Δημοκρατικές δεσμεύσεις

Δημοκρατικές δεσμεύσεις

Ψήφισα ΝΔ σε όλα – Ευρωπαϊκές, τοπικές, περιφερειακές. Το ίδιο θα ψηφίσω και στις βουλευτικές!

Αλλά μόνο και μόνο για να φύγουν οι τσιπριστές, οι εκπρόσωποι της σύγχρονης βαρβαρότητας, που τόσο έχουν βλάψει την Πολιτεία κι έχουν τόσο βολευτεί στην εξουσία που τη νομίζουν δική τους ες αεί!

Διότι δεν ξέρω τι ακριβώς εκπροσωπούν οι Νεοδημοκράτες, που, από όσα μαντεύω ακούοντας και διαβάζοντας τα κουτσομπολιά σε έγκριτες δήθεν δημοσιεύσεις, ούτε αυτοί ξέρουν. Θέλουν μόνο να πάρουν την εξουσία. Μόνο για αυτό είμαι σίγουρος.

Κατά τα άλλα βάλλουν μερικοί εκ δεξιών, βάλλουν άλλοι εξ αριστερών και τρίτοι εκ κέντρου ή μεσαίας ζώνης. Και βάλλουν πρόσωπα διότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές. Ο μεταρρυθμιστικός ζήλος που κατείχε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έπεσε σε νάρκη (ας ελπίσουμε) από την περίοδο 2012-14. Τώρα ακούμε κατά καιρούς διάφορα που κατά καιρούς αναιρούνται ή τροποποιούνται από άλλα διάφορα, ανάλογα με τις τσιπρικές προωθήσεις.

Η ΝΔ μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα φιλελεύθερο και δημοκρατικό από λαλίστατους και συμπαθέστατους αγωνιστές όπως ο κ. Γεωργιάδης (αντι-πρόεδρος), μα οι δυο αυτοί όροι σημαίνουν πολλά και διάφορα και τίποτα.

Η ΝΔ δεν έχει γνωστές αρχές πλέον, ούτε πολιτικές. Στην πραγματικότητα έχουν οι πρωτοκλασάτοι και ηγέτες της μιμηθεί και αυτοί την προσφιλή πρακτική των τσιπριστών τσαρλατάνων και υιοθετούν ad hoc πολιτικές ανάλογα με την περίσταση.

Ούτε δημοκρατική ούτε φιλελεύθερη (ούτε καν νεοφιλελεύθερη) είναι αυτή η συμπεριφορά: είναι συμπεριφορά τσιπριστών τσογλανίων και κατάγεται από τον Λένιν που θα πουλούσε και τη μάνα του αν αυτό βοηθούσε την Επανάσταση.

Παίρνω ένα παράδειγμα. Θέλουν οι ΝΔ περισσότερο ή λιγότερο κράτος; Ως φιλελεύθεροι πρέπει να θέλουν λιγότερο. Για να έχουμε λιγότερο πρέπει να μειωθεί το υπάρχον τερατόμορφο πολυκέφαλο έκτρωμα. Πρέπει να μειωθούν οι βουλευτές, οι παρατρεχάμενοί τους, οι υπουργοί και φυσικά, όλες οι γραφειοκρατούμενες και διεφθαρμένες υπηρεσίες τους.

Ακούσατε τα τελευταία χρόνια κάποιον ΝΔ να το λέει αυτό ξεκάθαρα; Λιγότερο κράτος, λιγότερα υπουργεία, λιγότεροι βουλευτές, λιγότεροι οργανισμοί, λιγότερες ΔΕΚΟ, λιγότεροι ΔΥ;;;…

Δεν το λένε διότι δεν το πιστεύουν, διότι είναι καιροσκόποι, πεινασμένοι και αυτοί για εξουσία κι έτσι φοβούνται το «πολιτικό κόστος». Ακόμα κι έγκριτοι αρθρογράφοι στην Καθημερινή και στον Φιλελεύθερο (δήθεν) δεν αναφέρουν αυτή την πολιτική, τη μόνη πολιτική που διαφοροποιεί ένα φιλελεύθερο κόμμα ριζικά από άλλα κόμματα.

Τα γράφω αυτά με αφορμή άρθρο που διάβασα στον Φιλελεύθερο (23/4/19: Βίβιαν Ευθυμοπούλου: Να δεσμευθεί από τώρα) όπου η συμπαθής αρθρογράφος υποδείχνει με αβρότητα δίχως τη δική μου ωμότητα τον ίδιο προβληματισμό.

Τι στην ευχή αντιπροσωπεύει αυτές τις μέρες η ΝΔ;

Η Ευθυμοπούλου κλείνει το άρθρο της ως εξής (με αβρότητα):

«Θα ήταν καλή ιδέα εμείς οι ψηφοφόροι να ζητάμε από τους υποψηφίους που μας ζητάνε κι εκείνοι τον σταυρό να δεσμευθούν ότι εφόσον η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα ψηφίζουν και τα πιο ενοχλητικά μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια. Δεν πειράζει αν κάποιοι ενοχληθούν. Καλύτερα να ενοχληθούν εκείνοι λίγο σήμερα, παρά να χτυπάμε το κεφάλι μας εμείς [όλοι] αύριο».

Και εγώ θα προσέθετα: «κ. Μητσοτάκη, δώστε μας ένα πρόγραμμα με ξεκάθαρες (φιλελεύθερες) αρχές και μεταρρυθμίσεις αρχίζοντας με το κράτος και την παιδεία»!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *