Φέικ αριθμοί τσιπριστών

Φέικ αριθμοί τσιπριστών

1. Το ψέμα είναι γνώρισμα ιδιαίτερο των αναρχοαριστερών όπως ήταν των Μπολσεβίκων Λένιν και Στάλιν κλπ. Η αλήθεια, η πραγματικότητα πάντα ήταν, είναι και θα είναι, γι’ αυτούς άγνωστη αξία ή οντότητα. Ο σοσιαλισμός με την εξίσωση των πολιτών (όχι την ισότητα προ του νόμου, που ισχύει σε κάθε φιλελεύθερη κι ευνομούμενη κοινωνία μα ποτέ σε κομμουνιστική, ή για όμοιες ευκαιρίες, που είναι το ίδιο πάλι) εμποδίζει ως νοοτροπία οποιαδήποτε ουσιαστική σύνδεση με την αλήθεια ή πραγματικότητα.

Δυστυχώς ούτε οι πολέμιοι του σοσιαλισμού (οποιασδήποτε απόχρωσης) καταλαβαίνουν αυτή την απλή αρχή.

Έτσι δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η ψευδολογία που ρέει τόσο άφθονα και ασυγκράτητα από τους δικούς μας τσιπριστές.

Ναι, ξέρουμε πως έχουν ανατρέψει πραγματικές καταστάσεις με την εύκολη αναισθησία του κυνισμού, κάνοντας το όχι ναι και το χυδαίο λαϊκισμό τους προνοιακή δήθεν πολιτική· πως έχουν εφεύρει άπειρα ψέματα και φαινόμενα φέικ νιους. Σε αυτά τα τελευταία, λόγω προεκλογικής απελπισίας ίσως μα και ορμέμφυτης ροπής, βρίσκουμε και τη χρήση φέικ αριθμών.

2. Οι αριθμοί που ξεπέταξε ο υφυπουργός Εργασίας και λοιπών άσχετων δραστηριοτήτων, κ. Α. Πετρόπουλος, στους μικρούς μαθητές που μαζεύτηκαν για να (μη) μάθουν πως λειτουργεί ο δημοκρατικός κοινοβουλευτισμός στη βουλή (τέλη Φεβρουαρίου 2019), είναι μια παραδειγματική περίπτωση. Ο φίλος Π. Πετριάς εξέτασε το θέμα σε προηγούμενο άρθρο του, μα δεν βλάπτει να το αναφέρω κι εγώ εδώ.

Είπε λοιπόν αυτός «ο εκμαυλιστής μικρών μαθητών» πως η θνησιμότητα στη χώρα μας από το 2010 στο 2014 (με σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις) αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες ανέβηκαν στο 7,2% (υποθέτουμε των θανάτων, διότι αν ήταν για τον σύνολο πληθυσμό θα ήταν εκατοντάδες χιλιάδες!).

Αυτά είναι κυριολεκτικά φέικ νούμερα, εντελώς άσχετα με την πραγματικότητα μα επινοημένα για να δείξουν πως οι κακοί φιλελεύθεροι σοσιαλδημοκράτες και η κρίση της χρεοκοπίας ενίσχυσαν τη θνησιμότητα και την αυτοχειρία, ενώ οι πάνσοφοι και ψυχόπονοι Συριζαίοι δεν έκαναν τέτοιες ανηθικότητες.

3. Οι θάνατοι το 2009, έτος πριν την κρίση, ήταν 108.316 (ΕΛΣΤΑΤ). Το 2014, προτού ανέλθει στην εξουσία ο καλός Σύριζα, ήταν 113.740. Η αύξηση είναι στα 5 έτη μόλις 5%!!! Απεναντίας το 2017, στα 3 έτη της τσιπρικής ανίκανης και ανεύθυνης ακυβερνησίας οι θάνατοι ανήλθαν σε 124.601 (ΕΛΣΤΑΤ). Στα έτη τσιπρικής εξουσίας η άνοδος ήταν 11%!!!

Οι αυτοκτονίες το 2009 ήταν 391. Το 2010 που εξερράγη πια η κρίση οι αυτοκτονίες ήταν 377, δηλαδή λιγότερες! Το 2014 όντως ήταν περισσότερες, 565 (ΕΛΣΤΑΤ). Μα συνέχισαν να είναι περισσότερες από το 2010 και το 2015 (529) και το 2016 (484) όταν ο Τσίπρας μας φόρτωσε το 3ο και χειρότερο και πιο δυσβάστακτο μνημόνιο. Δείχνουν όμως πτωτική τάση που σημαίνει πως οι αυτοκτονίες ελάχιστη σχέση ή καθόλου είχαν με τα μνημόνια – μα μόνο με τη μοχθηρή νοοτροπία των τσιπριστών.

Το νούμερο 7,2 που ανέφερε ο απατεώνας υπουργός είναι δική του φαντασίωση. Αν ήταν πραγματικό, θα σήμαινε πάνω από 8.000 ενώ ο ακριβής αριθμός είναι λίγο πάνω από 2.000!

4. Μα ο κ. Πετρόπουλος πριν ψευδολογήσει τόσο χοντροκομμένα για τη θνησιμότητα και αυτοχειρία στη χώρα της οποίας είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης αναφέρθηκε σύντομα και σε οικονομικά μεγέθη, όπως μισθοί και ανεργία.

Ένας άλλος φέικ αριθμός που πιπιλούν οι τσιπριστές αξιωματούχοι είναι η κάθοδος της ανεργίας από 26% το 2013 σε 18,5 τώρα, αρχές του 2019, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Και αυτό είναι ορθό, βέβαια.

Μα το ψυχρό νούμερο από μόνο του, ψεύδεται καθώς αγνοεί πολλές άλλες παραμέτρους.

α) Οι πλήρως απασχολούμενοι δεν αυξάνονται αντίστοιχα, όπως θα έπρεπε αφού μειώνονται δήθεν οι άνεργοι. Οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης με πολύ χαμηλές αμοιβές που προδίδουν μια κατάσταση ύφεσης όχι ανάκαμψης και, πολύ λιγότερο, ανάπτυξης.

β) Ο αριθμός εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ δεν μειώνεται, αλλά μάλλον διογκώνεται: 1.116.000 Δεκ. 2018 και 1.127.000 Ιαν. 2019. Η δε ΕΛΣΤΑΤ δεν περιλαμβάνει ούτε αυτούς ούτε όσους δεν αναζητούν πλέον εργασία και ο αριθμός τους είναι άγνωστος.

γ) Πάνω από 500.000 Έλληνες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας, καλύτερων μισθών και καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.

Αυτά τα δεδομένα δείχνουν πως οι θλιβερές θριαμβολογίες των τσιπριστών περί κανονικότητας, ευμάρειας και ανάπτυξης είναι κούφιες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *