θα αποτύχουν. Αρχές Σεπτεμβρίου ο Πούτιν φώναζε ανεξέλεγκτα για τη ρωσοφοβία που δείχνουν οι Δυτικοί και τόσες άλλες χώρες και ο Λαβρόφ επαναλάμβανε. Η Ρωσία απομονώθηκε.

Να όμως το πολυτελές μέγαρο που ζούσε η οικογένεια.

Σε μια επιστολή στον Π.Ο.Υ. (σαν να μην έφταναν οι σκοτούρες με την πανδημία) ο Λαβρόφ ζήτησε από τον οργανισμό να επέμβει στο Κίεβο ώστε οι Ουκρανοί να αποδεχτούν τη βοήθεια που οι Ρώσοι φέρνουν στην Ουκρανία με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Μια δυτική πρόταση να καταδικαστεί η Ρωσία για την εισβολή ψηφίστηκε με 88 υπέρ, 54 αποχές και μόνο 12 εναντίον.

Λίγο αργότερα δήλωνε πως ο Ζελένσκι, σαν τον Χίτλερ, είχε εβραϊκό αίμα και πως οι μεγαλύτεροι αντισημίτες είναι οι ίδιοι οι Εβραίοι! Λίγες μέρες αργότερα ο Πούτιν ζήτησε δημόσια συγγνώμη από το Ισραήλ!

Πρόσφατα (Σεπτ. 2022) δήλωσε στον Dmitry Kiselyov, πρωταγωνιστή της πουτινικής πολιτικής, πως οι φιλελεύθερες αξίες της Δύσης τού είναι ξένες. «Οι Δυτικοί λένε πως αν δεν είχαμε αυτήν την κόντρα μαζί τους, θα είχαμε τυρί παρμεζάνα και άλλα αγαθά που τώρα με τις κυρώσεις μας λείπουν. Αυτή είναι μια στενόμυαλη, εντελώς μονόπλευρη γνώμη με βάση την καλοπέραση… Αυτοί που προωθούν τις φιλελεύθερες αξίες δεν κατανοούν τον ρωσικό ψυχισμό και προσπαθούν να τον υπονομεύσουν με κάθε τρόπο. Εμείς επίσης θέλουμε καλοζωία μα έχουμε και πατριωτική υπερηφάνεια που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στα χίλια χρόνια της ιστορίας μας. Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν. Ο λαός μας σκέφτεται διαφορετικά».

Η Αικατερίνη Λαβρόβα είναι Αμερικανίδα υπήκοος! Ο πατέρας Λαβρόφ συμμετείχε στην καταστροφή των διπλωματικών σχέσεων μα η κόρη είναι πολιτογραφημένη υπήκοος της χώρας που έχει τις αξίες καλοπέρασης μα όχι πατριωτική υπερηφάνεια!

Η Λαβρόβα αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Κολούμπια με πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες, μετά πήγε στη Βρετανία, που ο πατέρας της θεωρεί «προδότρια» (perfidious) κι έκανε μεταπτυχιακά στο London School of Economics, Λονδίνο. Εκεί συνάντησε τον Ρώσο Alexander Vinokurov, απόφοιτο του Cambridge, και παντρεύτηκαν.

Ο Βινοκούροφ είναι μόλις 38 και από τους πιο ακριβοπληρωμένους μάνατζερ στη Ρωσία, μέλος της ελίτ. Όπως και η γυναίκα του.

Έχουν τρία παιδιά και στο σπίτι όλοι μιλούν Αγγλικά!

Κανένας Ρώσος πλέον δεν μπορεί να έχει βίζα για αγγλόφωνες χώρες – ή άλλη χώρα μέλος της ΕΕ. Μα οι ελίτ, παρότι χύνουν δηλητήριο ενάντια στις φιλελεύθερες χώρες της Δύσης, στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν εκεί και τα παιδιά των Βινοκούροφ αργότερα θα έχουν όμοιες σπουδές και όμοιες δουλειές.

Μοιάζει με σχιζοφρένεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *