Σπάταλοι Συριζαίοι

Σπάταλοι Συριζαίοι

1. Τα τσογλάνια του τσιπρισμού έχουν με τη συμπεριφορά τους περάσει σε μια τάξη πολιτικάντηδων για τους οποίους η γλώσσα μας δεν έχει κατάλληλες λέξεις να τους περιγράψει με ακρίβεια: τσαρλατάνοι, τσογλάνια, ψεύτες, σχιζοφρενείς, καθάρματα. Ίσως εγώ να μην κατέχω πλήρως τη γλώσσα.

Ποια η καινούρια αιτία για τη γκρίνια μου;

Μα δεν περνά μέρα δίχως αρκετές αιτίες. Τέτοια τρισαθλιότητα δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στους δυο αιώνες του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Από τη μια έχουμε τον λαλίστατο κ. Τσίπρα σε ασίγαστη έξαρση τουρισμού να ξαναεπισκέπτεται την Τουρκία για νέες γκάφες και να καταρρακώνει τον κ. Καμμένο με καβαφική κουλτούρα. Από την άλλη έχουμε πάνω από 100 τσιπριστές βολεμένους και βουβούς στη Βουλή, εντελώς αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Και τι γίνονται οι 53 καθαρόαιμοι μαρξιστές;

2. Μια νέα εκδήλωση της ανίατης σχιζοφρένειάς τους.

Θα ξέρετε, ασφαλώς πως οι πλείστες ΔΕΚΟ (με φωτεινή εξαίρεση τον ΟΠΑΠ του τζόγου, όπου διαπρέπει το ηλίθιο έθνος μας και τα Ελληνικά Πετρέλαια) είναι χρεωκοπημένες. Έχουμε γράψει άρθρα για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τη ΛΑΡΚΟ και τα ΕΛΤΑ. Αλλά είναι και οι Βιομηχανίες Όπλων και, κυρίως, η ΔΕΗ.

Έχουμε οδηγηθεί πάλι στο χείλος της χρεωκοπίας ως κράτος. Όλες οι παθογένειες του πελατειακού κρατισμού που τόσο στηλίτευε με την αμφιθεατρική ρητορεία του ο αφελέστατος τότε, πλην αιωνίως αδαής, κ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν αναχαιτίσθηκαν μα αναπαράγονται πιο έντονα!

3. Ας πάρουμε ακόμα ένα παράδειγμα, τον ΟΣΕ των σιδηροδρόμων.

Αυτή η απίστευτα χαώδης ΔΕΚΟ έχει ήδη φοβερές υποχρεώσεις που φθάνουν τα 10 δις ευρώ! Έχει επίσης ετήσιες ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Η μόνο κερδοφόρα παράμετρος ανάπτυξης της είναι οι διορισμοί: αυξάνεται το προσωπικό και, συνεπώς, η μισθοδοσία.

Το 2017 η μισθοδοσία ήταν 39,4 εκμ. Το 2018 ήταν 40 εκμ. Το 2019, έτος εκλογών θα φθάσει, κατά τον προϋπολογισμό που είναι πάντα συντηρητικός και στο τέλος αρκετά μεγαλύτερος, 46,5 εκμ!

Τα έσοδα του ΟΣΕ;

Ο ίδιος ο Οργανισμός προϋπολογίζει έσοδα 28,5 εκμ, δηλαδή μόνο τα μισά περίπου από όσα θα ξοδέψει για μισθούς!

Αν είσαι φορολογούμενος και γνωρίζεις αυτά τα δεδομένα, τραβάς, μεταφορικά, τα μαλλιά σου, αφού δεν μπορείς να ξεριζώσεις τα μαλλιά του κ. Τσίπρα.

4. Από την ίδια πλευρά έχουμε το νέο τσιπρικό αστέρι, την κα Κατερίνα Νοτοπούλου (πρώην καθαρίστρια και νυν υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφια για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης), η οποία μας δρόσισε – στο καταχείμωνο – με τη ρέουσα ρητορική της για τους νέους τσιπριστές.

“Έχουμε ιδέες,” μας πληροφόρησε, “έχουμε όρεξη να τις πραγματοποιήσουμε και χρειαζόμαστε τα μέσα, τους τρόπους, να τις κάνουμε πράξη”!

Έτσι, με το αχρείαστο και ανάξιο αξίωμα που της δώρισε ο κ. Τσίπρας, δώρισε κι αυτή 5.000 ευρώ σε κάποια οργάνωση “Φίλοι της ΕΡΤ Σερρών” για το πολιτισμικό φεστιβάλ τους (φίλοι της ΕΡΤ στις Σέρρες!). Πιο συγκρατημένη, δώρισε 4.000 στην “Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης” για την έκθεση της της γλυπτικής. Μα σε λαμπρότητα ιδεών τα ξεπερνά όλα ο σύλλογος “Αστέρι” που ιδρύει “Μουσείο παπουτσιών” και για την αστραφτερή ιδέα του παίρνει 7.000 ευρώ!”

Ψίχουλα, θα πείτε. Σίγουρα!

Ψίχουλα εδώ, μα εκατομμύρια στον ΟΣΕ, στην ΕΒΖ, στα ΕΛΤΑ, στη ΛΑΡΚΟ κλπ κλπ. Το άθροισμα – δισεκατομμύρια!

Όλα προέρχονται τώρα από την τσιπρική υπερφορολόγηση και τη φτωχοποίηση όλων των στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας – εκτός των πλουσίων και των ημετέρων. Έχουμε κανονικότητα τώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *