Πεπραγμένα και μη της κας Περιφερειάρχη

Πεπραγμένα και μη της κας Περιφερειάρχη

Στα μέσα Μαρτίου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε η παρουσίαση των πεπραγμένων της περιφέρειας Αττικής από την κα Δούρου. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως έχουν όσα δεν παρουσιάστηκαν όντας μη πεπραγμένα.

1. Η κα Δούρου δεσμεύθηκε προεκλογικά και στο ξεκίνημα της υψηλής θέσης της πως θα παραιτηθεί αν δεν δημιουργήσει ικανό έργο αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας. Η δέσμευσή της παρασύρθηκε στις πλημμύρες της Μάνδρας και όση διασώθηκε κάηκε με τους 100 νεκρούς και τις περιουσίες τους στο Μάτι. Δεν παραιτήθηκε. Η αναλγησία της είναι απαράμιλλη.

2. Λίγες μόλις μέρες πριν την καταστροφή στο Μάτι η κα Δούρου δήλωνε πως οι περιφερειακές υπηρεσίες της ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο φωτιάς. Εντούτοις είδαμε τη μεγαλύτερη καταστροφή και 100 νεκρούς από πυρκαγιά σε λίγες ώρες. Μόνο η αναλγησία της κας Δούρου καλύπτει τέτοια ξεδιαντροπιά.

3. Τον προηγούμενο χειμώνα, η Μάνδρα πλημμύρισε και 20 τόσοι άνθρωποι πνίγηκαν. Είχαν προηγηθεί άλλες πλημμύρες και υποσχέσεις πως θα γίνονταν έργα. Φυσικά, με τη γνωστή ανικανότητα και νωχελικότητα των τσιπριστών τίποτα δεν έγινε. Να δούμε το φθινόπωρο 2019.

4. Το λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας εξακολουθεί μετά από 4,5 έτη τσιπρικής πολιτείας να μην έχει αποτελεσματικό και φιλικό προς την υγεία και το περιβάλλον σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Στην Αττική λειτουργεί ακόμα, παρά τις καταδίκες και τα πρόστιμα της ΕΕ, η μεγαλύτερη ανοικτή χωματερή στην Ευρώπη! Δεν υπάρχουν υποδομές ούτε για δείγμα και κανείς δεν ξέρει πως θα διαχειριστούμε τα σκουπίδια όταν το 2020 κλείσει και η Φυλή.

5. Εκτός από την ανοιχτή χωματερή, η κα Δούρου κληροδοτεί στον νέο Περιφερειάρχη τους πλούσιους σε υγρά απόβλητα βόθρους στην Ανατολική Αττική.

6. Η κα Δούρου σε πολλές ευκαιρίες διαφήμιζε τις πρωτοβουλίες δήθεν που έπαιρνε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας με την τόνωση δήθεν της επιχειρηματικότητας. Ούτε αξιόλογος αριθμός θέσεων δημιουργήθηκε, ούτε το επιχειρείν αναπτύχθηκε, διότι ούτε αξιόλογες επενδύσεις προσελκύστηκαν.

7. Υπάρχουν κονδύλια από πολλές πηγές για πολλά έργα – τα οποία (κρίνοντας από τα §1-5) δεν έγιναν. Την ίδια ώρα υπάρχουν σχεδιασμοί (μα μόνο σχεδιασμοί!) και προγραμματικές συμβάσεις που ξεπερνούν 2,5 φορές τα διαθέσιμα κονδύλια. Καλοί οι σχεδιασμοί μα μόνο όταν υλοποιούνται σε έργα.

8. Οι τσιπριστές νομίζουν πως το κράτος και η χώρα ανήκουν στο σαθρό κόμμα τους, όχι στον ελληνικό λαό. Όλοι καθώς και η Περιφέρεια λειτουργούν αναίσχυντα (όπως οι κομματικές φιέστες του πρωθυπουργού) με τσιπρικό πρόσημο. Όλα για τον κ. Τσίπρα! Έτσι στερώντας λεφτά από τους κατοίκους της Αττικής, τα διέθεσε (η κα Δούρου) σε πολλές αδιέξοδες δραστηριότητες υπουργών (όπως ο κ Βαρουφάκης και οι διαπραγματεύσεις του).

9. Αν έχετε τσιπριστές φίλους (αξιωματούχους στο Δημόσιο ή πωρωμένους οπαδούς) ρωτήστε να σας πουν αν έχουν δει επιδιορθώσεις στους δρόμους γενικά και φροντίδα και ανάδειξη του πρασίνου πουθενά. Απεναντίας, το οδικό σύστημα γίνεται όλο και πιο δύσβατο ενώ το πράσινο αποψιλώνεται ραγδαία, χρόνο με το χρόνο.

10. Τέλος, ποια είναι η κοινωνική δραστηριότητα για έναν κόσμο που αδημονεί για έργα, όπως όλα αυτά που αναφέραμε μα είναι σε έλλειψη, και για υπηρεσίες που υπολειτουργούν. Αντί αυτών τα χρήματα χρησιμοποιούνται για αγορές εξοπλισμού νοσοκομείων (οπωσδήποτε θεάρεστη δράση) που είναι λειτουργικές ευθύνες της κεντρικής κυβέρνησης και δη του υπουργείου Υγείας και όχι της Περιφέρειας.

Ας ελπίσουμε πως στις επερχόμενες εκλογές η παρακμιακή παράδοση που εμπέδωσαν με τόση ανευθυνότητα οι τσιπριστές θα φύγει καθαρά και απόλυτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *