E1383: Εγκληματικότητα και άγνοια

E1383: Εγκληματικότητα και άγνοια

- in Επικαιρότητα
0

Βιασμοί, βιτριόλι, γυναικοκτονίες, βανδαλισμοί, καταλήψεις, μαγκιά, διαρρήξεις, ληστείες, απάτες, απαγωγές, δολοφονίες, ομαδική βία – εγκληματική βία παντού…

“Έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου… Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα. Το ότι ειδοποιήθηκε η αστυνομία όταν άρχισε η φασαρία, αυτό το πληροφορηθήκαμε. Αυτό που άκουσα και το είπα κατ’ επανάληψιν, ειλικρινά δεν μπορώ να το πω… “Φτάνει, μη με χτυπάτε άλλο… Φτάνει…” Και μετά τον κουβαλήσανε από εκεί, τον φέρανε εδώ και πάει ένας κύριος και του λέει “άνοιξε τα μάτια σου, μίλησε μου” αλλά ήταν αναίσθητος, 100, Ζητάδες, ασθενοφόρα (σ.σ. είχαν έρθει), αλλά ήδη ο Άλκης, δυστυχώς, τον είχαν αποτελειώσει… Ήταν πάνω από 10 άτομα. Ήταν βασικά δύο αυτοκίνητα, και όταν ‘εξετέλεσαν την αποστολή τους’ ακούγεται από ’κει μια φωνή και λέει “εντάξει τους αποτελειώσατε;” Σταμάτησε και φύγανε… ” (Αυτά στον τύπο.)

Το ερώτημα είναι: αυτά τα κρούσματα αυξάνονται ή μειώνονται;

Αγένεια, εξαπάτηση, μαγκιά, προστυχιά, χυδαιότητα – τέτοιες ιδιότητες σίγουρα έχουν ανοδική τάση στην κοινωνία. Και στην τέχνη και στην καθημερινή ζωή και μας χλευάζουν από κάθε γωνία, κάθε πλατεία.

Είναι όμως πολύ παράξενο. Διότι το βιοτικό επίπεδο έχει ανέβει εκατοντάδες βαθμίδες από την εποχή του 2ου ΠΠ και του δικού μας Εμφυλίου. Οι έφηβοι και νέοι ως και 30άρηδες μεγάλωσαν δίχως τις στερήσεις και πιέσεις των χρόνων εκείνων. Ή ας μείνουμε στη Μεταπολίτευση, μια στρογγυλεμένη χρονολογία 1975. Από τότε ως το μοιραίο 2010 μόνο ευημερία απολάμβαναν οι νέα γενιές.

Όλα τα καλά έχουν αυξηθεί για δυο ολόκληρες γενιές: παιδεία, περίθαλψη, βασικοί μισθοί, συγκοινωνίες, διακοπές, τρόφιμα, ρούχα, κλπ. Είχαμε ακόμα και μια κυβέρνηση πρώτη-φορά Αριστεράς! Ναι, υπάρχουν πλουσιότεροι και φτωχότεροι. Αλλά οι φτωχότεροι σήμερα απολαμβάνουν αγαθά και υπηρεσίες που πολλοί πλούσιοι δεν είχαν πριν από ένα αιώνα! Ούτως ή άλλως, όσο κι αν θέλουν οι Αναρχοαριστεροί να αποδίδουν ταξικά ή κοινωνικά αίτια, βλέπουμε συνεχώς πως εγκληματίες, παραβάτες κάθε τύπου προέρχονται από όλες τις κοινωνικές διαστρωματώσεις.

Μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τους λευκούς κι έγχρωμους, χριστιανούς και μουσουλμάνους, (λαθρο)μετανάστες και πρόσφυγες. Πόσοι από αυτούς είναι κακοποιοί; Πέντε, δέκα, είκοσι, εκατό;

Οι περισσότερες παραβάσεις γίνονται από τους γηγενείς Ελληναράδες. Και τελευταία είναι οι έφηβοι με τη βία τους που μας απασχολεί. Υπάρχουν, φυσικά, και οι “γυναικοκτονίες” και οι παιδοκτονίες!

Μη σας φανεί παράξενο. Η βία της κλίμακας της ανταρσίας του ΚΚΕ που εκδηλώθηκε τόσο ανοιχτά στον Εμφύλιο, πέρασε μετά στους νεολαίους. Στη Μεταπολίτευση είναι οι νεολαίοι και φοιτητές που ασκούν βία στους δρόμους, στα Πανεπιστήμια, στην καθημερινότητα. Κι ας μην ακούμε μόνο για την “αγωνία τους για το αύριο”, για “ανεργίες” και για “οικονομικές κρίσεις”. Διότι αυτά δεν υπήρχαν τις τρεις δεκαετίες 1980-2010. Αμέσως μετά μας χτύπησε η κρίση με τα μνημόνια.

Μετά η βία πέρασε στους νεαρούς κι εφήβους – στα Λύκεια και Γυμνάσια. Μα όχι αυτόματα. Υπήρξε βέβαια μίμηση μα υπήρξε και καθοδήγηση από επιτήδειους – πολιτικούς, συνδικαλιστές, εκπαιδευτικούς.

Μίμηση, καθοδήγηση από κακόβουλους εκπαιδευτικούς, κακή ανατροφή και κακή Παιδεία. Δεν μπορεί να υπάρχουν άλλες αιτίες. Ή μάλλον υπάρχει μια ακόμα: η συγκάλυψη με διάφορες δικαιολογίες.

Άγνοια, λοιπόν, μίμηση, κακόβουλη καθοδήγηση, κακή ανατροφή και κακή Παιδεία. Η άγνοια καλύπτει και την αδιαφορία των μαζών γενικά και την αγνωσία των δήθεν ειδικών μα και των πολιτικάντηδων και πνευματικών ταγών – στις τέχνες στα πανεπιστήμια, στις εκκλησίες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *