Η ΝΔ στο στόχαστρο εχθρών

Η ΝΔ στο στόχαστρο εχθρών

1. Οι ψευτοφιλελεύθεροι όλοι και σοσιαλδημοκράτες αναφέρονται απαξιωτικά (και πολύ ορθά) στην ημιμάθεια ή αμορφωσιά του τσαρλατάνου κου Τσίπρα μα δεν αντιλαμβάνονται την αναντίρρητη ικανότητά του για εξαπάτηση, τακτικισμό και κυνισμό, ενώ αυτός δίνει τη νότα και τον ρυθμό για την πολιτική αντιπαράθεση εδώ και τρία έτη, αφότου έπαθε πολλά το 2015 μα έμαθε.

Δεν είχε άδικο όταν ο Ιεράρχης του τσιπρισμού έκανε ορισμένους χαρακτηρισμούς για τη ΝΔ στην ομιλία του στην ΚΕ του Σύριζα νωρίτερα, τον Φεβ. 2019:

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αποτελεί υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακραίας δεξιάς. Θεωρεί μάλιστα ότι με την ακροδεξιά μετατόπιση θα διεμβολίσει στην Ελλάδα συντηρητικά ακροατήρια.»

Όμως, συνέχισε ο Α. Τσίπρας, τέτοια ακροατήρια θα στραφούν στους γνήσιους ακροδεξιούς (δηλ. Χρυσή Αυγή κ.λπ.) και όχι μιμητές σαν τη ΝΔ! Απέδωσε μάλιστα στην ΝΔ «κοινωνική λεηλασία… βάναυση συρρίκνωση της δημοκρατίας… εθνικιστικό παροξυσμό… πατριδοκαπηλία». (Δηλαδή ιδιότητες που δοκίμασε με τον συγκυβερνήτη του Π. Καμμένο επί 4 έτη και τώρα, Μάρτη 2019, δοκιμάζει να διεμβολίσει την Κεντροαριστερά!)

2. Ακόμα και αν δεν είχαμε την τρομερή τετραετία του ζεύγους Συριζανελλήνων με την ανυπολόγιστη σε ζημιές ανικανότητά τους και την ασύγκριτη ασυναρτησία του Τσίπρα στον λόγο, θα ξέραμε πως αυτά που λέει αφορούν πρώτιστα τον ίδιο.

Επιπλέον, όμως, έχουμε την καλή μαρτυρία των συντρόφων του απαράμιλλου πολιτικάντη της αχρειότητας, την οποία αντανακλούν τόσο πιστά και αυτοί. Όλοι μαζί συνθέτουν ένα μωσαϊκό με ζηλευτή αθλιότητα σε κάθε τομέα:

Ο κ. Πολάκης που ξεσκέπασε τις ατασθαλίες των προηγούμενων για να καλύψει τον καπνό του δημόσιου καπνίσματός του, τους διορισμούς των συγγενών του και τις μαγνητοφωνήσεις του!…

Ο κ. Γαβρόγλου που στην Παιδεία εκδιώχνει κάθε συμβολή στην αριστεία, προωθεί μικροπολιτικές συγχωνεύσεις ΑΕΙ, υποκλίνεται στους συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών και, Α, ναι!, άλλαξε την ώρα που κτυπά το κουδούνι!…

Ο κ. Αν. Πετρόπουλος που ξανάφερε στη θέση ανθρώπων στους κάδους τα γατιά και τα σκυλιά και μας υπενθύμισε τις (ανύπαρκτες οκτώ) χιλιάδες αυτοκτονιών στα προ-Σύριζα έτη της κρίσης!…

Η κα Γεροβασίλη που ανακάλυψε πως οι αντιπολιτευόμενοι οι οποίοι την γιουχαΐζουν τρέφουν αντιδημοκρατικά «ένστικτα», ενώ οι μπαχαλάκηδες που καταστρέφουν, καίνε, ληστεύουν, και ξυλοκοπούν, αξίζουν καλύτερη μεταχείριση!…

Η αδικημένη κα Δούρου που έκανε τόσα και τόσα για να μην πνιγούν στην Μάνδρα και να μην καούν στο Μάτι τόσοι αμελείς πολίτες!…

(Ε! κάποιος φωνάζει: «Φτάνει – πιάσαμε το μήνυμα!»)

3. Μα είναι και οι αιτιάσεις της κας Φώφης Γεννηματά του ΚΙΝΑΛ (=πρώην Πασόκ) σε μια ομιλία της, αρχές Μαρτίου, στην Κρήτη.

Η ΝΔ πράγματι, είπε, δεν είναι το αντίδοτο στον Σύριζα. Ούτε καν παρηγοριά. Ο Μητσοτάκης ανακάτεψε καλά την τράπουλα, μα τα πρόσωπα μένουν τα ίδια.

Μερικές πράξεις του προκαλούν οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία. Η πολιτική των Νεοδημοκρατών δεν έχει αλλάξει. Ακόμα και σήμερα. Μα είναι αποτυπωμένη στη μνήμη των πολιτών. Τους έχει πληγώσει – μερικούς μάλιστα ανεπανόρθωτα.

Η ιδεολογία της ΝΔ παραμένει συντηρητική, οπισθοδρομική, αναχρονιστική. Το πρόγραμμα του κου Μητσοτάκη φτιασιδώνεται, μα δεν δίνει απάντηση ούτε προοπτική στα προβλήματα κι αιτήματα.

Ενώ το ΚΙΝΑΛ ανήκει στον προοδευτικό χώρο [μα διαφορετικό προοδευτισμό από τον κάλπικο του κ. Τσίπρα;]. Διδάχθηκε από τα λάθη του παρελθόντος [υποθέτω τον ΕΝΦΙΑ του Βενιζέλου και την αποδοχή των μνημονίων;] και, πιο πολύ από κάθε άλλο κόμμα, πλήρωσε τις συνέπειες. Έχει τώρα εμπειρία, γνώση και όραμα. Έχει και στελέχη [των δεκαετιών το 1980 και 1990;]

4. Η τραγική ειρωνεία είναι πως και ο Αλέξης και η Φώφη έχουν δίκιο εν μέρει. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε πολλά από τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη.

Αλλά ας φύγει το τσούρμο των τσαρλατάνων (και να μην ξαναγυρίσει) και βλέπουμε.

Οπωσδήποτε κάτι λίγο καλύτερο θα προσφέρει ο Κυριάκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *