Πολιτική αλητεία

Πολιτική αλητεία

1. Ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος που είπε για τον θλιβερό μα θανατηφόρο εκείνο Δεκέμβρη 2008 πως το νέο κίνημα νεολαίας ήταν (ίσως) αυθόρμητο μα μολυσμένο με παρείσακτα κακοποιά στοιχεία: «Σήμερα 50 άτομα εδώ, 100 σε άλλο σημείο. Μιλάμε δηλαδή για φαινόμενο πολιτικής αλητείας – το οποίο καθοδηγείται από την πολιτική ηγεσία του Σύριζα» (21/12/2008). Ανάμεσα δε στα συνθήματα εκείνης της ρωμαλέας νεολαίας – «ο σκύλος μου τρελάθηκε με γάτα ζευγαρώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», που ίσως να μιλούσε προφητικά για το ζευγάρωμα Σύριζα-Ανέλ!

Και ο καθαρόαιμος ανανεωμένος αριστερός κ. Λαφαζάνης έκρινε: «οι αθλιότητες του κ. Θ. Πάγκαλου θα αναμένουμε να αποδοκιμαστούν απερίφραστα από την ηγεσία του Πασόκ. Αλλιώς τα πράγματα… γίνονται άκρως θλιβερά».

Έγιναν όντως θλιβερά. Ήταν ή δεν ήταν χαϊδεμένα παιδιά του Σύριζα τότε;

2. Το ερώτημα πλανιέται ξανά για τους μπαχαλάκηδες κουκουλοφόρους που με το επίσημα καθιερωμένο «άσυλο» τυραννούν πανεπιστήμια, καθηγητές και φοιτητές σε κάθε παλαβού πήδημα.

Πέρασε στα ψιλά και γοργά το πώς μια «συλλογικότης» παλαβών ασχημονούσαν στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών Σαββάτο πρωί (αρχές Δεκεμβρίου 2018) και όταν οι φύλακες πλησίασαν, μαχαίρωσαν έναν από αυτούς και δραπέτευσαν. Έκτοτε άκρα σιγή για το συμβάν – σαν να μην έγινε!

Γιατί άραγε δεν συναινούν τα κόμματα να καθαρίσουν αυτόν τον σταύλο; Όταν οι παρανοϊκοί πετούν μολότοφ και καίνε αστυνομικούς (ενώ οι τσιπριστές αξιωματούχοι της κυβέρνησης είναι ασφαλείς στη σωστή μεριά) ποιος ωφελείται; Μόνο καθυστερημένοι σαν τον κ. Κυρίτση που κάνει κουφιοκέφαλα σχόλια πως οι μολότοφ δεν έχουν θύματα – και μετά τα ανασκευάζει!

Τότε, τον Δεκέμβρη 2008, που ο Κωστάκης Κ. κυβερνούσε με απύθμενη απάθεια και άγνοια, ακόμα και η κα Παπαρήγα των κληρονόμων της Ρωσικής Επανάστασης του 1917 κάλεσε τους Συριζαίους να πάψουν «να χαϊδεύουν τα αυτιά των κουκουλοφόρων» (9/12/08).

Μα φυσικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι μπαχαλάκηδες κουκουλοφόροι.

Βλέπετε, ούτε η ΝΔ τότε τόλμησε να καταργήσει το άσυλο και τις ιερόσυλες βαναυσότητες των ημιάγριων αντεξουσιαστών. Γιατί άραγε;

3. Άλλο πραγματικό πρόβλημα τώρα είναι το ιδιωτικό πανεπιστήμιο –θέμα στο οποίο στρεφόμαστε πάλι και πάλι.

Εκ πρώτης όψεως, ναι, θα καταρρεύσουν τα κρατικά μαζί και το άσυλό τους. Μα θα καταρρεύσει γοργά και η αντιεξουσιαστική κουλτούρα και μέρος του πελατειασμού και του νεποτισμού και της ημιμάθειας. Πειράζει;

Βέβαια, πειράζει καρκινώματα σαν τον Σύριζα και άλλους αναρχοαριστερούς. Πειράζει και το ΚΚΕ. Όλα με τον αμετανόητο κρατισμό τους.

Με τα ιδιωτικά απέναντι, τα κρατικά ΑΕΙ, που χάρη στην κρατική στήριξη μονοπωλούσαν τη μάθηση, θα πρέπει να εργαστούν ιδρώνοντας αντί να κατασπαταλούν τους εθνικούς πόρους και να κρατούν τους φοιτητές στην πολιτική αλητεία της κομματικοποίησης και γενικότερης ημιμάθειας.

Θα σταματήσει για καλά πια η αναπαραγωγή του άρρωστου και ανίατου αριστερισμού. Μπορεί πολλά άλλα να βελτιωθούν αναπάντεχα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *