Τυφλοπόντικες

Τυφλοπόντικες

1. Ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να αντισταθεί πάλι το βράδυ των κηδευτικών εκλογικών αποτελεσμάτων, όπου έχασε από την ΝΔ με 9,4% διαφορά, τη μεγαλύτερη σε Ευρωεκλογές, κι έκανε μια κωλοτούμπα 180 μοιρών!

Αφού διάφοροι πρωτοκλασάτοι βγήκαν από τις τρύπες τους να μας τσιρίζουν πως ακόμα και με διαφορά 8% θα εξαντλούσαν τη θητεία ως τον Οκτώβριο, βγήκε και ο μέγας ηγέτης τους και με κείνο το αθεόφοβα θλιβερό ύφος της βαθυστόχαστης συριζοφρένειας και ψευδολογίας του μας ανακοίνωσε πως για χάρη των “πολλών”, θα προκηρυχθούν εκλογές για τις 30 Ιουνίου!

Αλλά ας είμαστε δίκαιοι. Είδα και τον κ. Α. Σαμαρά λίγο νωρίτερα και θυμήθηκα τις δικές του και τις άλλες χειρότερες Νεοδημοκρατικές κωλοτούμπες. Μάλλον δεν θα θυμούνται οι περιχαρείς νικηφόροι Δεξιοί πως, όταν ο Α. Σαμαράς τα τσούγκρισε με τον πατέρα Μητσοτάκη και τη Ντόρα πίσω στη δεκαετία 1990, έφτιαξε δικό του κόμμα για να σώσει και τη Δεξιά και τη χώρα, υπονομεύοντας την παράταξη με την οποία πολιτευόταν. Καλώς καταποντίστηκε κι εξαφανίστηκε από τη σκηνή. Μα επανήλθε με όλο το θράσος των Ελλήνων πολιτικάντηδων και τον επανέφερε στο προσκήνιο 10 έτη αργότερα ο ακάματος Κωστάκης των πυρκαγιών και διορισμών (ως το 2009). Και μετά, η φάλαγγα φανφαρόνων Νεοδημοκρατών τον εξέλεξαν πρόεδρό τους. Υπήρξε και άλλη κωλοτούμπα! Ξεκίνησε ο Α. Σαμαράς ως αντιμνημονιακός ηγέτης της ΝΔ, όταν αυτό είχε πέραση, για να αποδεχθεί το 2ο μνημόνιο και να μας επιβάλει τον φρικτό ΕΝΦΙΑ (ενώ είχε γράψει σε φίλους μου πως η Γεωφορολόγηση δεν είναι εφικτή στην Ελλάδα!!!) και άλλα ανόητα, αντί να κάνει τις επιβαλλόμενες ριζικές μεταρρυθμίσεις, άσχετα με πολιτικό κόστος, αφού ήταν φανερό πια πως θα έχανε από τον τυχοδιώκτη Τσίπρα!

2. Αναφέρω αυτή την ξεχασμένη πτυχή της Νεοδημοκρατικής συμπεριφοράς διότι ακριβώς, δίχως ποτέ να φθάνουν αυτοί στην ανηθικότητα και ανικανότητα των τσιπριστών, έχουν τη λεγεώνα φαφλατάδων που θέλουν να αναδειχθούν και πολύ φοβάμαι πως ο Κυριάκος δεν θα μπορέσει να τους αγνοήσει. Κρίνοντας από μερικούς υποψήφιους περιφερειάρχες, δημάρχους κι ευρωβουλευτές, μάλλον δεν θέλει να τους κακοκαρδίσει σπάζοντας κλούβια αυγά!

Μα το θέμα μας είναι οι αγέρωχοι ηττημένοι που ώς το πνιχτό αλύχτημα-διάγγελμα του Τσίπρα (με την ουρά στα σκέλια, θα έλεγε ο Π. Πετριάς), προσποιούνταν με το συνηθισμένο θράσος τους πως 7% και 8% διαφορά ήταν ένα χαρμόσυνο αποτέλεσμα. Με αναφορές στην πτώση της Χρυσής Αυγής και την εξαέρωση άλλων μικρών κομμάτων και στις εκλογές σε άλλες χώρες, αρνούνταν να παραδεχθούν την ήττα τους και να δώσουν λογικοφανείς έστω εξηγήσεις για το θέμα και τη συνέχεια!

Χαρακτηριστικό των τσιπριστών είναι η αγράμματη, αγράβατη αγένειά τους. Ενώ ο κ. Γερουλάνος έδωσε συγχαρητήρια στον νικητή Μπακογιάνη (42%) για τον δήμο Αθηναίων, ο κ. Ηλιόπουλος (έκδηλος λενινιστής και με το μεδούλι του) ούτε που ανέφερε το μεγάλο προβάδισμα του Μπακογιάννη μα με καταφανέστατη και βιαστική ασχετοσύνη είπε πως θα εργαστεί με τους υποστηρικτές του (16%) να κερδίσουν σε 7 ημέρες!

Όμοια και κρύα σαν ντούρο τσιμέντο η κα Δούρου (μα με 19,7% μόνο) επίσης δεν αναφέρθηκε στον Πατούλη που την άφησε πίσω με 37,6%. Γοητευτική στο κόκκινο φόρεμα και κραγιόν, εξακολουθεί να νομίζει πως οι ψηφοφόροι δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις πυρκαγιές και πλημμύρες όπου, λόγω της δικής της ανευθυνότητας, χάθηκαν τόσες ζωές και περιουσίες – και ακόμα δεν έχουν γίνει βελτιώσεις στις τοπικές και περιφερειακές αρμόδιες υπηρεσίες.

3. Μα το 23,7% που έλαβε ο Τσίπρας στις Ευρωεκλογές (αφού αυτός τις επωμίστηκε και αυτός κρατά το κόμμα σε συνοχή) δείχνει πως υπάρχουν ακόμα πολλοί τυφλοπόντικες, οπαδοί του τσιμεντολίθινου τσιπρισμού.

Δεν πήραν χαμπάρι τις απάτες, τις νέες διαπλοκές, τις ατελείωτες κοροϊδίες, το κότερο με το πούρο που ήταν αρχικά φέικ νιούς κι έγιναν μετά “δικαίωμα στις διακοπές” για τον πρωθυπουργό που κουράστηκε να συντονίζει στην τιβί τη σταχτοποίηση της πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και τα αλισβερίσια με τα απολειφάδια των Ανελ-λήνων και των παλαιολιθικών Πασόκων για να έχει πλειοψηφία!

Είναι αυτό το αμετανόητο αμόρφωτο 30% των ηλιθιότερων του αθάνατου μα θλιβερού Έθνους μας. Και αυτό θα συνεχίσει τη στήριξη σε αυτά τα εξαμβλώματα της πελατειακής πολιτικής – όπως δυστυχώς σε όλα τα άλλα παλαιο-κομματικά μορφώματα που δεν έχουν αρχές ούτε πολλή νοημοσύνη.

Αλλά τουλάχιστον για την ώρα ξεκουμπίζεται η αθλιότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *