Τσιπρισμός κι εγκληματικότητα

Τσιπρισμός κι εγκληματικότητα

1. Μια από τις πάμπολλες υποσχέσεις του αμόρφωτου, αμοραλιστή, αυταπατώμενου Αλέξη μας ήταν πως θα διέλυε την εκμετάλλευση των πολλών από τους ολίγους και θα έφερνε προστασία στους πολίτες και μεγαλύτερη και γοργότερη δικαιοσύνη. Δεν ήταν τότε τόσο φανερό πως η αμορφωσιά του, ο αμοραλισμός και η αυταπάτη του έφταναν σε τέτοια έκταση ώστε να μη ξέρει τι σημαίνει προστασία του Πολίτη και γοργή δικαιοσύνη.

Στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης διόρισε (μετά τον Γιάννη Πανούση στο πρώτο που ήταν εξαίρεση και παραιτήθηκε σε λίγους μήνες άγονου αγώνα) μια σειρά από πωρωμένους τσιπριστές που παρά τις περγαμηνές τους ήταν εξίσου με τον ίδιο άσχετοι: θαυμάστε π.χ. την κα. Γεροβασίλη, πρώην γιατρό, στο Προστασίας του Πολίτη.

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες δεν παίζουν ρόλο στο παιχνίδι διακυβέρνησης. Ρόλο παίζουν ο κομματικός κομπογιαννιτισμός και η αφοσίωση στο αυτοκέφαλο αφεντικό.

2. Το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση προτείνει, μεταξύ άλλων ανοησιών, κανονικά παραδοσιακά εγκλήματα όπως η απάτη, η κλοπή, η υπεξαίρεση και η απιστία να διώκονται μόνο κατόπιν μήνυσης του θύματος, όχι αυτεπάγγελτα!

Τι μας λένε τα τσογλάνια του τσιπρισμού;

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τέτοιες μπουρζουά μπαρούφες. Αν εσείς νομίζετε πως κάποιος (όπως π.χ. κάνει του τσιπρικού τσούρμου ο πρωθυπουργός ή κάποιος υπουργός) διέπραξε απάτη και απιστία, εσείς, αγαπητέ μου πολίτη, να μπείτε στον κόπο και να κάνετε μήνυση. Τα κρατικά όργανα θα κάνουν ό,τι μπορούν στη συνέχεια μα δεν μπορούν να μαντεύουν την εκτέλεση τέτοιων κακουργημάτων.

Η κατάσταση αυτή έχει, βέβαια, ένα σοβαρό πλεονέκτημα. Αναγκάζει τον κοιμισμένο πολίτη να αφυπνισθεί, να ενεργοποιηθεί, να δείξει πως συμμετέχει στα κοινά.

3. Από την άλλη όμως, η Πολιτεία η ίδια δείχνει να αδιαφορεί για την εγκληματικότητα που αυξάνεται ραγδαία (ιδίως στα έτη τσιπρικής εξουσίας). Ενισχύει την αίσθηση ατιμωρησίας (αν όχι κι ενθάρρυνσης) για την εγκληματικότητα που γίνεται όλο και πιο έντονη χάρη στην επιμελημένη αδιαφορία της κυβέρνησης. Αντί πρώτη αυτή να σπεύδει με τα όργανα καταστολής να υπερασπίζεται αδιάκοπα τα θεμελιακά δικαιώματα των πολιτών της, απομακρύνεται και αδιαφορεί.

Ο πολίτης τώρα πρέπει να επωμισθεί όλο το βάρος της δίωξης του εγκλήματος και μάλιστα χωρίς καμιά εγγύηση πως τα μαλθακά κρατικά όργανα θα βοηθήσουν στη συνέχεια. Διότι όπως έχουμε δει ο πρόεδρος της Βουλής ή κάποιος υπουργός παρεμβαίνει και στέλνει εγκληματίες στα σπίτια τους με αυτοκίνητα της αστυνομίας!

Βλέπουμε και άλλα όργανα να προσφέρουν αποφυλακίσεις και άδειες για διασκέδαση σε δολοφόνους ολκής σαν τον Κουφοντίνα.

4. Όπου πας, σχεδόν σε όλα τα καφέ-μπαρ, πολλοί θαμώνες καπνίζουν με την άδεια του καταστηματάρχη. Τέτοια συμπεριφορά είναι αδιανόητη σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της πολιτισμένης Ευρώπης του Βορρά.

Παλαιότερα, ο κ. Τόσκας, ένας εντελώς σφιχτοτυλιγμένος με τσιπρικές ιδεοληψίες κομματικός, και τώρα η κα. Γεροβασίλη, όχι μόνο δεν θέλουν να αυξήσουν την αστυνόμευση στα στέκια των γνωστών κακοποιών (όχι αστυνομοκρατία!) μα δεν θέλουν ούτε οι πολίτες να υπερασπίζονται τη ζωή τους ή την περιουσία τους (όχι φαρ-ουέστ!).

Το βασικό δόγμα εδώ είναι δηλαδή εσείς προκαλείτε αυτή την εγκληματικότητα με τις παραδοσιακές μεσοαστικές ηθικές της μπουρζουαζίας κι έτσι εσείς πρέπει να πληρώσετε τώρα.

Έτσι όλοι πρέπει να υπομείνουμε απατεώνες, βιαστές, κλέφτες και φονιάδες, οι οποίοι ενθαρρύνονται όχι μόνο από την κρατική αδιαφορία που γίνεται τώρα επίσημη, μα και από τη συμπεριφορά των ίδιων των κυνικών κυβερνόντων που δεν διστάζουν να καταπατούν βασικές διατάξεις κι εγγυήσεις του Συντάγματος.

Οι πολίτες μένουμε πλέον μόνοι και απροστάτευτοι εναντίον των κοινών εγκληματιών, όπως είμαστε κι εναντίον των κυβερνόντων που μας εξαπατούν με υποσχέσεις και μας ληστεύουν με φόρους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *