Ε1262: Η Αστυνομία κλοτσοσκούφι

Ε1262: Η Αστυνομία κλοτσοσκούφι

- in Επικαιρότητα
0

1. Ναι, η αστυνομία έχει γίνει το κλοτσοσκούφι των πολιτικάντηδων. Δεν θα γινόταν, αν τα πολιτικά καρκινώματα (ΝΔ, Σύριζα κλπ. κόμματα) έδειχναν περισσότερο σεβασμό προς τους υποτιθέμενους θεσμούς και εξαφάνιζαν την παλαβιάρικη παραβατικότητα που ταλαιπωρεί τη χώρα και πολύ ορθά ονομάζεται και “υβριδική”.

Στη μια πλευρά έχουμε τους τσιπριστές και τη σύνολη αναρχοαριστερά (που είναι στην πραγματικότητα πάνω από 51% των ψηφοφόρων). Στην άλλη, φυσικά, τη λεγόμενη Κεντροδεξιά που μοιάζει φοβισμένη.

2. Η στάση της Αναρχοαριστεράς εκδηλώθηκε ανάγλυφα και συνοπτικά από τις φωνές των διαδηλωτών (Δευτέρα 25/10/21, βράδυ) που προσδιόριζαν την αστυνομία ως “ρουφιάνους, δολοφόνους, βασανιστές”.

Από μία άποψη, αυτοί οι ρέμπελοι της λούμπεν δημοκρατίας δεν έχουν άδικο. Αυτές τις ιδιότητες εξεδήλωσαν στην πράξη για μια επταετία επί Χούντας και για αρκετό διάστημα μετά, ωσότου έγιναν οι αναγκαίες εκκαθαρίσεις στη Μεταπολίτευση. Η αστυνομία ήταν το νόμιμο κρατικό όργανο καταστολής (και βασανισμού) της Χούντας, όπως η ΟΠΛΑ ήταν ομοίως ακριβώς όργανο του ΚΚΕ επί κατοχής και μετά.

Μετά όμως ήρθε η υβριδική παρανομία με τις κυβερνήσεις του Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ και εκείνες της ΝΔ (Μητσοτάκη, Κωστάκη Κ. και Σαμαρά), δηλαδή η αύξηση των γνωστών αντιεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων και τραμπούκων της Αναρχοαριστεράς που στράφηκαν ακόμα και κατά του Τσίπρα (2015-19)

3. Είναι κατανοητό πως οι κυβερνήσεις με αναρχοαριστερή νοοτροπία δεν θα προσπαθούσαν να πατάξουν αυτήν την παραβατικότητα. Έτσι τα Εξάρχεια έγιναν το ορμητήριο τους όπως και, με την ομπρέλα του ελεεινού και ανεύθυνου “ασύλου”, τα πανεπιστήμια. Με το τσιπρικό τσούρμο του Αλέξη Τσίπρα, συχνά οι συλληφθέντες παραβάτες αφήνονταν ελεύθεροι και, μάλιστα, με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση μεταφέρονταν στα σπίτια τους με αστυνομικά αυτοκίνητα! Το ίδιο αυτό κόμμα της σχιζοφρένειας, ως αντιπολίτευση, φώναζε και φωνάζει “να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη” (πολύ σωστά), να σταματήσει η “συγκάλυψη”, το “ψεύδος”, η “συκοφαντία”, ο “ρατσιστικός λόγος” και παρόμοια. Κάτι που όλα τα μέλη του κόμματος (και ιδίως οι Πολάκηδες) δεν σταμάτησαν!

4. Δεν ξέρω αν παρότρυναν τους παραβατικούς “πιτσιρικάδες” τα παιδιά με τα “μαλλιά και με τα μαύρα ρούχα” να επιδίδονται στις αντικοινωνικές και, συχνά, έντονα εγκληματικές, δραστηριότητές τους. Το υποπτεύομαι κι έτσι δεν θα με εξέπληττε αν ξεχύνονταν ξάφνου αρκετά στοιχεία που να το αποδείχνουν.

Ούτε με εκπλήσσει το άλλο, το σχεδόν απαράδεκτο γεγονός της στάσης των κεντροδεξιών κυβερνήσεων που αφενός δεν τιμώρησαν τους υβριδικούς αυτούς παραβάτες με αυστηρές ποινές και αφετέρου χρησιμοποίησαν την αστυνομία με τρόπους αισχρούς κι έτσι την εξευτέλίζαν ως θεσμό.

5. Η Αστυνομία διαφυλάσσει την τάξη και τη νομιμότητα στην κοινωνία. Προκαταλαμβάνει όπου και όπως μπορεί την παραβατικότητα και συλλαμβάνει τους παραβάτες. Βέβαια οι ίδιοι οι κυβερνήτες (κυβέρνηση και αντιπολίτευση στο Κοινοβούλιο) θα πρέπει να έχουν εκπαιδευθεί και να έχουν πρώτοι μια σαφέστατη αντίληψη τάξης και νομιμότητας. Εφόσον ψεύδονται με τόση αμεριμνησία όλοι, υποθέτω πως δεν έχουν σαφή αντίληψη νομιμότητας και τάξης.

Έτσι πολλοί συμφωνούν με τον Ρομά μπαμπά που δεν καταλαβαίνει γιατί οι αστυνομικοί κυνήγησαν το παιδί επειδή “είχε πάρει ένα αυτοκινητάκι” και μετά σκοτώθηκε όταν όρμησε με το αυτοκίνητο κατά πάνω τους. Αντιπρόσωποι μάλιστα του Σύριζα έσπευσαν να τον συλλυπηθούν – διότι προφανώς έχουν όμοιες αντιλήψεις για κλοπή αυτοκινήτων κι επιθέσεις κατά μπάτσων!

Έτσι δεν εκπλήσσει πως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εξελέγη για να κάνει ριζικές μεταρρυθμίσεις, έδιωξε τον Χρυσοχοϊδη που έκανε καλή δουλειά, και συνεχώς δείχνει διάφανη δειλία να περιορίσει (αν όχι να πατάξει πλήρως) αυτήν την παλαβιάρικη μα τόσο παραλυτική παραβατικότητα. Έχουν και αυτοί, φαίνεται, υιοθετήσει το δόγμα της Αναρχοαριστεράς: για να αποφεύγονται τα επεισόδια με μπαχαλάκηδες και τραμπούκους το κράτος δεν πρέπει να προκαλεί με την παρουσία των “γουρουνιών” και “δολοφόνων” που είναι οι μπάτσοι, δηλαδή οι αστυνομικοί, όπως όμως αποκαλούνται στην κοινή παράνοια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *