Τσιπρικές προγνώσεις κι απογοητεύσεις!

Τσιπρικές προγνώσεις κι απογοητεύσεις!

1. Κομματικά ματογυάλια και κομματικές παρωπίδες αχρηστεύουν την όποια λογική λειτουργία του νου.

Ο κ. Βερναρδάκης, υπουργός Επικρατείας, διέδιδε πως το ΚΙΝΑΛ δεν θα μπει στη Βουλή μετά τις προσεχείς εθνικές εκλογές (αν και δεν το εύχεται) και πως ο Σύριζα θα μπει ως πρώτο κόμμα και μάλιστα με αυτοδυναμία! Τα προγνωστικά του έχουν κάποια βαρύτητα στους αδαείς διότι το 1993 ο ίδιος είχε ιδρύσει μια εταιρεία ερευνών και δημοσκοπήσεων, την VPRC.

Εξωτερικά και δημόσια ο κ. Τσίπρας δείχνει μεγαλόστομη αισιοδοξία, μα εσωτερικά και κατ’ ιδίαν θα πρέπει να έχει σοβαρές αμφιβολίες, όπως προδίδουν οι σπασμωδικές κινήσεις και αυξημένες ασυναρτησίες του.

Βέβαια υπάρχει και η κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Όντας Σαββατογεννημένη, έχει «προαισθήματα» και αυτά της αποκαλύπτουν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα χάσει τις εκλογές του 2019.

Είτε διότι πείστηκε από τους δύο πιστούς τσιπριστές του («πνευματική» η κυρία, «επιστήμων» ο κύριος), είτε διότι έτσι έπρεπε να το παίξει, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε τον λατινοαμερικάνο σύντροφο Μοράλες πως θα τον επισκεφτεί στη χώρα του ως Έλλην πρωθυπουργός μετά τις εθνικές εκλογές μας του 2019.

2. Ο υπουργός (Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών κι Ενημέρωσης: όσο πιο μεγάλος ο τίτλος τόσο πιο άχρηστο το υπουργείο) Νίκος Παππάς επίσης συνηγορεί υπέρ της τσιπρικής νίκης με τους συντρόφους του.

«Ο Σύριζα θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, διότι ο κόσμος καταλαβαίνει πόσο κρίσιμες είναι… μπαίνει η προοπτική της Δεξιάς και Ακροδεξιάς να φέρει ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ».

Αργότερα διευκρίνισε πως στις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας (δηλαδή Οκτώβριο 2019) ο Τσίπρας θα είναι ξανά πρωθυπουργός.

Ο κ. Ν. Παππάς δεν έχαιρε πλέον μεγάλης εκτίμησης ούτε από τους άλλους τσιπριστές (τους πρωτοκλασάτους και τα κομματόσκυλα) ούτε, όπως λέγεται συχνά τελευταία (Απρ. 2019), από τον ίδιο τον Τσίπρα. Αλλά έπαιζε καλά τον ρόλο του κόλακα και συκοφάντη στα παρασκήνια όπως έχει συνηθίσει.

3. Αρχές του 2004, διάφοροι Πασοκάριοι, επιστήμονες και πνευματιστές, δήλωναν με απίστευτη θρασύτητα πως τις εθνικές εκλογές τον Μάρτιο θα τις κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ με τον νέο πρόεδρο, Γιωργάκη, που πήρε το δακτυλίδι από τον κ. Σημίτη. Φορούσαν πράσινα γυαλιά. Η ΝΔ κέρδισε με 45,36% ενώ το ΠΑΣΟΚ πήρε 40,55%.

Στις μέρες μας οι τσιπριστές φορούν κόκκινα γυαλιά και την εγγενή τους βλακεία πιστεύοντας πως οι προοπτικές τους τον Οκτώβριο θα είναι καλύτερες από τον Μάιο.

Τον Ιούνιο 2009 η ΝΔ έχασε τις ευρωεκλογές με διαφορά 4,3% ενώ τον Οκτώβριο έχασε τις εθνικές με 10,5%! Παρομοίως, στις ευρωεκλογές, Ιούνιο 2014, έχασε με διαφορά 3,8% από τον Σύριζα ενώ στις βουλευτικές, Ιανουάριο 2015, έχασε από τον Σύριζα με διαφορά 8,5%.

Δεν υπάρχει βάλσαμο για τη βλακεία. Μα οι τσιπριστές θέλουν λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία για να βάλουν κι άλλες νάρκες για τους επόμενους. Μόνο που θα έχουν έναν για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο!

Τους ήρθε η ήττα στις Ευρωεκλογές μεγάλο χαστούκι. Όλα τα φέικ νιούς και προγνωστικά τους τους γύρισαν μπούμερανγκ. Οι Βερναρδάκης και Γ. Σκλιάς που μαγείρευαν τις φέικ δημοσκοπήσεις, προπαγανδιστικές κι ευχάριστες για τα αυτιά των πιστών οπαδών μα ουσιαστικά σκουλικιασμένες, αποπέμφηκαν από το άντρο της τσιπρικής ατσιδοσύνης καθώς αποδείχθηκαν κούφιοι προφήτες. Η δε ανοικονόμητη κα Μεγαλοοικονόμου αποσχίσθηκε από το πρώην λατρευτό της κόμμα, ανεξάρτητη τώρα!

Ας περιμένουμε υπομονετικά τις 7 Ιουλίου. Ο Θεός είναι όντως μεγάλος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *