E1407: Γιατί αντιστέκονται οι Ουκρανοί;

E1407: Γιατί αντιστέκονται οι Ουκρανοί;

1. Το σχέδιο του πονηρού Πούτιν, του αιώνιου Προέδρου, ήταν μέσα σε 4 μέρες ή 96 ώρες (!) να καταλάβουν οι ορδές εισβολέων το Κίεβο, να εκδιώξουν/σκοτώσουν/φυλακίσουν τον Ζελένσκι, ένα φιλονατοϊκό αγκάθι στην κοιλιά της Ρωσίας, και να επιβάλλουν φιλορωσική κυβέρνηση και να ζήσουν οι Ρώσοι καλύτερα.

Πέρασαν πάνω από δύο εβδομάδες και οι Ουκρανοί όχι μόνο δεν υποδέχτηκαν τα αδέλφια τους που θα τους λύτρωναν απ’ τους Δυτικούς και θα τους έφερναν στην αγκαλιά της μητέρας Ρωσίας, μα εξαρχής αντέτειναν απρόσμενη και ανυποχώρητη αντίσταση με μεγάλη αυτοθυσία. Κι εκατοντάδες Ουκρανοί της διασποράς αφήνουν την ασφάλεια και καλοπέραση (σχετικά) στις Δυτικές χώρες και σπεύδουν πίσω στην πατρίδα για να πολεμήσουν ενάντια στους αισχρούς εισβολείς (πάνω από 12.000).

Γιατί πράγματι δεν παραδίνονται οι Ουκρανοί; Να τελειώσουν οι κακουχίες, οι θάνατοι, οι προσφυγικές ταλαιπωρίες και όλη η δυστυχία;

2. Σε άλλη χώρα Σλάβων αδελφών, στη Τσεχοσλοβακία, ο Vaclav Klaus, δεύτερος Πρόεδρος μιας ακόμα χώρας που ζητωκραύγαζε με χαρά καθώς αποτίναζε τον ρωσικό ζυγό 50 τόσων χρόνων, είπε όταν ανέλαβε καθήκοντα:-

«Προστασία της ειρήνης σημαίνει απουσία επιθυμίας για πόλεμο. Αλλά προστασία ειρήνης σημαίνει επίσης να μην διστάσεις να αρπάξεις όπλα ενάντια σε όσους θα απειλήσουν την υφιστάμενη ειρήνη, τη γαλήνη, τον ανθρωπισμό, την ανθρώπινη ευπρέπεια και την ελευθερία των πολιτών σου».

Αν οι Ουκρανοί υποτάσσονταν, παραδίδονταν στις παρανοϊκές απαιτήσεις του Πούτιν, θα έβαζαν σε κίνδυνο όλες τις άλλες χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία. Διότι ο Πούτιν στην αχόρταγη επεκτατικότητά του θα ένιωθε να ενθαρρύνεται και να δικαιώνεται στις διεκδικήσεις του. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει είναι να νιώσει ο ίδιος τον πόνο της επίθεσης, να χυθεί μπόλικο δικό του αίμα από σπασμένη μύτη και σπασμένα δόντια. Μόνο αν και όταν οι Ρώσοι νιώσουν τις ίδιες επιδράσεις της απρόκλητης εισβολής τους στο δικό τους πετσί και ιδίως ο Πούτιν ο ίδιος και οι ψευδολόγοι αυλικοί του Λαβρόφ, Ζαχάροβα κλπ, θα σταματήσουν.

Αυτοί που κάνουν την βάρβαρη εισβολή διότι δεν έχουν ούτε πιο εκλεπτυσμένα παραδείγματα διαβίωσης στη δική τους χώρα να δείξουν ούτε λογικά επιχειρήματα παρά μόνο ψέματα και διαστρεβλώσεις – αυτοί βρίζουν τους Γερμανούς ως Νέο-Ναζί – και το ΝΑΤΟ και τους Ουκρανούς! Και διάβασα κείμενο-λόγο της Ζαχάροβα να αποκαλεί τα κράτη της Ευρώπης «δορυφόρους» της Αμερικής. Είναι ρεμάλια της Ιστορίας που αρνούνται να καταδικάσουν τον πρόγονό τους Στάλιν για τα εγκλήματα που διέπραξε κατά ξένων λαών μα και κατά των Ρώσων των ίδιων μα επιχειρούν να δώσουν μαθήματα ηθικής ενώ εισβάλλουν και σφάζουν.

3. Οι Ουκρανοί πολεμούν και αντιστέκονται διότι δεν θέλουν την Ρωσική κυριαρχία. Θέλουν τον πολιτισμό της φιλελεύθερης Δύσης και ας παρακμάζει. Θέλουν μετά τα όσα υπέφεραν κάτω απ’ τη Ρώσικη μπότα (λιμούς, εκτελέσεις, εκτοπίσεις, φυλακίσεις και γκούλαγκ) λίγη ανθρώπινη αξιοπρέπεια επιτέλους.

Αυτός ο κωμικός ηθοποιός, που έγινε Πρόεδρος, δείχνει στον Πούτιν και τα σκυλάκια του, την αληθινή ανθρώπινη αξιοπρέπεια: «Να έχετε στα γραφεία σας,» είπε στους κρατικούς αξιωματούχους του, «όχι τη δική μου φωτογραφία μα τη φωτογραφία των παιδιών σας και αυτήν να κοιτάτε όταν παίρνετε αποφάσεις».

Άκουσε κανείς τέτοιου είδους δηλώσεις ή παραινέσεις από το σκυλάδικο της Μόσχας; Το μόνο που ακούμε είναι το τι απαιτούν και απειλές και φοβέρες για κράτη (π.χ. Σουηδία και Φινλανδία) που θα τολμήσουν να προσχωρήσουν στο Νάτο. Μα όλες αυτές οι χώρες που σιχαίνονται τη Ρωσία τώρα, όπως μισούσαν τη Σοβιετία νωρίτερα, θα την αγκαλιάσουν με εγκάρδια φιλία, αν οι ηγέτες αλλάξουν συμπεριφορά και πάψουν να συμπεριφέρονται, ο Πούτιν και οι αυλοκόλακές του και οι ολιγάρχες του, σαν διεθνής σπείρα γκάνγκστερ. Είναι οι μόνοι που έχουν εισβάλει σε άλλες χώρες την τελευταία εικοσαετία.

4. Αυτός ο κωμικός ηθοποιός έβαλε τα γυαλιά στη Δύση, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, δείχνοντάς τους τι θα πει θάρρος, πίστη, σταθερότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη!

Δεν έφυγε από το Κίεβο. Έμεινε παρά τον κίνδυνο, για να συντονίζει και να ενθαρρύνει. Γιατί μόνο έτσι μαθαίνουν και πείθονται οι άνθρωποι. Ο ίδιος ο ηγέτης δίνει το καλό παράδειγμα – ο ίδιος πρώτος κάνει αυτό που ζητάει να κάνουν οι άλλοι!

Αυτές τις αξίες φοβάται ο Πούτιν και οι νέοι σύντροφοί του: αυτές που υπονοούνται στις λέξεις «φιλελευθερισμός» και «δημοκρατία» και «δικαιοσύνη». Γι’ αυτό εισβάλλει και βομβαρδίζει. Δεν έχει τίποτα ισάξιο ή παρόμοιο να προσφέρει. Ούτε ξέρει τίποτα ισάξιο ή παρόμοιο ούτε το καταλαβαίνει. Έκανε καριέρα στην Κα-Γκε-Μπε όπου κυριαρχούσε η μοχθηρία, η εξαπάτηση, το κυνηγητό αθώων ανθρώπων, ο βασανισμός τους, οι φυλακίσεις και οι εκτελέσεις.

5. Ενάντια σε όλα αυτά και για να μην υποστούν ξανά όλα αυτά, αντιστέκονται οι Ουκρανοί! Δεν είναι άγγελοι, ούτε καλύτεροι από πολλούς άλλους λαούς. Έχουν και αυτοί τα σκάνδαλα και τους Καγκεμπίτες και τους γκάνγκστερ τους. Όμως τώρα δείχνουν μια λησμονημένη μα όχι άγνωστη πλευρά της ανθρώπινης φύσης, όπως την έδειξε ο Λεωνίδας και οι πολεμιστές του πριν 2.500 έτη. Οι άντρες συνοδεύουν τις οικογένειές τους στον σταθμό, όπου είναι δυνατόν, και μετά γυρίζουν στα πόστα τους για την ύστατη μάχη, την ύστατη θυσία.

Το ζευγάρι των νέων μόλις έχουν παντρευτεί. Εκείνος αποφάσισε να μείνει και να πολεμήσει. Εκείνη, επειδή τον αγαπά, αποφάσισε να μείνει και να περάσει τον μήνα του μέλιτος μαζί του πολεμώντας στο πλευρό του.

Δεν ξέρω αν το ζευγάρι ζουν ακόμα. Μπορεί όχι.

Μα και πολλοί από τους Ρώσους εισβολείς, νέα 20άχρονα παιδιά είναι. Αιχμαλωτίστηκαν 200 νέοι γύρω στα 20 – που δεν ήξεραν γιατί πολεμούσαν στην Ουκρανία και οι Ουκρανοί τα βοήθησαν να τηλεφωνήσουν στα σπίτια τους και να καθησυχάσουν τους δικούς τους. Νέα φτωχά παιδιά που αναγκάστηκαν να εισβάλουν και να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για να υλοποιηθούν οι φιλοδοξίες κι αισχροκέρδιες ματαιόδοξων πολιτικών και πωρωμένων ηλικιωμένων δισεκατομμυριούχων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *